Nina Antink: Ulkoistaminen – ankeuttamista vai asiantuntijuuden arvostamista?

Ulkoistamisen eli outsourcingin perusmerkitys, ’yrityksen sisällä tuotetun toiminnan siirtäminen ulkopuolisen toimittajan vastuulle’, on elänyt digitalisoitumisen vauhdissa.

Yli puoli vuosisataa käytetyllä sanalla on edelleenkin negatiivinen kaiku. Työelämässä, jossa ihmiset pitäisi mieltää tärkeimmäksi voimavaraksi, ulkoistaminen herättää aina vain ikäviä mielleyhtymiä:

Ulkoistaminenhan jo sanana viittaa siihen, että joku on ulkona ja joku toinen sisällä: ”one day you are in and the next day you are out”… Ulkoistaminen tuo meille mielikuvan muutoksesta ja säästöistä, huonommista palkoista ja työolosuhteista sekä yleisestä laadun heikkenemistä. Ulkoistaminen niputetaan muihin ilmiöihin, kuten ”Ulkoistaminen yleistyy, automaatio kiihtyy, tekoäly korvaa meidät”. ”Robotit tulee!”

Vielä kun ulkoistaminen samaistetaan terminä alihankintaan ja se liitetään prosesseina usein monimutkaisiin liikkeen luovutuksiin, ollaan sellaisten käsitteiden ja tulkinnallisuuksien äärellä, jotka eivät juurikaan positiviisia intohimoja herätä.

Vähemmän on enemmän

Mitä ulkoistaminen sitten ”sisimmältään” on? Mikä on positiivisen ja laadukkaan ulkoistamispalvelun ydintä?

Mielestäni ulkoistaminen on verrattavissa lobbaamiseen: Ammattimaisesti hoidettuna se on tehokas ja vaikutuksia tuova toiminto, joka tukee ydinliiketoimintaa sen tavoitteissa. Vähän sinne päin suhattuna ulkoistaminen on  tehokas työyhteisön fiiliksen pilaaja.

Tämän päivän työelämässä ja liiketoiminnassa maksimaalisten kustannussäästöjen hakemisen ulkoistamisella pitäisi olla mennyttä päivää. Vai olettaako joku vielä todella, että vain ihmisten vaihtaminen halvempiin tuo säästöjä? Laadukas, liiketoiminnalle tuottava, asiantuntijuuteen perustuva ulkoistamisratkaisu ja ulkoistamiskumppanin valinta sisältävät nykyisin yhä useammin myös strategisen kumppanuussuhteen solmimisen pitkäjänteiseen työhön. Ulkoistajan ja ulkoistuskumppanin tulee luoda ja täyttää yhteiset laatukriteerit ja niiden yhteistyön tavoitteena on perimmältään positiivisen asiakaskokemuksen synnyttäminen. Näitä kaikkia on on myös voitava mitata ja kehittää.

Moderniin ulkoistamiseen kuuluvat selkeät tavoitteet kehittää ulkoistamisen toimintaprosesseja ja rakentaa niistä kestäviä best practise -malleja tavalla, joka varmistaa työyhteisön, tiimien ja sidosryhmien edut ja osaamisen kehittämisen.

Positiivinen ulkoistaminen ei siis ole millään tavoin vähemmän, karsitumpaa, matalampaa. Itse asiassa se on enemmän, syvempää, vaikutuksiltaan tehokkaampaa.

Palveluiden ja ihmisten johtamisen haasteet pysyvät

Kattava, tarkoitustaan vastaava ulkoistaminen kysyy tietysti myös huolellista kilpailutusta.

Mistä löytyy paras ulkoistuskumppani? Vaakakupissa tulee painaa niin hinnan, toteutuksen, osaamisen, liiketoimintahyötyjen kuin yritysmielikuvatekijöidenkin.

Entä laatu, painotetaanko sitä edelleen liian vähän hinnan kustannuksella? Saako halvalla hyvää, kun ihmiset ja heidän asiantuntijuutensa, asenne ja fiilis ovat keskiössä? Puhumattakaan ihmisten johtamisesta muutoksessa sekä viestinnän onnistumisesta ja niiden tuomasta painoarvosta, jotka luovat todellisen onnistumisen edellytykset erityisesti siirtymävaiheessa. Onko yksi nousevista ulkoistamisen haasteista se, miten orgisaation sisäisistä ja ulkoistetuista prosesseista rakentuvaa kokonaisuutta osataan johtaa?

Nykyaikaisen, tavoitteellisen ulkoistamisen keskiössä täytyy olla ihminen. Mielestäni oikeiden osaajien hankkiminen, heidän osaamisensa kehittäminen ja johtaminen sekä kyky hyödyntää digitalisoituja prosesseja mahdollisimman tehokkaasti ovat ne tekijät, jotka ratkaisevat tulevaisuudessa yrityksen kilpailukyvyn.

Nina Antink
Johtaja (kansainväliset asiakkuudet)
StaffPoint-konserni

 

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat