Siirry sisältöön
Tiimi 2020
Takaisin

Uudistunut Interim Management -palvelumme lanseerattiin tasan vuosi sitten – tältä markkina näyttää nyt

StaffPoint Executiven uudistunut Interim Management -palvelu lanseerattiin markkinoille uusin voimin 17.9.2019. Vuosi myöhemmin on syytä juhlaan, sillä kaikki palvelulle asetetut odotukset ovat täyttyneet, kertovat StaffPoint Executiven johtaja Pasi Honkalahti ja Senior Advisor Leena Salo.

Interim Management eli vuokrajohtajuus-palvelut ovat valtava, Suomessa vielä alikäytetty mahdollisuus talouselämälle ja osa käynnissä olevaa työelämän muutosta, jossa työnteon ja työuran käsitteet muuttavat joustavammiksi ylintä johtoa myöten.

”Kaikkien osaajien ei tarvitse olla yhtiön palkkalistoilla, vaan yhtiö voi hyödyntää osaajia tarpeen mukaan Interim Management -palvelun kautta. Interim-palvelu tarjoaa myös pienemmille yhtiöille mahdollisuuden hyödyntää kokeneiden ammattilaisten osaamista kustannustehokkaasti”, Leena Salo kertoo.

Vuosipäivänä odotukset ovat ylittyneet

StaffPoint Executiven Interim Management -palvelu lanseerattiin uudistuneella konseptilla syyskuussa 2019 vastaamaan markkinassa näkyvillä olleeseen tarpeeseen.

Tasan vuosi myöhemmin Executive-tiimillä on syytä juhlaan, sillä kaikki palvelulle asetetut odotukset ovat ylittyneet.

”Löysimme palvelusta kiinnostuneet asiakkaat ja sen jälkeen yhä uudet asiakkaat ovat löytäneet meidät. Samalla sekä tiimimme että Interim-poolimme ovat kasvaneet uusilla osaajilla. Verkostossamme on laaja joukko loistavia Interim-ammattilaisia”, kertoo StaffPoint Executiven johtaja Pasi Honkalahti.

Menestys näkyy myös liiketoiminnassa, sillä StaffPoint Executive on jo nyt yksi Suomen suurimpia asiantuntija- ja johtajatason Interim-palveluita tarjoavia toimijoita.

”Kunnianhimomme vie meitä kohti markkinajohtajuutta. Työ ja matka jatkuvat”, Honkalahti sanoo.

Vahva käytännön kokemus näkyy laatuna

Vuosi sitten StaffPoint Executive -tiimiin mukaan tullut Leena Salo on päässyt näkemään Interim-markkinan kehittymisen aitiopaikalta – ja myös vaikuttamaan siihen itse.

”Vuoden aikana olen päässyt keskustelemaan useiden yhtiöiden toimitusjohtajien ja muihin päättäjien kanssa. Olen nähnyt paljon erilaista johtamista sekä tutustunut lukuisiin eri alojen Interim-osaajiin”, Salo kertoo.

Lue myös: Senior Advisor Leena Salo: ”Interim käärii heti hihat”

Lue myös: StaffPoint Executiven johtaja Pasi Honkalahti: ”Huipulle pääsee vain saamalla asiakkaiden arvostuksen”

StaffPoint Executive -tiimillä on vahva käytännön kokemus eri liiketoiminta-alueiden johtamisesta sekä johtoryhmä- ja hallitustyöskentelystä. Liiketoimintaosaaminen yhdistettynä pitkään suorahakuosaamiseen mahdollistaa paljon, arvioivat Honkalahti ja Salo.

”Pystymme tuomaan asiakkaalle ratkaisuja sekä toimimaan asiakkaan johtamisen kumppanina”, Honkalahti kertoo.

Interim on monipuolinen muutosjohtaja, joka tuo rekrytoinnille työrauhan

Interim Management -palvelua on alettu hyödyntää Suomessa vasta aivan viime vuosina – reippaasti Keski-Eurooppa ja muita Pohjoismaita myöhemmin.

”Teen benchmarkingia Ruotsiin ja käyn jatkuvaa vuoropuhelua alan toimijoiden kanssa. Olemme samalla kehityskaarella kuin ilmiö aikoinaan siellä”, Honkalahti kertoo.

Nyt toimintatapojen muutos alkaa näkyä myös Suomessa. Interim-ammattilaisten hyödyntämisestä on tulossa valtavirtaa.

Lue myös: Case Business Finland: Interim CFO

”Ennen rekrytoitiin heti ja toissijaisesti mietittiin Interimiä, nykyään halutaan Interim ensin, jotta rekrytoinnille saadaan työrauha”, Honkalahti kertoo.

Saloa markkinan muutoksessa ilahduttaa erityisesti se, että Interim-palvelua osataan hyödyntää Suomessa nyt muissakin kuin perinteisissä CFO- ja CEO-rooleissa.

”Interim-toimeksiantomme ovat olleet hyvin monipuolisia. Talousjohtajien lisäksi Interim-toimeksiantoihin on haluttu muun muassa pörssiyhtiön viestintäjohtaja, konsernitilinpäätöstaitoinen Financial Controller, liiketoimintajohtaja, HR-päällikkö ja -johtaja sekä kansainvälisen teollisuuskonsernin divisioonan johtaja.”

Interim Management

  • Interim-ammattilainen eli vuokrajohtaja osallistuu yrityksen johtamiseen määräajan – yleensä 6–12 kk. Toimeksiannon jälkeen Interim-osaaja on mahdollista palkata yrityksen omaksi työntekijäksi.
  • Interim-toimeksiannon tavoitteina voi olla esimerkiksi organisaation kehittäminen ja projektien tai muutosprosessien läpiviemisen turvaaminen sovitussa aikataulussa.
  • Interim-ammattilainen toimii konsultointisopimuksella oman yrityksen tai toiminimen kautta. Palvelu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden saada osaava henkilö hoitamaan tehtävää tai projektia nopeasti ilman työnantajavelvoitteita.
  • Interim on joustava resurssi epävarmassa markkinassa, sillä työmäärä sovitaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja ainoastaan tehdystä työstä veloitetaan.
  • Interim-palvelun ja määräaikaisen johtajan palkkaamisen kuluissa ei ole merkittävää eroa.