Mari Riivari&Minna Kauhanen: Ei sutta eikä sekundaa – henkilöstövuokrauksesta apua vaativien tehtävien hoitoon nopeallakin aikataululla

Kun avainhenkilö irtisanoutuu, on esimiehellä usein päällimmäisenä tunteena hätä siitä, kuinka tilanteesta selvitään. Ratkaisu nimittäin tarvitaan yleensä mahdollisimman pikaisesti. Suurimpana haasteena on löytää korvaaja irtisanoutuneen tilalle ja töiden kasautuessa mieleen saattaa tulla tilanteen paikkaaminen väliaikaisesti henkilövuokrauksen kautta.

Etenkin toimistoalalla useilla esimiehillä on yhä henkilöstöä vuokraavista yrityksistä käsitys, että toimitamme niin sanottua sekundaa oikeiden asiantuntijoiden sijaan. Otamme edelleen vastaan puheluita, joissa toivotaan henkilöä hyvin pikaisella varoitusajalla asiakasyritykseen ajaksi, jolloin he itse rekrytoivat tehtävään sen ”kunnon ammattilaisen”.

Eräs aloittavan yrityksen toimitusjohtaja ilmoitti tarvitsevansa väliaikaista johdon assistenttia ja business controlleria kolmen kuukauden vuokratyösuhteeseen – kunnes perustamisvaiheessa olevaan firmaan heltiäisi rekrytointilupa. Kolmen kuukauden jälkeen yrityksen oli tarkoitus itse etsiä kyseisiin tehtäviin täysin uudet henkilöt.

Vuokratyöntekijä on ammattilainen siinä missä muutkin

Miksi käydä läpi kahta rekrytointiprosessia, kun huipputekijät voi löytää heti? Tässä tapauksessa rekrytointi hoidettiin niin, että aluksi vuokratyösuhteisiin palkatut asiantuntijat siirtyivät yrityksen omille kirjoille, kun rekrytointilupa aikoinaan saatiin. Löysimme sopivat tekijät nopeassa, asiakkaan toivomassa aikataulussa ja he työskentelevät yrityksessä edelleen.

Käsitys siitä, että vuokratyöntekijät olisivat jotenkin vähemmän ammattitaitoisia kuin yritykselle suoraan rekrytoitavat henkilöt, on väärä. Esimerkiksi StaffPointin vuokratyöntekijöinä on todella rautaisia ammattilaisia ja kovan luokan asiantuntijoita, jotka voivat olla valmiita harppaamaan uusiin, väliaikaisiin tai vakituisiin, haasteisiin esimerkiksi aiempien tehtävien projektiluontoisuuden vuoksi.

Yhä useampi työ on projektityötä, sillä moniin hankkeisiin tarvitaan erilaista osaamista eri vaiheisiin. Toimenkuvan vaatimustaso voikin hipoa pilviä, vaikka tehtävä kestäisi vain lyhyen määräajan. Useat osaajat saattavat haluta joustavuutta ja vaihtelua arkeen, siksi projektiluontoinen työ voi olla heille mieleinen valinta. Toisaalta joku voi myös haluta käyttää osaamistaan erilaisissa työympäristöissä ennen kuin vakiintuu itselleen kiinnostavimpaan paikkaan.

Enemmän aikaa ydinosaamiselle

Henkilöstövuokrauksessa ja rekrytoinneissa StaffPoint pyrkii yhdistämään yritysten ja henkilöiden tarpeet, niin että työtehtävä ja työntekijän osaaminen kohtaavat – tarvittaessa hyvinkin pikaisellakin aikataululla. Elämäntilanteet ja työtilanteet elävät nykymaailmassa yhä nopeatempoisemmin.

Hektisessä työelämässä jokaisen olisikin järkevämpää keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja toimenkuvaansa. Rekrytointiprosessit kannattaa jättää henkilövalinnan ammattilaiselle, joka hoitaa ne tehokkaasti kerralla kuntoon.

Mari Riivari & Minna Kauhanen
Senior Key Account Managers (Toimisto-toimiala)
StaffPoint Oy

 

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat