Siirry sisältöön
Takaisin

Timo Mäkinen: Puusepästä kokoonpanijaksi

”Hyvä että StaffPointin teollisuustiimin Janne Ritola esitteli Timon meille! Kuulovamma ei tarkoita työkyvyttömyyttä” toteaa Alteams Oy:n Marjo Karhu.

Timo Mäkisen työura alkoi 80-luvun loppupuolella puuseppänä. Kurikan ammattikoulu valmisti kahteen pitkään työsuhteeseen alalla, minkä jälkeen hän etsi pitkästä aikaa töitä. Monien hakemusten jälkeen vuoden 2015 lopulla hän pääsi haastatteluun StaffPointille. Timo esiteltiin Laihialla alumiinituotteita valmistavalle ja eri toimialojen teollisia sovelluksia testaavalle sekä tuottavalle Alteams Oy:lle.

Haastattelu meni hyvin ja työt alumiinisulattamolla alkoivat jo kaksi viikkoa haastattelun jälkeen. Timo kertoo, että siirtyminen puusepän ammattitöistä metallipuolelle ja uudenlaisten tehtävien oppiminen sujuivat hyvin. Timo työskentelee tällä hetkellä toista kertaa Alteamsilla kauttamme ja tekee kolmivuorotyötä kokoonpanijana. Timo kertoo yhteydenpidon StaffPointin kanssa olevan helppoa ja vuokratyökin on ”ihan jees”. Vapaa-aika kuluu lasten kanssa.

mäkinen timo
Työ on mukavaa, kiteyttää Timo ja jatkaa päässeensä hyvin mukaan työporukkaan – kuuroudestaan huolimatta. Työilmapiiri on hyvä, eikä syrjintää ole. Kommunikointi työkavereiden kanssa sujuu kirjoittaen, huuliltaluku onnistuu yksinkertaisissa asioissa ja tärkeissä tiedotusasioissa Timolla on apunaan tulkki.

Marjo Karhu kertoo, että vain pieniä erityisjärjestelyitä on tarvinnut tehdä Timon kuurouden vuoksi; esimerkiksi mahdollisissa hätätilanteissa huomioidaan hänet erikseen ja tarvittaessa työkaverit huolehtivat myös Timon poistumisesta. Tulkin käyttäminen on helppouden lisäksi maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle. Marjo jatkaa sympaattisen Timon sopeutuneen tiimiin hyvin ja tekevän työnsä tarkasti ja tunnollisesti – onnellisuuden työpaikasta huomaa hyvin!

Kiitos Timo periksi antamattomasta, positiivisesta työpanoksestasi. Toivottavasti työskentelet vielä pitkään kauttamme!