FEX Suorahakuyritykset ry:een kutsuttu Jussi Pokkinen: Alan äänitorvien on oltava arvostettuja toimijoita

StaffPoint Executiven johtaja Jussi Pokkinen on kesäkuussa valittu FEX Suorahakuyritykset ry:n hallitukseen. – Otan luottamustehtävän innolla vastaan. Suorahakuala kehittyy vahvasti uuden teknologian vauhdissa. Alan yritysten toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjä on kuitenkin linjattava laatu ja asiakkaan arvostus, ei tekniikka edellä, Pokkinen sanoo.

Vuonna 1993 perustetun kansallisen toimialayhdistyksen FEX Suorahakuyritykset ry:n jäsenistöön kuuluu hieman yli toistakymmentä tunnettua ja hyvämaineista suorahakuyritystä, myös StaffPoint Oy:n StaffPoint Executive. (http://www.ssy.fi)

FEXin tehtävänä on seurata suorahakualaa sääntelevän lainsäädännön, alan menetelmien ja toimintojen kehittymistä kansainvälisesti ja tuoda niistä tietoa jäsenyrityksilleen. Lisäksi FEX valvoo alan toimintaedellytyksiä Suomessa ja rakentaa verkostoja elinkeinoelämään.

StaffPoint Executive noussut valiojoukkoon

–StaffPoint-konsernin palveluvalikoimaan ylimmän johdon suorahaku tuli vasta joitakin vuosia sitten. Aloitimme Executive-liiketoiminnan kehittämisen ja markkinaosuutemme kasvattamisen pienellä joukolla Suomen arvostetuimpia ja kokeneimpia headhuntereita ja researchereita. Nyt tiimin koko lähestyy jo kymmentä. Asiakkainamme on eri toimialojen markkinajohtajia ja kasvuhakuisia pk-yrityksiä. Näkymät ovat hyvät, Jussi Pokkinen toteaa.

Mahdollisuus vaikuttaa koko alan kehittämiseen FEXin hallituksessa on Pokkiselle tervetullut luottamuksen osoitus.

–Asiakkaamme ovat suorastaan odottaneet, että saamme yleistä tunnustusta alalla. Referenssien ja mm. valtakunnallisten rekrytointimedioiden mukaan olemme nousseet kiistatta Suomen eturivin suorahakuyritysten joukkoon. On hienoa, että tämä näkyy myös pääsynä alaa kehittäviin luottamustehtäviin, hän sanoo.

Markkinan kehityttävä parhaimpien ehdoilla

Yhtenä IMS Talentin Heidi Hannukselan luotsaaman viisijäsenisen hallituksen tavoitteista Pokkinen pitää alan pelisääntöjen selkiyttämistä.

–Markkinoilla on paljon toimijoita, mutta niiden työn laatu, toiminnan vastuullisuus ja konsultatiivinen osaaminen vaihtelevat paljonkin. Selkeästi määritellyt hyvän laadun ja eettisen toiminnan kriteerit varmistavat, että markkina kehittyy oikeaan suuntaan. Sen on tapahduttava riittävän kokeneiden ja osaavien toimijoiden ehdoilla, Pokkinen sanoo.

Yksi suorahakualan haasteista on ns. off limit –periaate, jonka avulla säännellään yhden toimialan sisällä tapahtuvia rekrytointeja ja määritellään mahdollisia rajoituksia yrityksiin, joihin hakutoimenpiteet kohdistetaan. Ei ole eettistä houkutella liikekumppaninsa yrityksestä avainhenkilöä kilpailijansa palvelukseen. Off limitit myös rajaavat konsultin toimintamahdollisuuksia, joten niitä kannattaa valintavaiheessa tiedustella suoraan.

Jussi Pokkinen myös toivoisi, että suorahakualan trendejä ja ilmiöitä mediassa kiteyttävät asiantuntijalähteet olisi valittu korkealaatuisin kriteerein.

–Nyt äänitorviksi saattavat mediassa päästä uudet ja kiinnostavat tulokkaat, joilta kuitenkin puuttuvat pitkäaikaiset näytöt ja volyymi. Tämän soisin muuttuvan, hän toteaa.

StaffPoint-konsernissa Jussi Pokkinen tunnetaan paitsi Executive-liiketoimintojen näkemyksellisenä vetäjänä, myös konsernin muun palveluntarjonnan (mm. rekrytointi- ja HR-konsultointipalveluiden) tuotteistajana sekä uusien rekrytointityökalujen ja –teknologioiden soveltajana.

Pokkisen laaja kokemustausta tuo suorahakualan kehittämiseen sitä tarvittavaa bisneslähtöisyyttä ja tulevaisuuden trendejä ennakoivaa otetta, jota muuttuva markkina edellyttää.

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat