Siirry sisältöön

Karismaa ansioluetteloon, näillä vinkeillä sä saat töitä!

Työnhakija hurmaa rekrytoijan cv:llä. Lähes aina rekrytointiprosessissa juuri cv on se, mitä rekrytoija näkee ensimmäisenä työnhakijasta. Rekrytointikonsulttimme Anna Malycheva kertoo muutaman vinkin cv:n päivittämiseen.

Työnhakijan tärkein työkalu hakuprosessin alkuvaiheessa on CV.
StaffPointin rekrytointikonsultti Anna Malycheva antaa parhaat vinkit työnhakijoille.

1. CV on tikissä: Hyvä cv on maksimissaan parin liuskan mittainen ja aina räätälöity haettavan paikan mukaan.

”CV:seen kannattaa avata omaa persoonaansa. Muutaman lauseen mittainen myyntipuhe CV:n alkuun herättää takuulla rekrytoijan huomion. ”
”Myyntipuheeseen kannattaa eritellä esimerkiksi omat päävahvuudet. Rekrytoijalle on tärkeää nähdä, että työnhakija on pureskellut omaa osaamistaan ja tunnistaa omia vahvuuksiaan”, kertoo rekrytointikonsultti Anna Malycheva.

”Luovuutta saa käyttää, ottaen huomioon haettavan paikan. Myös me rekrytointikonsultit toivomme, että hakija onnistuu, joten meille täällä StaffPointilla voi soittaa ja kysyä, jos joku asia askarruttaa”.

2. Pohdi omia vahvuuksiasi

Malycheva kehottaa myös pohtimaan omia vahvuuksia ja heikkouksia aiemman työhistorian kautta.
”Mitä minun tulisi kehittää, entä missä olen jo hyvä? Näitä teemoja on hyvä miettiä CV:tä tehdessä”.
”Työkavereilta kannattaa pyytää myös muutama kommentti CV:hen korostamaan työntekijän vahvuuksia”, kertoo rekrytointikonsultti Anna Malycheva.

annavalittujpg

3. Karsi, tiivistä ja yhdistä: selkeä CV tuo lisäarvoa

Jos työnhakijan työhistoria on pitkä, niin työhistoriasta voi nostaa esille työtehtävän kannalta olennaisimmat työtehtävät.
”Ansioluetteloon voi karsia, tiivistää ja yhdistää olennaisimmat tiedot. Tuorein työkokemus kuitenkin aina ensin”, vinkkaa Malycheva.
”Aiempien työpaikkojen työnkuvat on hyvä avata tekstiin, esimerkiksi asiakaspalvelu ei kerro vielä tarpeeksi, vaan asiakaspalvelua on monenlaista.

4. Katse yksityiskohtiin: CV kannattaa katsoa ajatuksen kanssa läpi ennen lähettämistä. Huomiota kannattaa kiinnittää myös sähköisen tiedoston nimeen.

”Paras tapa nimetä tiedosto on oma nimi”

5. Ekasta erästä tokaan: videohaastattelu on mahdollisuus!

Videohaastattelu on osa StaffPointin rekrytointiprosessia. Videohaastattelu on mahdollisuus eikä sitä kannattaa jännittää. Videohaastattelussa on ok sanoa, jos jännittää.

Yksi neuvo on ylitse muiden: ”ole oma itsesi”

” Video on ihmiseltä ihmiselle. On ihan ok, että videohaastattelussa hakee joitain sanoja. Usein hakija ajattelee, että pitää onnistua täydellisesti. Kaikista huonoin idea on kirjoittaa vastaukset paperille ja lukea ne siitä suoraan. Suosittelenkin, että paperille kannattaa kirjoittaa ranskalaisilla viivoilla muutamia ajatuksia ylös haastattelun tueksi”.
” Videohaastattelussa ei haeta parasta, vaan sopivinta työntekijää. Noudata kuitenkin ohjeita ja vastausaikoja”.