Kaksi motivoivaa urahyppyä StaffPointissa: työyhteisö säilyy, ura etenee

uratarinafUravalmentajan hienoimpia hetkiä on, kun valmennettava oivaltaa potentiaalinsa ja pärjää uudella tiellä. Se, kun ”minusta ei koskaan tule myyjää” vannoneesta asiantuntijasta kehittyykin supermyyjä. Kun ummikkoesimiehestä kasvaa tiiminsä unelmapomo.

Spring Housen valmentajat Heta Aali (kuvassa oikealla) ja Erika Klefström ovat urillaan todistaneet monia lentoon lähtemisiä. Nyt oli heidän vuoronsa astua uusille poluille, mutta he jäivätkin taloon. Aali aloitti 15.4. Executive Researcherina eli hakijoiden kartoittajana ja Klefström 15.8. Executive Consultina eli headhunterina – molemmat StaffPoint Executivessa.

Hyvä työnantaja toteuttaa uratoiveet

Kummankin urahyppyyn johti oma kehittymisen halu ja StaffPointin ratkaisu pitää taitavasta tyypistä kiinni.

Sisäinen urasiirto toteutui luontevasti, sillä valmennusyhtiö Spring Housella ja mm. johdon suorahakuihin erikoistuneella StaffPoint Executivella on paljon yhteistä. Avainhenkilöiden etsiminen ja valmentaminen ovat organisaation muutos- ja tulostavoitteiden keskiössä.

–Tässä toteutui paras mahdollinen: StaffPoint-konserni on täynnä valtavaa osaamista, jonka parissa saan jatkaa paketoiden palvelujamme yhteen ja edeten uralla. En voisi olla motivoituneempi, Erika Klefström iloitsee.

-Minulle urahyppy sopi loistavasti juuri nyt. Saan pian väitöskirjani valmiiksi ja olin valmis muutokseen, Heta Aali sanoo.

Kokemus puhuu

Aalille tehtävänvaihdos tarkoitti muuttoa Espanjaan, StaffPoint Fuengirolaan. Klefström sentään siirtyi vain kaksi kerrosta korkeammalle Helsingin-toimistossa.

Millaisilla kokemustaustoilla he rakentavat siltoja StaffPointin palveluiden välillä?

Heta Aali on viittä vaille valmis kulttuurihistorian tohtori, jonka ihmistuntemus on kouliintunut seitsemän Spring Housessa tehdyn valmennusvuoden aikana.

-Yksilön kohtaaminen ja hänen vahvuuksiensa tunnistaminen on valmentajan työn ydintä. Samaa tarvitaan myös hakijakandidaattien arvioinnissa. Tutkijana en enää ole itse äänessä ja rakenna vuoropuhelua kasvokkain, mutta tunnistan kandidaattien CV:istä samoja piirteitä, joita olen valmentajana ollut tunnistamassa, hän sanoo.

Erika Klefström teki ennen urasiirtoaan huikean työpanoksen Spring Housen myynnin ja johdon valmennustehtävissä sekä asiakkuuspäällikkönä. Hänellä on ravintola- ja hotellialan esimiestutkinto ja pitkä kokemus toimialan myynnin ja markkinoinnin johtamisesta.Lisäksi hän on sertifioitu Business Coach (ICF).

-Minulle on tärkeää, ettei asiakaslähtöisyys jää näennäiseksi, vaan se on todellista strategista kumppanuutta. Haluan ymmärtää asiakkaan liiketoimintatarpeita ja kääntää ne tuloksiksi. Samaa asennetta tarvitaan oikeiden avainhenkilöiden rekrytoinnissa: sinun on löydettävä ihmiset, joilla on kyky viedä sanat teoiksi.

Perfect match

Nämä kaksi Työn Osaajaa tekevät jatkossa paljon yhteistyötä. Aali kartoittaa oikeat kandidaatit Klefströmille, ja Klefström valitsee henkilön, jonka uskoo parhaiten toteuttavan asiakkaansa tahtotilaa.

Sisäisen palon tunnistajina – ja säilyttäjinä – he tietävät, mitä tekevät.

Erikan profiiliin pääset täältä

 

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat