Työntekijöitä hyllyttäjistä myymäläpäälliköihin juuri oikeaan aikaan

Kaupan alan ammattilainen palveluksessasi

StaffPoint on vahva ja kokenut toimija kaupan alalla Suomessa. Kaupan ammattilaisemme tekevät vuodessa keskimäärin noin 100 000 työvuoroa. Monipuolisen rekrytointiosaamisemme avulla pidämme huolen, että asiakkaamme saavat oikeat osaajat oikeaan paikkaan nopeasti ja vaivattomasti kaikkialla Suomessa. Joko työsuhteeseen, tai vuokratyövoimaksi.

Osaaminen on meille kunnia-asia

Meille on kunnia-asia, että StaffPointin työntekijät ovat alansa ammattilaisia. Järjestämme työntekijöillemme erilaisia koulutuksia kuukausittain. Koulutuksiimme kuuluu mm. palvelupassi-koulutus, joka keskittyy asiakaspalvelutaitoihin sekä lisämyyntimahdollisuuksiin. Osaajiemme ammattinimikkeitä ovat mm. myyjä, tax-free myyjä, paistopistetyöntekijä, huonekalumyyjä, kosmetiikkakonsulentti, hyllyttäjä, myymäläpäällikkö ja apulaismyymäläpäällikkö. Tarjoamme kokonaisvaltaista henkilöstöalan palvelua, luotettavaa kumppanuutta, oikea-aikaista tukea ja ammattimaista rekrytointia.

Valtakunnallinen palveluverkosto palvelee viikon jokaisena päivänä

Kaupan alan ammattilaisista koostuva tiimimme palvelee asiakkaitamme valtakunnallisesti maanantaista sunnuntaihin – näin varmistamme, että voimme tarjota asiakkaillemme apua juuri silloin, kun he sitä tarvitsevat. Vahvan rekrytointi- ja henkilöstöosaamisemme ansiosta löydämme kullekin yritykselle sopivat, innovatiiviset henkilöstöratkaisut.

Resurssien ja rekrytoinnin lisäksi olemme oikea valinta myös, kun tarvitset kumppania henkilöarviointeihin tai koulutukseen, tai olet investoimassa henkilöstöhallinnon tietojärjestelmään.

Lisämiehitystä oikea-aikaisesti ja tehokkaasti

Työvoiman tarve vaihtelee paljon eri aikoina – miten optimoida motivoidun henkilöstön määrä sesonkien, erilaisten projektien, inventointien, kiireiden sekä sairaslomien varalta kustannustehokkaasti?

Meiltä saat henkilöstövuokrauksen ohessa myös kokonaisvaltaiset resursointipalvelut, joiden avulla varmistut, että käytössäsi on aina kysynnän ja tuotannon tarpeiden mukainen lisämiehitys oikea-aikaisesti ja kustannustehokkaasti.

Käytämme resursointipalvelussamme huippuluokan tietojärjestelmäämme, jolla ylläpidämme asiakaskohtaisia työntekijäpankkeja. Asiakas voi itse käyttää pankkia omien avoimien työvuorojen resursointiin tai antaa resursoinnin StaffPointin hallittavaksi. Joustava järjestelmämme on myös täysin integroitavissa yrityksessäsi jo käytössä oleviin tietojärjestelmiin.

Asiakkaidemme tarinoita

Bean&Burnerilla ei ole omaa HR-osastoa, joten StaffPointin kaupan tiimiä pyydettiin apuun 2015 joulusesongin miehittämisessä. Seuraavana vuonna yrityksessä oli tavanomaista enemmän luonnollista vaihtumaa ja uudet osaajat tulivat taloon luontevasti StaffPointilta. Yhteistyö laajeni siten nopeasti muutamasta jouluapulaisesta joustavasti hoidetuksi HR-ulkoistukseksi, kertoo Bean&Burnerin toimitusjohtaja Mia Nieminen.

Bean&Burner on 2005 kahvialalle perustettu yritys, jolla on Paahtimo- ja suklaakauppa Caffi -liikkeitä pääkaupunkiseudulla. Toimipaikkoja on kolme ja neljäs avautuu pian uudistettuun Lasipalatsiin. Paahtimo- ja suklaakauppa Caffeissa myydään ja tarjoillaan kahvien lisäksi teetä ja suklaata.

Bean&Burnerilla ei ole omaa HR-osastoa, joten StaffPointin kaupan tiimiä pyydettiin apuun 2015 joulusesongin miehittämisessä. Seuraavana vuonna yrityksessä oli tavanomaista enemmän luonnollista vaihtumaa ja uudet osaajat tulivat taloon luontevasti StaffPointilta. Yhteistyö laajeni siten nopeasti muutamasta jouluapulaisesta joustavasti hoidetuksi HR-ulkoistukseksi, kertoo Bean&Burnerin toimitusjohtaja Mia Nieminen. HR-osaamisen saaminen luotettavalta kumppanilta helpottaa omaa työtä ja auttaa keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen.

Uutta henkilökuntaa rekrytoidaan pääasiassa luonnollisen vaihtuman vuoksi osaajien uran viedessä eteenpäin. Tavallisesti työsuhteet ovat pitkiä ja Caffeissa viihdytään töissä vuosia. Toinen syy rekrytointeihin on ketjun laajeneminen. Erikoiskauppaan hakee töihin myös alasta kiinnostuneita suoraan ja heidät ohjataan StaffPointille.

Bean&Burnerille haetaan kahvista kiinnostuneita henkilöitä, joilla on asiakaspalvelukokemusta. Rekrytoitavat henkilöt työskentelevät barista-myyjä –nimikkeellä. Tärkein erikoisosaaminen on myyjän kahvitietämys yhdistettynä baristataitoihin. Suomesta ei löydy täysin valmiita tekijöitä ja rekrytoidut työntekijät koulutetaankin tehtävään. Erikoiskaupassa tarvittavat perustaidot omaksuu tavallisesti muutaman viikon perehdytyksessä ja uusi työntekijä pystyy työskentelemään tarvittaessa tämän jälkeen myös yksin. Uusien työntekijöiden osaamiseen panostetaan ja he ovat ensimmäiset puoli vuotta koulutusputkessa, jotta pääsevät kunnolla sisään alalle. Mia Nieminen kertoo, että kahviala on erittäin kiinnostava, eikä alalla tule ikinä täysin valmiiksi – aina löytyy uusia asioita kokeiltavaksi ja opittavaksi.

Mia Nieminen kuvailee Suomen kahvialaa kasvavaksi. Kyse ei ole kulutuksen kokonaiskasvusta vaan alan eriytymisestä. Koko ajan tapahtuu uutta; uusien makujen uuttamista, uusia löytöjä. Ala on mielenkiintoinen ja Mia jatkaakin, että on hienoa katsoa vierestä innokkaiden nuorten työntekijöiden hurahtavan täysin kahvimaailmaan!

 

Tutustu Caffiin!

“HR-osaamisen saaminen luotettavalta kumppanilta helpottaa omaa työtä ja auttaa keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen.”
Mia Nieminen Toimitusjohtaja, Bean & Burner Oy
Lue lisää Sulje
Ulkoistettu rekrytointi vapauttaa esimiesten aikaa myymälätyöhön

Suomen Lähikauppa on jo muutaman vuoden ajan hankkinut vuokratyöntekijät StaffPointin kautta, jolle myös myymälätehtävien hakuprosessi on kokonaisuudessaan ulkoistettu.

Tämä on tuonut merkittäviä etuja: myymäläpäällikkö voi täysipainoisesti keskittyä asiakkaisiin ja omaan henkilökuntaansa. Lisäksi työvuorot saadaan täytettyä äkillisissäkin tilanteissa ja hyvä asiakaspalvelu myymälässä on taattu.

Suomen Lähikauppa on jo jonkin aikaa hankkinut myymälöidensä vuokratyöntekijät StaffPointin kautta. Alun perin yhteistyö käynnistyi, kun sairauspoissaoloja paikkaamaan tarvittiin pikaisesti henkilökuntaa, eivätkä omat resurssit aina taipuneet nopeisiin henkilöstöjärjestelyihin. Alkuun Suomen Lähikauppa käytti useampiakin henkilöstövuokrauskumppaneita, mutta reilun vuoden ajan palvelut on ostettu keskitetysti vain StaffPointilta – kilpailutuksessa ratkaisivat hinta ja laatu.

Myymälöiden lisäksi myös tukiorganisaatiossa työskentelee silloin tällöin henkilöstöä vuokratyösuhteessa. Joskus jälkimmäisistä tehtävistä päädytään Suomen Lähikaupan palkkalistoille. Henkilöstövuokrauksen ohella StaffPoint tekee Suomen Lähikaupan kanssa tiivistä yhteistyötä rekrytoinnin saralla. Myös suorahakupalveluiden käyttöä harkitaan.

– Emme vastaanota itse kauppoihin lainkaan työhakemuksia, vaan rekrytointiprosessi on ulkoistettu: kaikki hakemukset menevät suoraan StaffPointin järjestelmiin ja heidän rekrytointikonsulttiensa käsiteltäväksi. Omalle väellemme ja erityisesti myymäläpäällikölle jää näin enemmän aikaa oikeisiin myymälätöihin ja bisneksen pyörittämiseen. Koska rekrytoinnista ei kaikilla myöskään ole vahvaa rutiinia, on helpompi kääntyä ammattilaisen puoleen. Myymäläpäällikkö sitten valitsee tekijät heille esiteltyjen, jo hyviksi todettujen kandidaattien joukosta, kertoo kehityspäällikkö Hanna Laakso Suomen Lähikaupasta.

Sopivia työntekijöitä oikeaan aikaan

4 600 ihmistä työllistävä Suomen Lähikauppa on nimensä mukaisesti aidosti ihmistä lähellä oleva ja helposti lähestyttävä kulmakauppa. Palvelukseen halutaan saada sellaisia työntekijöitä, jotka keskustelevat mielellään asiakkaiden kanssa sekä viihtyvät ruokaisassa ja tuoreessa pikkukaupassa.

– Meillä on paljon vakioasiakkaita, jotka saattavat käydä päivittäinkin myymälässämme. Asiointikokemuksen on oltava sellainen, että asiakkaalle jää aidosti ihmisläheinen fiilis. Meillä on myös meneillään konseptin uudistusprojekti, jonka myötä kaikista myymälöistämme tulee yhdenmukaisia ilmeen ja palvelun osalta. StaffPoint on osannut löytää meille näihin kriteereihin sopivaa myymälähenkilöstöä, Laakso sanoo.

Hyvä yhteistyö varmistaa laadukkaat henkilöstöpalvelut

Tiiviiseen yhteistyöhön ollaan Suomen Lähikaupassa tyytyväisiä. Onnistunut yhteistyö vaati kuitenkin toisten tapojen ja toimintamallien opettelemista.

– Yhteistyömme on mielestäni reilua ja avointa, ja alkukankeuksien jälkeen asiat ovat lähteneet joustavasti rullaamaan. Voimme olla varmoja saavamme sujuvaa ja laadukasta palvelua ja toimintaperiaatteisiimme sopivaa henkilöstöä. Tänä päivänä puhumme samaa kieltä ja yhteiset rutiinit ovat tulleet molemmille osapuolille selkeiksi, joten onnistuminen on helppoa. Yhteyshenkilömme StaffPointista käyvät myös aktiivisesti myymälöissämme kiertelemässä ja kouluttamassa mm. myStaff-järjestelmän käyttöä, kiittelee Laakso.

StaffPointin tarjoamien palveluiden ansiosta syntynyt merkittävä etu on, että myymäläpäällikön työaika on käytettävissä muuhun kuin rekrytointiin – hän pystyy keskittymään paremmin asiakkaisiin ja omaan henkilökuntaansa. Lisäksi StaffPoint saa hälytettyä henkilöstöä työvuoroon äkillisissäkin tilanteissa, ja hyvä asiakaspalvelu myymälässä voidaan taata.

“StaffPointin ansiosta henkilöstöasioidemme hoito on helpottunut konkreettisesti. Voimme olla varmoja saavamme sujuvaa ja laadukasta palvelua ja toimintaperiaatteisiimme sopivaa henkilöstöä. ”
Hanna Laakso Suomen lähikauppa
Hanna Laakso Kehityspäällikkö, Suomen Lähikauppa Oy
Lue lisää Sulje
Henkilöstövuokraus tuo avun sesonkivaihteiluihin ja ruuhkahuippuihin

Yhteistyö K-market Herkkupuodin ja StaffPointin välillä alkoi, kun kauppiaat Minna ja Kari Salmipuro alkoivat järjestelmällisesti etsiä yhtä henkilöstövuokrausyritystä yhteistyökumppanikseen

– Kokeilimme alan yrityksiä ja käyttökokemusten perusteella niistä sitten valikoitui StaffPoint. Hinta-laatusuhde on osoittautunut toiminnassa parhaaksi ja StaffPointin kanssa asiat ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Yhteistyö on ollut onnistunutta, kertoo kauppias Kari Salmipuro.

Idea henkilöstövuokrausyrityksen käyttämisestä lähti liikkeelle Salmipuron aiemmista positiivisista kokemuksista ja kaupan alalla yleisen ongelman, rajallisen työntekijätarpeen, paikkaamisesta.

– Henkilöstövuokraus tuli tutuksi jo aiemmalla uralla teollisuuden parissa ja vuosien varrella kertyi runsaasti hyviä kokemuksia. Kaupan alalla on kausiluonteisuutta, kuten muillakin aloilla: on ruuhkahuippuja ja sesonkitarpeita. Henkilöstövuokrauksella saadaan näihin vaihteluihin vastaavuutta kustannustehokkaasti.

Henkilöstövuokrausyrityksen on tärkeää oivaltaa asiakasyrityksensä tarve sukkelasti

K-market Herkkupuodin ja StaffPointin avoin yhteistyö kerää kauppiaalta kiitosta.

– Molemminpuolinen vuoropuhelu, rakentava keskustelu ja tiedottaminen reaaliajassa ovat olleet avaintekijöitä mielekkääseen yhteistyöhön. Meille muodostui nopeasti yhteinen näkemys K-market Herkkupuodin tarpeesta. Staffpoint ymmärsi hyvin, mitä me haemme ja osasi tarjota oikeaa ratkaisua. Henkilöstövuokrausyrityksen on tärkeää oivaltaa asiakasyrityksensä tarve sukkelasti. StaffPoint on onnistunut siinä hyvin.

Henkilöstövuokrauksen ohella myös K-market Herkkupuodin rekrytointihanke toteutettiin StaffPointin kanssa. Ulkoistetulla rekrytoinnilla kauppiaat säästivät paljon työaikaa yrityksensä pyörittämiseen.

– Nyt on äärimmäisen haastavat ajat rekrytointimielessä. Työvoimaa on paljon ja työpaikkoja taas vähemmän. Hakijoita tulee valtavasti. Rekrytoinnissa on kova työ! Pitää perata hakemuksia, joista karsia sopivia ja sitten vielä hoitaa haastattelut. Ei vain yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta käyttää omaa työaikaa rekrytointiin. Rekrytointi vaatii myös todellista pelisilmää ja ammattitaitoa. StaffPointilla oikeanlaisten henkilöiden löytäminen on ollut erinomaista, heti on löytynyt sopivat tekijät!

“Rekrytointi vaatii todellista pelisilmää ja ammattitaitoa. StaffPointilla oikeanlaisten henkilöiden löytäminen on ollut erinomaista, heti on löytynyt sopivat tekijät!”
Herkkupuoti
Kari Salmipuro Kauppias, K-market Herkkupuoti
Lue lisää Sulje

Työntekijäkertomus

Mirka
"Aina ei tarvita kokemustakaan, jos vain asenne ja motivaatio ovat kohdallaan!"

Tein StaffPointin avulla alan vaihdoksen autoteollisuudesta kaupan alan myyntitehtäviin. Parasta työssäni on asiakkaiden palvelu ja heiltä välittömän palautteen saaminen. On mukava huomata kuinka oma hymyni tarttuu myös asiakkaisiin!

Asiakkaitamme Kauppa-toimialalla: