Siirry sisältöön

VeKO-hanke tutuksi!

VeKO-hankkeen toiminta starttasi syyskuun lopussa täydellä teholla. Jokaisessa kohtaamisessa huokui tarve ja halu pitää jo maakunnassa olevat kansainväliset osaajat alueella ja toivottaa uudet osaajat tervetulleiksi pohjois-savolaisiin yrityksiin ja yhteisöihin.

Aloitusseminaari 23.9.2020

Täyteen varattuun aloitusseminaariin Kuopiossa osallistui lähes viisikymmentä VeKO-hankkeesta ja seminaarin teemasta "Monimuotoinen ja osaava työyhteisö" kiinnostunutta yrityksistä ja sidosryhmistä. Seminaarin avauspuheenvuoroissa Spring House Oy:n maahanmuuttopalveluiden johtaja Kristel Kivisik kertoi hankkeen taustasta ja VeKO-hankkeen projektipäällikkö Tanja Manner esitteli hankkeen tavoitteita ja toimintaa osana Pohjois-Savon kehittyvää Talent Hub -ekosysteemiä. Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Katri Nikkinen (Charles River Laboratories) painotti yhteisen sitoutumisen ja yhteistyön tärkeyttä kehitettäessä palveluita alueen yritysten ja kansainvälisten osaajien tarpeisiin. Seminaarin pääteemaa avattiin ja esiteltiin yritysten diversiteettivalmiutta arvioivia mittareita. Osallistujat pääsivät myös vastaamaan joihinkin oman organisaation käytäntöjä kartoittaviin kysymyksiin.

VeKO-seminaarikuvien_koonti

VeKO:n Mirka Niskalan ja Marco Riganon vetämään paneeliin osallistui maakunnassa toimivien yritysten edustajia sekä niissä työskenteleviä talentteja. Yritysten edustajat Pauliina Tuovinen (FinVector Oy), Kirsi Kannassalo (Oy Medfiles Ltd) ja Teemu Wilander (3D talo Finland Oy) kertoivat osaavan työvoiman löytämisen haasteista. Koronasta huolimatta yrityksillä on avoimia työpaikkoja ja työtehtävän luonne määrittää vaadittavan suomen kielen taitotason.

Kansainväliset osaajat Sudipta Chatterjee (Oy Medfiles Ltd), Inabat Seytnazarova (Pohjois-Savon TE-toimisto), Orkun Ceylan (3D Talo Finland Oy) ja Gareth Callan (FinVector Oy) painottivat talentin oman aktiivisuuden ja verkostoitumisen tärkeyttä ja toivoivat maakunnan yrityksiltä ennakkoluulottomuutta ja enemmän mahdollisuuksia näyttää osaamistaan ja potentiaaliaan.

VeKo_seminaari4
Kuvassa Tanja Mannerin (vas.) kanssa ohjausryhmän puheenjohtaja Katri Nikkinen, Charles River Laboratories ja ohjausryhmän varapuheenjohtaja Johanna Haapakorva, Kuopion Kauppakamari.

MessiLive ja Talent Hub -yhteistyö 30.9.2020

VeKO:n Tanja Manner ja Marco Rigano olivat mukana Pohjois-Savon Talent Hubin Kick off -lähetyksessä MessiLivessä hankepäällikkö Jarkko Surakan (Savonia amk) kanssa. Yrityskentän kokemuksia ja tarpeita kuvaili Antti Nurmi (Charles River Laboratories) ja Pipa Turvanen (TEM) kertoi ajankohtaisia kuulumisia Talent Boost-toimenpideohjelmasta, johon maakuntaan rakentuva Talent Hub -ekosysteemi hankkeineen myös kuuluu.

Hankkeen esittely: Talent Boost ja Talent Hub tukena kansainvälisten osaajien palkkaamisessa
Marcon vinkit talenteille: Job searching with higher education?

VeKO:n toiminta jatkuu seuraavaksi yrityksille suunnatuissa työpajoissa. Tule mukaan yrityksesi kanssa ja ota meihin yhteyttä!

VeKO-tiimi

VeKo_Teamphoto

Kuvassa vasemmalta:
Projektipäällikkö, tanja.manner@springhouse.fi Projektisuunnittelija, mirka.niskala@springhouse.fi Integration Specialist, marco.rigano@springhouse.fi