Siirry sisältöön

Kansainvälinen kevät 2022

VeKO:n viimeinen kokonainen toimintavuosi on ehtinyt jo maaliskuuhun ja jatkamme Pohjois-Savon kansainvälistymisen tukemista useiden eri projektien muodossa.

International House -webinaari 21.1.2022

VeKO:n järjestämässä webinaarissa Team Leader Maija Niskavirta Tampereen kaupungilta esitteli Tampereen International House -konseptia ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen kertoi Pohjois-Savon työvoimapulasta, palveluista ja alueen kansainvälisten rekrytointien visiosta. Puheenvuorot herättivät paljon keskustelua ja jatkamme One-stop-shop -pisteen ideointia sidosryhmien ja yritysten kanssa myöhemmin keväällä järjestettävässä workshopissa.

Brand Yourself and Get Hired Day 3.2.2022

Pohjois-Savon Talent Hub:in ja VeKO:n suunnittelemassa Brand Yourself and Get Hired -päivässä kansainväliset osaajat saivat vinkkejä yritysten edustajilta työnhakuun. VeKO:n Marcon juontamaan virtuaaliseen tapahtumaan osallistui satakunta aktiivista kv-osaajaa ja useita yrityksiä. Pääpuhujien näkemykset ovat vielä katsottavissa:

Johanna Ylikahri, HR Director, Genelec

Ricardo Patino, Creative Director, Ahooy Creative

Ylä-Savon rekrytointiyhteistyö

Viime vuonna aloitettu rekrytointiyhteistyö RD Group:in kanssa on edennyt haastatteluiden kautta valintoihin. Ensimmäiset eurooppalaiset metallialan osaajat ovat jo saapuneet Ylä-Savoon paikkaamaan kotimaista osaajapulaa. Kevään aikana yhteensä 13 kansainvälistä osaajaa aloittaa työt RD Groupin eri toimipisteissä Ylä-Savossa. Tällä hetkellä VeKO tukee yritystä ja työntekijöitä esim. oleskelupien haussa sekä asettautumisessa uudelle kotiseudulle. Tämä on ollut hieno mahdollisuus kehittää käytännönläheisiä yhteistyömalleja kansainvälisen rekrytoinnin tueksi RD Groupin, Pohjois-Savon TE Euresin ja Kiuruveden kunnan kanssa. Myös Iisalmen kaupunki on ollut mukana tukemassa asettautumista.

Yläsavolaistunut espanjalainen CNC-koneistaja Pedro Sobrino Sesé ensivisiitillä Kuopiossa.
Yläsavolaistunut espanjalainen CNC-koneistaja Pedro Sobrino Sesé ensivisiitillä Kuopiossa.

Kansainvälinen ja vastaanottava työpaikka: Case FinVector

Julkaisemme kevään aikana videosarjan, jossa paneudutaan FinVector Oy:n rekrytointikäytäntöihin. Nyt nähtävillä olevassa ensimmäisessa osassa HR johtaja Johanna Pantsar sekä HR Manager Pauliina Tuovinen kertovat yrityksen rekrytointiprosessista sekä siitä, miten yrityksessä tuetaan uutta kansainvälistä työntekijää työn aloittamisessa ja integroitumisessa työyhteisöön. Sarjan seuraavissa osissa ääneen pääsevät myös yritykseen palkatut kansainväliset osaajat. Katso video ja nappaa parhaimmat vinkit oman organisaatiosi käyttöön!

VeKO-alusta: Virtuaalinen One-Stop-Shop

Loppukevään aikana julkaisemme myös kehittämämme vuorovaikutteisen virtuaalisen alustan ensimmäisen version, jossa yritykset, kaupungit, kunnat ja muut organisaatiot sekä kv-osaajat voivat etsiä tietoa kv-rekrytointiin ja esim. asettautumiseen liittyen, tuottaa sisältöä ja viestiä keskenään. Ilmoittaudu postituslistallemme ja saa pääsy ensimmäisten joukossa testaamaan alustaa ja vaikuta sen sisältöön!

Valoisaa kevättä toivottaen,
__Tanja, Mirka ja Marco __

Tanja Manner
Tanja.Manner@springhouse.fi
p. 044 901 6290

Mirka Niskala
Mirka.Niskala@springhouse.fi
p. 044 722 7747

Marco Rigano
Marco.Rigano@springhouse.fi
p. 045 788 17096