Eveliina Miettinen: Rentous on trendi – Myynti tulee aidosta läsnäolosta

Ravintolamaailma muuttuu vauhdilla ja erilaisia ravintoloita syntyy kadunkulmiin nopealla tahdilla. Kulinaristisia kokemuksia nautitaan trendikkäästi katuruokakojujen luukulta tai rennossa ”Sharing”-meiningissä yhteisiä annoksia jakaen. Uusia konsepteja luodaan ja rentous sekä läsnäolo ovat tärkeässä roolissa. Kiireen tuntu on asiakkaan ulottumattomissa. Vai onko näin? Annammeko ravintola-alalla työntekijöillemme mahdollisuuden olla läsnä? Jutella viinin alkuperämaasta? Tehdä myyntiä siinä tilassa, jonka mukava ja rauhallinen asiakaspalveluhetki mahdollistaa?

Mitä, jos muuttaisimme ajattelutapaa?

Tehojen laskeminen opetetaan jo ensimmäisten asioiden joukossa nuorille esimiehille. Myynti jaettuna työn kustannuksilla on teholuku, joka perinteisesti on yritetty pitää korkeana, yleensä kasvua siihen haetaan nipistämällä työtunneista. Mutta pitäisikö jo alkaa ajatella niin, että ennakoimalla oikein ja lisäämällä työtunteja teholuku pysyisikin samana tai jopa kasvaisi? Mitä, jos oikeanlainen ennakointi loisi työntekijälle mahdollisuuden tehdä myyntiä?

Ennakointi mahdollistaa tunnelman luomisen

Oikeanlaisella ennakoinnilla saadaan myynti kasvamaan, jolloin teholuku kasvaa suhteessa myynnin kasvuun. Yksinkertaisesti siksi, että tiukasti lasketuilla tehoilla saadaan kyllä käyttöön ripeitä käsipareja, mutta ei välttämättä työntekijän myyntivalmiuksia ja tietotaitoa. Myynnin kasvu ei ole mahdollista, jos pidetään kiinni vanhasta ajattelutavasta. Ennakointi mahdollistaa parempaa myyntiä, parempaa asiakaspalvelua ja parempaa tehoa: Aikaa suositella ja luoda tunnelmaa, johon asiakas tahtoo palata aina uudelleen ja uudelleen.

”Vanhassa tavassa ajatella jää harvoin aikaa aktiiviseen myymiseen ja suositteluun. Uudessa tavassa jää aikaa lisämyyntiin ja paremman asiakaskokemuksen luomiseen.”

Henkilöstövuokraus ei ole enää vain tilattavia käsipareja

 Usein huomaamme olevamme tilanteessa, jossa seuraavan viikon perjantai-illalta puuttuukin vielä kaikki 10 tekijää. Myyntisuunnitelmia tehdään pitkälle, jopa puolen vuoden päähän, mutta resursointia ei ole usein mietitty viikkoa pidemmälle. Nuoren esimiehen voi olla vaikeaa innovoida ja havaita myyntitilaisuuksia, jos tähän ei ole resursoitu mahdollisuuksia. Henkilöstövuokraus ei tarkoita vain käsipareja tilaustyönä vaan myös hyvää kumppanuutta miehityksen arviointiin ja ennakointiin. Tämä pitäisi muistaa myös tuoda esiin asiakkaillemme. Myynnin kasvattaminen on hyvän ennakoinnin tulosta.

Ravintola-alan uusi todellisuus?

Ennakointi on myös tärkeää alan houkuttelevuudelle ja työntekijäsaatavuudelle. Ravintolakoulussa on mukavaa ja hauskaa, kun kymmenkunta työntekijää saa harjoitella yhdessä ja nauru raikuu iloisesti salissa. Kuitenkin opettaja muistaa palauttaa oppilaat maanpinnalle, että koulutustilanne ei vastaa tosielämää, vaan siellä sitten mennään tukka putkella. Eikö olisi hienoa, jos opettaja voisi ylpeästi kertoa alastaan, että täällä on mukavaa ihan oikeissa töissäkin ja sinä työntekijä olet tärkeässä roolissa tuloksentekijänä! Tämän kirjoitukseni lopetankin ”onnellistamisbisneksen isän” ja ihmisjohtamisen priimusmoottorin Kalle Ruuskasen sanoihin. Minulla oli juuri ilo olla kuuntelemassa Kallen oivaltavaa aamupalaseminaaria. Monista viisaista sanoista mieleeni jäi erityisesti lause, jossa hän kehotti varmistamaan ensin, että takaovi on kunnossa. Kun tämä on tehty, voi etuoven avata asiakkaille. Hän korosti hyvän asiakastunnekokemuksen syntyvän vasta, kun hyvä työntekijätunnekokemus on mahdollinen: Asiakas on kuningas, mutta työntekijä vielä kuninkaampi.

Eveliina Miettinen
Asiakkuuspäällikkö (HoReCa)
StaffPoint Oy

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat