Siirry sisältöön
elomonttu
Takaisin

Ajautuuko yrityksesi elomonttuun, eli osaavan työvoiman puutteeseen aina syksyisin?

Me StaffPointilla ratkomme vuosi toisensa jälleen asiakasyritystemme jokasyksyisiä työvoimahaasteita. Hyvällä ennakoinnilla ja suunnittelulla yritykset voivat kuitenkin välttää haasteet ja osaava työvoima voidaan turvata syksyksi ilman yllätyksiä.

Elokuu on monille ravintola-alan yrityksille poikkeuksellisen vaikeaa aikaa löytää osaavaa työvoimaa. Alkavan syksyn työvoimahaasteet johtuvat useimmiten siitä, että kesätyöntekijät ovat vielä kesätöissä, minkä lisäksi monet alan vakituiset työntekijät ovat saattaneet löytää uuden työpaikan tai ottaneet opiskelupaikan vastaan, jolloin heidän tilalleen tarvitaan nopealla aikataululla uusia vakituisia työntekijöitä.

Tämä alkusyksyn piikki työvoiman saatavuudessa on vuosittain toistuva pirullinen ilmiö, jonka olemme ristineet elomontuksi. Elomonttu on kuitenkin helposti vältettävissä, mikäli yritysten syksyn työvoimahaasteet ja -tarpeet tunnistetaan ajoissa – mitä pidemmälle syksyä mennään, sen vaikeampaa henkilökuntaa on löytää.

Kuinka työvoiman saatavuushaasteita voidaan taklata?

Ensimmäinen askel syksyn työvoimahaasteiden taklaamiseen on ottaa yhteys luotettavaan rekrytointikumppaniin hyvissä ajoin, jolloin pystytään kartoittamaan realistinen kuva asiakkaan tarpeista ilman kiirettä. Paras ajankohta yhteydenottoon on jo kesän aikana, jolloin syksyn työvoiman etsimiseen on vielä hyvin aikaa.

Esimerkiksi StaffPointilla syksyn työpaikkojen kampanjointi alkaa jo heinäkuun lopussa, jolloin laadukkaiden kandidaattien etsimiseen ja avointen työpaikkojen täyttämiseen jää reilusti aikaa. Heinäkuun lopussa avattujen työnhakukampanjoiden avulla saamme rekrytoitua myös tarvittaessa töihin kutsuttavia työntekijöitä asiakkaiden kiireellisiin tarpeisiin pikkujoulukauteen asti.

Ennakoi siis syksyn työvoimatarpeesi hyvissä ajoin ja ota meihin yhteyttä. Me autamme sinua kartoittamaan syksyn tilanteesi ja etsimme sinulle tarvittavat osaajat niin vakituisiin, osa-aikaisiin kuin keikkaluontoisiinkin tarpeisiin!