Siirry sisältöön
Miten ratkotaan liiketoimintoja hidastavaa osaajapulaa?
Takaisin

Miten ratkotaan liiketoimintoja hidastavaa osaajapulaa?

Pula osaavista tekijöistä on tunnistettu haaste toimialasta riippumatta. Henkilöstön tarve vaihtelee entistä lyhyemmällä aikajänteellä.

Mikä taho on paras ratkomaan henkilöstötarpeitanne – osaava HR-yksikkönne, joka tuntee liiketoiminnan tarpeet tarkasti? Vai ulkoinen palvelukumppani, joka tietää hakijakentän tilanteen ja mahdollistaa sen, että asiakasyritys voi keskittyä liiketoiminnan kannalta oleelliseen? Entä jos tekisimme henkilöstösuunnittelua yhdessä?

Työelämä ei ole valmis – kokeiluille on tilaa

Väitämme, että myös rekrytoinnissa on tilaa kokeilukulttuurille. Tällä emme tietenkään tarkoita huonoa työnantajuutta. Kokeiluja tarvitaan, koska tilanteet muuttuvat nopeasti. Siksi joustavat työn mallit ovat tätä päivää. Esimerkiksi ison huonekaluliikkeen lauantaipäivän henkilöstö voi koostua vakituisista myyjistä, vuokratyöntekijöistä ja tuntisopimuksella työskentelevästä kiireavusta. Moninaiset henkilöstöratkaisut vahvistavat sekä hyvää asiakaskokemusta että tarjoavat asiakasyritykselle tärkeää joustoa. Tämä on mahdollista asiantuntevalla resurssisuunnittelulla ja osaavalla perehdyttämisellä, jolloin saat tarvittaessa jopa huomiseksi työntekijöitä perehtyneinä tuleviin työtehtäviin.
Joustavien työnsuhteiden tulee palvella myös työntekijöitä siten, että työnantaja huolehtii perehdyttämisen lisäksi pidempiaikaisemmin työkyvystä ja työuran kantavuudesta. Tässä olemme avuksi kantamalla työnantajan vastuita organisaationne puolesta.

Henkilöstötarpeenne strategisesti kuntoon

Isossa organisaatiossa voi avoinna olla useita erityyppisiä tehtäviä, kuten asiakaspalveluhenkilöitä, erikoisosaajia liiketoimintoihin sekä sijaistajaa päällikkötehtävään. Jos positiot avataan yksittäisten hakujen kautta, rekrytointiprosessit vievät paljon arvokasta työaikaa. Jokainen positio myös vaatii erilaista lähestymistä, jotta parhaat osaajat löydetään ja saadaan houkuteltua uuteen työpaikkaan.

Kun henkilöstötarpeet käydään läpi ison kuvan kautta pitkäjänteisemmin, ratkaisuja avautuu yllättävän joustavasti. Löydämme mittavasta osaajapankista oikeat tekijät oikeisiin tehtäviin. Hyödynnämme kattavasti tilanteen mukaan eri keinoja tavoittaaksemme hakijat, kuten somekampanjointi ja digimarkkinointi. Rekrytoinneissa säästynyt aika on käytettävissä HR:n kehitystehtäviin, perehdyttämisiin ja työssäoppimisen sekä urapolkujen suunnitteluun.

Ulkopuolinen osaaja tuo uutisia rekrykentältä

Vaikka organisaationne HR-yksikkö ja liiketoiminnat tuntevat osaajatarpeet parhaiten, ulkopuolisille silmälaseille on käyttöä. Koska kohtaamme merkittävän määrän eri toimialojen yrityksiä, saamme samalla kattavan näkymän työelämään Suomessa. Isona toimijana löydämme ja palkkaamme tuhansia ihmisiä vuosittain. Voimme uskottavasti sanoa, että tiedämme, mitä työnantajat ja -hakijat arvostavat. Vastaamme tarpeisiin palvelullamme. Jos haluat uutisia ja näkemyksiä rekrykentältä, voit tilata uutiskirjeemme tästä.

Arvojen kautta kohti yhdenvertaista työelämää

Sosiaalinen vastuullisuus kasvaa yhdessä, tekojen kautta. tai Sosiaalista vastuullisuutta rakennetaan yhdessä, tekojen kautta. Me olemme auttaneet eri tilanteissa olevia työnhakijoita vahvistamaan osaamistaan ja löytämään itselle sopivan työpaikan jo 50 vuoden ajan. Rakennamme työuria tekijöille, asiantuntijoille ja johtotason henkilöille. Ja ratkomme mittavan kokoisia henkilöstötarpeita. Esimerkiksi Stockmannin kaupan ja logistiikan henkilöstö/resurssi-tarpeisiin tuotamme lisäarvoa joustavasti, yhdessä sparraillen ja tavoitteellisesti toimien. (Katso video yhteistyöstä YouTubessa.)

Jo yli 50 suomalaista, vastuullista yritystä on lähtenyt nopeasti mukaan auttamaan ukrainalaisten työllistymisessä Suomessa StaffPointin ja EK:n Työstä turvaa -hankkeen kautta. Ensimmäiset työsopimukset on jo allekirjoitettu. Yhdessä saamme kevään aikana mahdollistettua sadoille ukrainalaisille uuden alun Suomessa. Kiitos siitä kaikille jo mukaan lähteneille yrityksille. Ja mukaan mahtuu edelleen! Lue lisää hankkeesta.

Uskothan kykyymme vahvistaa liiketoimintojanne yhdessä rakennetun henkilöstösuunnittelun avulla? Osaajapulaa vastaan on helpompi taistella yhdessä kuin yksin.

Juuso Laitinen, Toimialajohtaja, kaupan ala

Rekrytoimme yli 900 ylempää toimihenkilöä ja yli 5000 työntekijää vuosittain. Vuokratyöntekijöitä kauttamme n. 13 000.

87 % työntekijöistämme suosittelisi StaffPointia työnantajana.

91 % asiakasyrityksistämme suosittelee meitä HR-partnerina.

StaffPoint - strateginen HR-kumppani, case Stockmann

Osaamisesta ja osaajista rakentuu yritykselle kilpailuetu. Katso videolta, miten Stockmannille luotu resurssiratkaisu on tuonut heille myös liiketoiminnan vahvuutta ja kustannustehokkuutta.

Haluatko lisätietoa palveluistamme? Jätä yhteydenottopyyntö - kuulet meistä pian!