Siirry sisältöön
töissä staffpointilla koonti2
Takaisin

Myynnissä tulokset syntyvät työn ilosta

StaffPointin Telian kuluttajamyynnissä työskentelevät myyntineuvottelijat Mira ja Johan sekä valmentava esihenkilö Roope jakavat kokemuksensa, kuinka rekrytointi, työpaikka ja myyntityö voivat yllättää – positiivisesti.

Myynnissä tulokset syntyvät työn ilosta

StaffPointin myyntitiimi vahvistui jälleen, tällä kertaa kolmen henkilön voimin. Nyt Telian kuluttajamyynnissä työskentelevät myyntineuvottelijat Mira Liimatainen ja Johan Kallas sekä valmentava esihenkilö Roope Ritala jakavat kokemuksensa siitä, kuinka rekrytointi, työpaikka ja myyntityö voivat yllättää – positiivisesti.

Myynnistä ponnistuslauta työelämään

Opintojensa loppusuoralla oleva Mira Liimatainen on malliesimerkki siitä, että työnteko ja opiskelu on mahdollista yhdistää, kun lähtökohdat ovat kunnossa. Mira aloitti työt StaffPointilla Telian myyntineuvottelijana kuluttaja-asiakkaisiin keskittyvässä tiimissä helmikuussa 2021. Oma raha on hänelle tärkeää, sillä valmistumisen ohella edessä on muutto omilleen.
– Minulla ei ollut aiempaa kokemusta myyntityöstä. Mielikuvani alasta oli suoraan sanoen negatiivinen, mutta Telian asiakkaiden kanssa kävikin päinvastoin. Nyt olen sitä mieltä, että myynti on paitsi ihmisten palvelemista, myös tärkeä työelämätaito, jonka voimin on hyvä suunnata mihin vain, Mira sanoo.

Opiskelun ja työnteon yhdistäminen on tunnetusti haastavaa, mutta Miran osalta yhtälöön löydettiin StaffPointin ja Telian kanssa ratkaisu.
– Tarjolla oli joko harjoittelupaikka tai oppisopimus, joista sain valita itselleni sopivimman vaihtoehdon. Etenin oppisopimukselta päivätyöhön. Opiskelun ja työn yhteensovittaminen tarkoittaa ennen kaikkea oman ajanhallinnan opettelua, mutta siihen tarvitaan myös työnantajan tukea ja joustoa. Nämä asiat ovat Telialla ja StaffPointilla kunnossa, mikä on hienoa. Myös työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu. Lisäksi StaffPointin kanssa hoidettu rekrytointiprosessi hoitui mallikkaasti, Mira jatkaa.

Koska myynti on fiilislaji, onnistumiset ratkaisee Miran mukaan työilmapiiri. Vastapainoa työlle antavat kuntosaliharrastus ja perheen kanssa vietetty laatuaika.
– Myyjän työympäristön on oltava sellainen, jossa oikeasti viihtyy. Telia-tiimissä asiat hoidettiin hyvin alkaen perehdytyksestä. Meitä ei myöskään painosteta tyrkyttämään mitään, vaan kartoitamme tarpeita ja keskustelemme tuttavallisesti ihmisten kanssa. Parasta työssäni ovat kannustavat työkaverit, ja toki on sanottava se, että myös peruspalkkaan lisättävä provisio motivoi onnistumaan, Mira hymyilee.

Miralle tulevaisuus on avoin – tästä on hyvä jatkaa sekä työn että mahdollisen jatko-opiskelun parissa. Tärkeintä hänelle on se, että juuri nyt on hyvä olla.

Kokista myyntitykiksi

Johan Kallas on oivaltanut sen, että myös myyntityö on palveluammatti. Hänen urapolkunsa kokista Telia-tiimin Top 5 -myyjäksi alkoi lokakuussa 2020 pandemian hiljennettyä ammattikeittiöt. Johanin käsitys myyntityöstä muuttui heti työn alettua.
– Laitettuani hakemuksen StaffPointille asiat etenivät rivakasti haastatteluihin, ja jo parin päivän päästä minulle soitettiin milloin voin aloittaa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta myymisestä, paitsi lyhyesti kaupan kassalta. Haluan sanoa sen, että myyntikin voi olla kivaa. Puhelinmyynti on palveluammatti muiden joukossa. Lisäksi koen, että ihmisten kohtaamisista ravintoloissa on ollut itselleni paljon hyötyä, Johan sanoo.

Johan arvioi, että keskimäärin yksi 200 asiakkaasta lyö hänelle luurin korvaan – jokaisella on huono päivänsä, ja se kuuluu elämään. Lähtökohtaisesti Johanille on tärkeintä työympäristö, jossa ihminen voi hyvin ja loistaa. Telia-tiimissä kehittymiseen kannustavat niin kollegat kuin esihenkilöt ja jaettu onnistumisen ilo on moninkertainen. Siksi Johanilla riittää energiaa myös vapaa-aikana, jolloin hän harrastaa kuntosalilla käyntiä, pelaamista ja pienoismallien rakentamista.
– Telialla otetaan hommat sopivan rennosti. Meillä ei hiosteta myyjiä, eikä pakoteta käyttämään esimerkiksi valmiita spiikkejä, ja työkaverit ovat mahtavia. Ote tekemiseen on inhimillinen, jutun juuresta sai nopeasti kiinni, ja saan apua myös kollegoilta ja esimiehiltä. Omakotitalon ja uuden auton omistajana myönnän sen, että kannustavinta työssäni on provisio, toki peruspalkka tuo hommaan tietyn turvallisuuden tunteen. Kun tähän lisätään säännöllinen työaika, vapaat viikonloput ja tuplatienistit, eivät asiat voisi paremmin olla. Myöskään etenemismahdollisuudet eivät Telialla ja StaffPointilla lopu kesken, Johan jatkaa.

Myyjän uraa harkitseville Johan vinkkaa, että rentous ratkaisee:
– Puhu ihmiseltä ihmiselle. Jos mokia sattuu, niin sykkeet alas ja homma takaisin haltuun. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Espanjasta Suomeen ja valmentajasta esihenkilöksi

Roope Ritala ei uusia kokemuksia kaihda. Miehen tie vei neljän Espanjassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Lahteen StaffPointin Telia-tiimin esimieheksi.
– Aiemmin työskentelin Telialla myyjänä, sitten myyntivalmentajana ja nyt, vuodesta 2020 lukien, myyntitiimin esihenkilönä. Taustaltani olen kolmoistutkinnon suorittanut merkonomi. Aiemmin myin ovelta ovella kattohuollon ratkaisuja, josta sain karismaa sekä kannukset myyntialalle. Olen tykännyt Teliasta ja työstäni alusta asti. Joustoa riittää, vastuuta ja vapautta annetaan, ja asiat hoituvat mallikkaasti myös StaffPointin kanssa, Roope kertoo.

Roopelle myynti on joukkue- ja fiilislaji, ja hänestä tuntuu siltä, että sitä voisi jatkaa vaikka eläkeikään asti. Sporttisena, kuntosalia, salibandya ja jalkapalloa harrastavana kaverina Roope tahtoo olla paras versio itsestään. Hän mainitsee, että urheilun näkyminen esimerkiksi Telian kumppanuuksissa on kannustavaa.
– Myynti on jatkuvaa uuden oppimista, jossa pääsee haastamaan itseään ja kehittymään. Parasta työssäni on sosiaalisuus ja ihmisläheisyys. Telialla ja StaffPointilla vallitsee vahva me-henki, joten yhteisössämme on voimaa. Asioista puhutaan suoraan ja välittävästi, mihin pyrin myös omassa tehtävässäni esihenkilönä. Työpäivän jälkeen minulle on tärkeää se, että pääsen nollaamaan ajatukset pitämällä itseni kovassa kunnossa, Roope jatkaa.

Myyntityöstä kiinnostuneita Johan rohkaisee käärimään hihat ja laittamaan haun päälle.
– Jos olet sosiaalinen ja tykkäät kohdata ihmisiä, pärjäät kyllä. Me Telia-tiimissä huolehdimme siitä, että sinulla on parhaat lähtökohdat menestyä ja kokea työn iloa. Uskon, että yllätyt laillani positiivisesti, Roope lupaa.

Kiitos Mira, Johan ja Roope että avasitte omaa työpäiväänne meille kaikille. Tsemppiä!

Kiinnostuitko? Tutustu tarkemmin Telian tämän hetken mahdollisuuksiin: