Vastauksia ja hyviä vinkkejä työnhakuun

Työnhakijoitamme askarruttavat usein samat kysymykset. Katso rekrytointikonsulttiemme vastauksia ja hyviä vinkkejä työnhakuun!

 1. Mistä tiedän, että työhakemukseni on mennyt perille?
  Saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi, mikäli olet antanut sähköpostiosoitteesi. Tarkempi rekrytointiprosessin kuvaus löytyy täältä.
 2. Miten pääsisin haastatteluun? Voinko kävellä sisään toimistolle tai soittaa ja varata ajan?
  Täytä aina sähköinen työnhakulomake. Sähköinen työhakemus mahdollistaa hakemisen moneen avoimeen tehtävään yhtä aikaa ja se nopeuttaa myös rekrytointiprosessia. Jos annat luvan, voimme hyödyntää sitä myös tuleviin avoimiin työpaikkoihin. Mikäli hakuilmoituksessa on erikseen pyydetty jättämään hakemus sähköpostitse, niin voit tehdä sen. Hakemusten perusteella kutsumme potentiaaliset hakijat työhaastatteluun. Kannattaa täydentää mahdollisimman huolellisesti kaikki tarvittavat kohdat työkokemus- ja koulutustietoineen, jotta tiedämme mahdollisimman tarkasti mitä osaat ja missä olet hyvä.
 3. Mistä tiedän, milloin hakuaika päättyy?
  Hakuilmoituksessa kerrotaan, milloin hakuaika päättyy. Mikäli ilmoitusta ei enää löydy, on hakuaika päättynyt. Huomioithan, että yleensä hakemuksia käsitellään hakuajan ollessa käynnissä, joten nopeus on valttia.
 4. Voinko hakea paikkaa, vaikka en omaa kaikkia ilmoituksessa mainittuja ominaisuuksia?
  Voit hakea. Muista kuitenkin, että tehtävään valitun tulee täyttää suurin osa vaadituista kriteereistä. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.
 5. Millaista palkkaa saan StaffPointilta?
  StaffPoint-konsernissa noudatetaan toimialakohtaista työehtosopimusta. Palkkaus perustuu työtehtävään ja aiempaan työkokemukseen toimialalta. Kokemuslisät sekä mahdolliset työedut ja tehtävälisät tarkentuvat työhaastattelussa.
 6. Mitä tapahtuu jätettyäni työhakemuksen?
  Kaikki työhakemukset käsitellään. Kutsumme hakemuksen perusteella potentiaalisimmat haastatteluun. Ilmoitamme myös niille, jotka eivät tule kutsutuksi viimeistään hakuajan päättyessä. Halutessasi voit myös kysyä lisätietoja hakemastasi paikasta ilmoitukseen merkityltä yhteyshenkilöltä.
 7. Jos minua ei haastattelun jälkeen valita työhön, voinko vielä hakea StaffPointin kautta muita paikkoja?
  Ehdottomasti voit, ja kannattaa olla itsekin aktiivinen yhteydenpidossa. Hyväkin hakija voi jäädä työllistymättä hakuun, jossa on paljon hyviä hakijoita, mutta seuraavassa voi jo käydä parempi tuuri.
 8. Kannattaako avoin hakemus jättää ja missä tilanteessa?
  Kannattaa esimerkiksi silloin, kun etsit töitä, mutta et löydä meiltä juuri sillä hetkellä sinua kiinnostavaa paikkaa. Avoimeen hakemuksen pystyt listaamaan, mitkä toimialat ja minkä tyyppiset tehtävät sinua kiinnostavat. Olemme sinuun yhteydessä, mikäli myöhemmin ilmaantuu sopivia työpaikkoja. Pystyt myös lisäämään hakemukseesi myöhemmin työpaikkakohtaisia hakuja, kun kiinnostavia paikkoja ilmaantuu.
 9. Mitä soittaminen StaffPointille maksaa?
  Puhelun hinta 0300-numeroihin soittaessasi 0,34€/min + pvm/mpm
  Puhelun hinta 0300 472 001 ja 0300 472002 numeroihin soitettaessa 0,26€/min + pvm/mpm

  Puhelun hinta 020-numeroihin soittaessasi
  Kiinteästä liittymästä: 8,35 snt/puhelu + 7,02 snt/min
  Matkapuhelinliittymästä: 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min