Executive Research

Executive research - ehdokkaiden kartoittaminen

Laadukkaasti tehty ja perusteellinen executive research eli ehdokkaiden kartoittaminen on hyvin toteutetun johdon suorahakuprosessin perusta. Panostamme erityisesti tähän vaiheeseen – käytössämme on 150 researcheria Suomessa ja kansainvälisesti. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa sitä, että me löydämme parhaat kandidaatit.

Executive researchissa hyödynnetään eri tietolähteitä ja suorahakukonsulttiemme henkilökohtaisia kontakteja, joiden avulla teemme ns. long listin eli listan potentiaalisista henkilöistä, jotka voisivat sopia haussa olevaan työpaikkaan.

Tämä ensimmäinen lista on tyypillisesti nimensä mukaisesti pitkä, sisältäen useita kymmeniä nimiä. Taustatyön tekee researchiin erikoistunut ammattilainen, jolla on hyvä työmarkkinoiden tuntemus sekä vahvaa osaamista eri tietolähteiden hyödyntämisestä. Käymme pitkän listan läpi asiakkaan kanssa projektin alkuvaiheessa varmistuaksemme, että olemme ymmärtäneet haettavan henkilön profiilin oikein. Tarvittaessa teemme uuden kartoituksen. Pitkältä listalta valitaan kontaktoitavat henkilöt, ja näistä asiakkaalle esitellään 3-5 sopivinta, haastateltua loppukandidaattia.

Joskus paras vaihtoehto on toteuttaa toimeksianto ns. hybridihakuna, jolloin kandidaatteja haetaan sekä julkisesti että suorahakuna. Se sopii erityisen haastaviin hakuihin, joissa kandidaatteja on vaikea tavoittaa ja aktivoida yhtä menetelmää käyttäen. Tällöin monikanavainen ilmoitushaku yhdistettynä suorahakuun takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.