Siirry sisältöön
Kymanen_food
Takaisin

Kausityövoimaa pohjoisille leveyksille

Kun porokausi alkaa, Kylmänen Food tarvitsee lisää reippaita lihankäsittelijöitä, ja usein heitä on vaikea löytää. StaffPoint ratkaisi asian – tehokkaalla rekrytointiprosessilla ja vahvalla paikallistuntemuksella.

Kylmänen Food Oy on yksi maailman pohjoisimmista lihanjalostajista, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Sodankylässä, parhaimmalla poronhoitoalueella Suomen Lapissa, sekä Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla. 1900-luvun alussa perustetusta perheyrityksestä on vuosikymmenien saatossa kasvanut monipuolinen ruokatalo, joka panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja laadukkaisiin tuotteisiin, porosta ja riistasta valmistettuihin kokolihatuotteisiin, säilykkeisiin, eineksiin sekä tuorelihaan. Lappilaisuus on Kylmänen Foodin strateginen valinta. Yhtiö haluaa toimia paikallisesti sekä tukea paikallisia toimijoita nyt ja tulevaisuudessa.

Rekrytointitarve

Kylmänen Foodin pääraaka-aine on poronliha, jota käsitellään vuosittain lokakuusta keskimäärin helmikuun loppuun. Prosessi on jalostajalle haastava, sillä rekrytointi Sodankylään on vaikeaa ja sesongin aikaan suurin osa paikallisista osaajista joko metsästää tai käsittelee omia porojaan. Myöskään vapaita asuntoja ei ollut tarjolla. Lyhyellä aikajänteellä tapahtuvan valmistuksen onnistuminen on yrityksen toiminnalle elintärkeää, sillä siitä riippuu ympärivuotinen myynti. StaffPointin itsekin Sodankylästä kotoisin oleva konsultti otti haasteen vastaan.

Näin palvelimme

Aluksi kuuntelimme tarkasti Kylmänen Foodin tarpeita. Alkuhaastattelujen jälkeen määrittelimme hakijaprofiilin sekä julkaisimme rekrytointi-ilmoitukset. Samalla varmistimme sen, että ilmoituksista kävi ilmi riittävästi tietoa paitsi haettavasta paikasta, myös yrityksestä sekä työsuhteen muodosta, joka oli määräaikainen työsopimus. Paikat avattiin hakijoille jo heinäkuussa – Kylmänen Foodin toivomuksena oli, että uudet tekijät pääsisivät aloittamaan työnsä hyvissä ajoin ennen porokautta, sillä silloin homman on oltava hallussa.

Sitä mukaa kuin hakuja saapui, valikoimme niistä sopivimmat, otimme hakijoihin yhteyttä ja suoritimme alkuhaastattelut. Etusijalla olivat ne hakijat, joilla oli joko aiempaa kokemusta lihankäsittelystä tai tuntemusta poroelinkeinosta. Tekijöiltä edellytettiin myös hyvää fyysistä kuntoa ja ennen kaikkea aikaansaavaa asennetta. Lisäksi olimme yhteydessä hakijoiden mainitsemiin suosittelijoihin. Lopuksi toimitimme hakijoista esittelyt Kylmänen Foodille, ja he haastattelivat lähes jokaisen ehdokkaistamme. Työpaikan sai yhteensä seitsemän henkilöä.

Asiakashyödyt

StaffPointin tehokkaan rekrytointiprosessin, hyvän paikallistuntemuksen ja oikean ajoituksen ansiosta Kylmänen Food sai palkattua tarvitsemansa henkilöt ja toiminta jatkui keskeytyksettä. Koko prosessi hoidettiin Kylmänen Foodin puolesta valmiina palveluna, mikä säästi heidän aikaansa sekä auttoi varmistamaan onnistuneen lopputuloksen. Lisäksi laadukas rekrytointiprosessi parantaa paitsi työnhakijoiden mielikuvaa yrityksestä, myös Kylmänen Foodin imagoa vahvana ja vetovoimaisena lappilaisena toimijana.

”Tiesimme jo etukäteen, ettemme ole helppo tapaus. Siksi halusimme kausityöntekijöiden rekrytointiin kokeneen ja osaavan kumppanin, ja StaffPointista saimme sellaisen. Heidän toimintamallinsa on tehokas, ja asiat etenivät oikein – minulle toimitettiin selkeät esittelyt hakijoista perusteluineen, ja tehtäväkseni jäi valita heistä parhaat. Itselleni kokemus oli stressitön ja äärimmäisen helppo. Koska Lappi on oma maailmansa, meille oli varsinainen lottovoitto, että saimme Sodankylästä kotoisin olevan konsultin tuottamaan palvelua. StaffPoint muutti käsitykseni rekrytoinnista. Hienoa työtä!”
-Riika Lantto, Tuotantojohtaja, Kylmänen Food Oy

Haluatko nähdä lisää casejamme?

Katso videoita asiakascaseistamme ->