Siirry sisältöön
Mikko Kemiläinen - Leadership Review
Takaisin

Hyvästi Management Audit, tervetuloa Leadership Review!

Me StaffPoint Executivessa uskomme, että asioiden ja numeroiden kautta johtaminen (management) tulee annettuna, mutta johtajuus (leadership) on ansaittava. Siksi otimme palveluportfolioomme kuuluneen, vanhakantaiselta kuulostaneen Management Audit -palvelun kriittiseen tarkasteluun. Näin syntyi uusi palvelumme Leadership Review, kirjoittaa Senior Advisor Mikko Kemiläinen.

Mennään aluksi muutama vuosikymmen taaksepäin. Nuorena upseerina sain aloittaa sotilasurani Suomen ainoassa ruotsinkielisessä joukko-osastossa, Uudenmaan Prikaatissa. Muistan jo pojan kloppina ihmetelleeni ”rantaruotsia” – sitä, kuinka sanoja haettiin puheeseen sieltä, mistä ne nopeasti tai osuvimmin löytyivät. Huomasin, kuinka sanojen monimuotoisella käytöllä viestiin tulee lisää syvyyttä – kunhan kaikki vain tulkitsevat sanat ja viestin samalla tavalla.

Siviiliurallani olen tehnyt töitä 15 vuotta pääosin ”lontoon kielellä”. Esimiehenä olen saanut toimia jo liki 30 vuotta. Näistä viimeiset 10 vuotta olen ammatikseni opettanut johtamista niin yrityksissä kuin yliopistoissa, Suomessa ja maailmalla.

Johtaminen suomen kielen sanana on minusta aina tuntunut liian yleistävältä, enkä ole ollut ajatuksieni kanssa yksin. Siksipä myös meidän arkikieleemme ovat rantautuneet lainasanat leadership ja management – ihmisten johtaminen ja asioiden johtaminen. On helpompi kuvata lainasanoin se, mitä tarkoittaa, kun puhuu johtamisesta: leadershippiä vai managementtia? Sanoilla luodaan merkityksiä. Kuten opettajani Alain Whittle totesi ollessani vaihto-oppilaana Alabamassa 80-luvun alkupuolella: ”Management is given to you, but leadership has to be earned.”

Emme tyytyneet vain nimenmuutokseen – Leadership Review on kokonaan uusi palvelu

StaffPoint Executiven palveluportfolioon on kuulunut tähän päivään asti Management Audit, johdon arviointi. Se on sanayhdistelmänä kalskahtanut vanhakantaiselta: konsultti tulee yläviistosta kertomaan näkemyksensä yrityksen johtajista.

Otimme Management Auditin luupin alle ja tarkastelimme palvelun sisältöä sekä miten sitä kuvailemme. Emme tyytyneet vain ”keisarin uusiin vaatteisiin” ja nimen vaihtamiseen, vaan päätimme rakentaa palvelun kokonaan uudelleen. Lähtökohdaksi otimme johtamisen teesimme ja asiakaslupauksemme: Johtamisen kumppanisi – Your Leadership Partner. Kuuntelimme asiakkaitamme ja koeponnistimme sisäisesti.

Uskomme, että managerointi – asioiden ja numeroiden kautta johtaminen – ei tulevaisuudessa enää riitä. Johtajan on kyettävä näyttämään suuntaa strategian tavoitteiden mukaisesti ja luotava selkeyttä turbulenssin keskelle, markkinatilanteesta riippumatta. Johtajuus on ansaittava.
Uutta rakentaessa kaikkea ei heitetty romukoppaan. Tutkimme ja arvioimme johtajuutta myös jatkossa suhteessa tulevaisuuteen ja yrityksen strategiaan, usean linssin läpi ja kehityskulmalla.

Leadership Review on hallituksen ja toimitusjohtajan strategisen johtamisen työkalu. Leadership Review on yksilön ja yrityksen johtamisen kasvupolku siihen, miten saavutetaan strategiset tavoitteet. Tällä tulevaisuuden johtamisen matkalla haluamme olla kumppanisi. Your Leadership Partner.