Krista Ahlroth: Työsuhde on kahden kauppa – jatkuvuudella voi varmistaa osaamisen säilymisen

Yleinen käsitys vuokratyösuhteista olisi viimein syytä päivittää 2010-luvulle. Vuokratyöntekijät eivät todellakaan ole vain satunnaisesti töissä käyviä kiireapulaisia, vaan määräaikainen vuokratyösuhde on tänä päivänä hyvin tyypillinen väylä työllistyä jopa vakituisesti. On lukemattomia tapauksia, joissa yritys on palkannut vakituiseksi ensin vuokratyöntekijänä aloittaneen osaajan. Määräaikaisten sopimusten lisäksi tänä päivänä tehdään myös toistaiseksi voimassa olevia vuokratyösopimuksia.

Työuran jatkuvuus tuo vakautta niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Työsuhde on kahden osapuolen sopimus, johon molemmat ovat ideaalitilanteessa tyytyväisiä.

Vuokratyöntekijöitä saatetaan hyödyntää yrityksissä esimerkiksi silloin, jos henkilöstötarve ei ole vakiintunut. Toisaalta vuokratyöntekijä saattaa monesti osaamisellaan todistaa tarpeellisuutensa työyhteisössä. Työsuhteen vakiinnuttaminen on siinä tapauksessa todennäköisesti paras vaihtoehto kaikkien kannalta.

Vuokratyösuhteet sulautuvat eri elämäntilanteisiin

Vuokratyösuhde onkin monesti ikään kuin seurustelua ennen avioliiton solmimista. Työntekijä voi puntaroida muun muassa toimenkuvaansa ja työnantajaa sekä yrityksessä vallitsevaa kulttuuria. Työnantaja voi puolestaan miettiä työntekijän osaamista, panosta ja kenties hänen tuomaansa lisäarvoa yritykselle. Jos kemiat kohtaavat ja ihastus syvenee, on helpompi sitoutua pysyvään liittoon.

Henkilöstöalan palveluyrityksenä myös StaffPointille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan työntekijöillemme jatkuvuutta. Tavoitteenamme on olla hyvä työnantaja ja auttaa ihmisiä aidosti työllistymään. Emme ole valmiita, mutta hyvää vauhtia matkalla sinne.

Entuudestaan tuttujen työntekijöiden työllistäminen on helpompaa, kun heidän osaamisensa ja toimintatapansa ovat jo tiedossa. On myös tehokkaampaa palkata varma osaaja, jonka kanssa rekrytointiprosessia ei tarvitse käydä läpi alusta alkaen.

Vuokratyöntekijöille vakautta pyritään takaamaan lisäksi niin, että yhden projektin päätyttyä voi olla mahdollista työllistyä toiseen yritykseen – ja silti toimia koko ajan saman työnantajan listoilla. Myös jatko- ja kehitysmahdollisuuksiin on saumaa. Esimerkiksi opiskeluaikoina vuokratyöntekijä voi tehdä osa-aikaisesti töitä kaupan kassalla tai Contact Centerissä, mutta valmistumisen jälkeen kokoaikainen, koulutusta vastaava työ voi sopia elämäntilanteeseen paremmin.

Osaajista kannattaa pitää kiinni

Tulevaisuudessa tulee varmasti olemaan yhä enenevissä määrin pulaa osaajista. Hakijat ovat usein valikoivia ja tietyillä aloilla ammattitaitoisia työntekijöitä on jo nyt vaikea löytää. Jo senkin takia työntekijöistä on tärkeää pitää hyvää huolta.

Huonolla kohtelulla ei välttämättä menetä vain yhtä ammattilaista – työntekijä puhuu lähipiirilleen ja niin hyvä kuin huonokin maine leviää. Uutta työpaikkaa etsittäessä ystävän kokemus painaa vaakakupissa paljon enemmän kuin mielikuva, johon yrityksen omalla markkinoinnilla voidaan päästä.

Suomessa piirit ovat pieniä ja urakehitys voi olla nopeaakin. Kannattaakin harkita tarkkaan, minkä roolin omalle yritykselleen tuolla urakaarella haluaa. Tämänhetkinen työntekijä voi pian olla arvostettu asiantuntija tai timanttinen johtaja. Kenen puolella haluat hänen silloin olevan?

Krista Ahlroth
Resurssipäällikkö (Toimisto-toimiala)
StaffPoint Oy

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat