Siirry sisältöön
aaltotarina niklas
Takaisin

Anna mulle viikko

Mun tarina alkoi puolitoista vuotta sitten, tammikuussa 2018. Olin kivasti menestyvä F2F-myyjä. Tein paljon töitä menestykseni eteen ja siten myyntitavoitteetkin täyttyivät. Jotain kuitenkin puuttui työstä. Koen merkitykselliseksi sen, että pystyn auttamaan asiakastani. Tähän ei aina ollut mahdollisuutta käyttää niin paljon aikaa kuin olisin halunnut. Huomasin, että olin tehnyt liikaa töitä, ja uuvutti.

Se työ ei ihan ollut mulle tehty. Olin kuitenkin hoitanut asiat hyvin, sillä sain vinkin esimieheltäni miettiä uran seuraavana askeleena Telian Kauppiaspalvelua. Se oli ihan uusi juttu – samoin työpaikan sijainti. Mä tarvitsin uuden työn ja sain sen; muutamien puheluiden ja ansioluettelon lähettämisen jälkeen työpaikka varmistui.

Onneksi elämäntilanteeni antoi myötä isolle muutokselle. Tuleva esimieheni näet kysyi, kuinka nopeasti pääsen hommiin, ja vastasin ”anna mulle viikko”. Otin kamat mukaani ja viikon kuluttua saavuin… Fuengirolaan. Joo, kyllähän se vähän pelotti, että mitä mä oikeastaan olen tekemässä – muutan ilman harkintaa Espanjaan. Jos olisin jäänyt miettimään, tuskin olisin muuttanut, sillä analyyttisenä ihmisenä olisin varmasti keksinyt perusteita jäädä mieluummin Suomeen. Somen ansiosta pystyn pitämään yhteyttä helposti mulle tärkeisiin ihmisiin Suomessa, vaikka haluaisinkin nähdä heitä useammin.

Paras ensivaikutelma ikinä

Vaikka hyppäsin tuntemattomaan, oli aloittaminen helppoa. Tiesin apua olevan saatavissa. Yksi epäilyttävä asia oli kieli, en puhunut yhtään espanjaa. Fugea pidin suomalaisghettona, mitä nyt olin siitä kuullut. Aika moni asia uudessa maassa piti myös opetella – miten mikäkin asia oikeasti toimii.

Siinä vaiheessa, kun pääsin alun hotellimajoituksen jälkeen omaan asuntoon ja aloin hommata sinne ihan niitä perustarvikkeita, huomasin, että täälläkin asuminen on tavallista arkea. Pikkuhiljaa löysin ruokakaupastakin etsimäni. Kaikki pienet jutut alkoivat loksahdella paikoilleen.

Huomasin, että Fuengirola on tosi siisti mesta. Tykkään itse asiassa siitä enemmän kuin esimerkiksi Malagasta. Omilla valinnoilla voi myös vaikuttaa siihen, asuuko suomalaisten ”omassa” kaupunginosassa vai enemmän paikallisten keskuudessa. Mulle Fuengirola on nyt koti, vaikka työpaikkani onkin Mijaksen puolella.

Työarkeen oli nopeaa sopeutua. Sain myös uudelta työpaikaltani, StaffPointilta, konkreettista apua esimerkiksi viranomaisasioiden hoitamiseen, sillä N.I.E ja recidencia-käytännöt eivät olleet tuttuja. Byrokratiaan, jota monien asioiden hoitamiseen tarvitaan, en ole myöhemminkään tottunut. Sen sijaan sovin hyvin paikalliseen, rennompaan menoon, sillä olen luonnostani aina vartin myöhässä. Paitsi tietysti töistä.

Tullessani en tuntenut ketään alueella. Uuden työpaikan myötä tämäkin hoitui, sillä meitä staffpointlaisia on täällä varsin paljon. Täällä myös tuntee, että porukkaan hyväksytään mukaan jokainen omana itsenään sekä töissä että vapaa-ajalla.

Isona musta tulee…

Nykyinen työni sopii ihan kuin nenä päähän mulle; olen Telian Retail Sales Supportissa keskikokoisten yritysten myynnintuessa. Siirtyminen tehtävästä toiseen oli helppoa, sillä mulle tarjottiin tätä uutta tehtävää. Sain alkuperehdytyksen Telialla Lahdessa ja nyt arkeni tehtävässä on vaihtelevaa ja mielenkiintoisella tavalla haastavaa.

Tehtävänkuvani on sitä, mikä on lähellä omaa kiinnostustani ja haluani auttaa. Oman nörttiydeni myötä tekninen puoli on hanskassa. Halu pitää yllä laajaa operaattoritietämystä auttaa eteenpäin. Pystyn keskittymään yhden soittajan asiaan – pohditaan vaihtoehdot ja ratkaisumahdollisuudet johtolankoja yhdistellen. Se on ihan upeaa. Käytännössä tuen siis Telia-liikkeiden myyjiä heidän myyntityössään ja myyntitavoitteiden täyttymisessä. Tää on ihan just mua.

Luulin aiemmin, että mun pitää aika pian palata Suomeen viimeistelemään opintoni. Mulle tarjoitui kuitenkin mahdollisuus opiskella merkonomiksi oppisopimuksella. Se oli yksi iso asia, mikä mut saikin jäämään tänne. Seuraavan vuoden olen täällä opiskellen ja töitä tehden. Myöhemmin haluaisin jatkaa tradenomiksi ja kauppakorkeaan. Sen tarkemmin en vielä kuitenkaan tulevaisuudestani tiedä.

Uuden elämänvaiheen käynnistymiseen auttoivat muutoksen tuomat hyvät jutut. Maisemanvaihto, valoisuus, mielettömän hyvä ruoka. Ne ovat siivittäneet minua eteenpäin. Työ on iso osa päivästä. Siksi nykyinen työnkuvani ja mulle tärkeä työn merkityksellisyys yhdistettynä kokemaani arvostukseen ja luottamukseen ovat isoja voimavaroja.

Ole huomannut hymyileväni aiempaa enemmän. Ihan tuntemattomillekin ihmisille. Tää on mun juttu.


Työelämän aallot -tarinansa kanssamme jakoi Telian Retail Sales Support -tiimissä työskentelevä Niklas Aro.