Vuokratyö luo työpaikkoja

“Vuokratyö työllistää Suomessa jo nyt enemmän kuin useimmat perinteiset toimialat. Sen avulla luodaan työpaikkoja, joita ei muuten olisi olemassa”, kirjoittavat Henkilöstöpalveluyritysten liiton puheenjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja toimitusjohtaja Merru Tuliara tämän päivän (28.10.2013) Helsingin Sanomien Vieräskynä-palstalla.

Vuokratyö tarjoaa työtä 100 000 suomalaiselle. Se on artikkelin mukaan kirinyt työllistäjänä muun muassa paperiteollisuuden ohi. Vertailun vuoksi Suomessa vuokratyön parissa työskentelee melkein yhtä paljon tai jopa enemmän ihmisiä kuin kemianteollisuudessa tai pankkialan palveluksessa.

Kirjoittajat viittaavat Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen, jonka mukaan työvoiman ulkopuolella oli viime elokuussa 60 000 henkeä enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan työvoiman ulkopuolella on tällä hetkellä n. 1,4 miljoonaa suomalaista.

“Nämä ihmiset pitää saada nopeasti takaisin työelämään”, kirjoittajat esittävät.

Vuokratyö onkin nopea ja tehokas keino työllistyä: alan yritysten liiketoimintaidea on saada työpaikat ja työnhakijat löytämään toisensa. Yritykset saavat työllistämisestä katteen.

“Jos Suomi seisoi ennen puujaloilla, tulevaisuudessa se seisoo yhä vankemmin vuokratyöjaloilla”, kirjoittajat vertaavat.

Tällä he viittaavat myös siihen, että vuokratyö luo työpaikkoja tehtäviin, joihin ei muuten palkattaisi ketään tai palkkaaminen olisi liian kallista työn lyhytaikaisuuden takia.

“Kaikki työ on arvokasta, ja työnteko on aina parempi vaihtoehto kuin työttömyys”, he muistuttavat.

Työntekijän kannattaa aina ottaa vastaan työtä, myös lyhytkestoista. Vuokratyö on siis todellinen ja hyödyllinen vaihtoehto. Jos sitä ei tehtäisi, jäisivät monet työt kokonaan tekemättä tai ne tehtäisiin ylitöinä.

Vuokratyö on linko uralle

Työ on yhä moninaisempaa. Se voi olla satunnaista, osa-aikaista tai lyhytaikaista.

“Moninaisuus on tätä päivää”, Vanhala-Harmanen ja Tuliara kirjoittavat.

Työn myös yhä sirpaloituessa vuokratyö tarjoaa uusia työllistymismahdollisuuksia.

“Kahdesta osa-aikaisesta työstä voi tulla täysiaikainen työ ja kahdesta lyhyestä määräaikaisesta työstä yksi pitkä työsuhde”, kirjoittajat huomioivat.

Nuorille vuokratyöstä on erityisen paljon apua. Tilastokeskuksen mukaan 15-24-vuotiaita oli elokuussa työttömänä 45 000.

“Vuokratyö tarjoaa joka vuosi töitä yli 50 000:lle alle 25-vuotiaalle. Tämä on vastuullista työllistämistä: nuori saa tilaisuuden tutustua työelämään, ja yritys saa uuden työntekijän”, he muistuttavat.

Vuokratyö on nuorille tärkeä väylä työelämään.

Vuokratyö on nuorille tärkeä väylä työelämään.

Kaiken kaikkiaan vuokratyö on nuorille tärkeä väylä työelämään, ja vuokratyöstä syntyy usein vakituinen työsuhde.

“Vuokrayritysten tehtävä on valvoa, että nuori saa aina vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan”, Vanhala-Harmanen ja Tuliara painottavat.

 

Tunnista reilu työnantaja

Vuokratyöntekijät ovat entistä tasavertaisemmassa asemassa yrityksen omien työntekijöiden kanssa. Vastuulliset henkilöstövuokrausyritykset tunnistaakin Reiluja vuokratöitä -tunnuksesta.

Näyttökuva 2013-10-28 kohteessa 14.20.14

“Tarjoamalla reiluja vuokratöitä vuokratyöyritys osoittaa haluavansa toimia luotettavana kumppanina, jolla ei ole mitään salattavaa”, sanovat Henkilöstöpalveluyritysten liiton Minna Vanhala-Harmanen ja Merru Tuliara.

“Vastuullisesta vuokratyöstä hyötyvät kaikki: työnhakija, työntekijöitä etsivä yritys ja vuokratyöyritys.”

Lue HS:ssa julkaistu Vierakynä-artikkeli kokonaisuudessaan HPL:n sivuilta tästä.

Katso työpaikkamme

StaffPointilla on jatkuvasti tarjolla useita satoja työpaikkoja eri toimialoilta. Useita uusia työpaikkailmoituksia lisätään avoimet työpaikat -listallemme päivittäin. Kauttamme voi työllistyä mm. hotelli- ja ravintola-, matkailu-, toimisto-, ICT-, contact center-, teollisuus-, rakennus-, logistiikka-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja kaupan alalle. Ellet juuri tällä hetkellä löydä avoimet työpaikat -listastamme sinulle sopivaa työpaikkaa, niin jätä meille avoin hakemus!

Katso avoimet työpaikat