Ammattilaisia nopeasti muuttuviin tarpeisiin

Teollisuudessa henkilöstönhallinnalta vaaditaan nopeaa reagointia alati muuttuvissa henkilöstötarpeissa. Ulkoistamalla henkilöstöhallinnan meille, sinulle jää enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi. Teollisuuden toimialatiimillämme on pitkä kokemus alasta – ja monilla myös omakohtaista kokemusta teollisuustöissä työskentelystä – minkä ansiosta pystymme takaamaan asiantuntevat rekrytoinnit. Työntekijäpankkimme on Suomen paras, ja pystymme toimittamaan sinulle mm. ammattitaitoisia kokoojia, tuotantotyöntekijöitä, hitsaajia, särmääjiä, koneistajia, kojeistoasentajia, teollisuuden sähköasentajia, levytyökeskuksenkäyttäjiä ja pakkaajia juuri silloin kun heitä tarvitset. Järjestämme tarvittaessa asuntoja työntekijöillemme, jotka muuttavat toiselta paikkakunnalta. Meillä on vuosien kokemus myös ulkomaisen työvoiman rekrytoinnista. Ellemme löydä Suomesta tarvitsemaasi alan ammattilaista, niin voimme rekrytoida työntekijöitä myös EU:n alueelta. Tällöin palvelemme sinua avaimet käteen -periaatteella: me hoidamme luvat, viranomaiskäytännöt ja asuntoasiat. Panostamme asiakassuhteidemme pitkäaikaiseen kehitykseen sekä tiiviiseen ja avoimeen yhteydenpitoon.

Kokonaisvaltaisia Suunnannäyttäjä-palveluita

Olemme kehittäneet yrityksille ainutlaatuiset Suunnannäyttäjä-palvelut, joissa yhdistyvät StaffPointin henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiosaaminen, Spring Housen valmennuspalvelut sekä Saima Softin HR-ohjelmistoratkaisut. Ratkaisujemme tueksi tarjoamme mittariston, jolla onnistumisia mitataan. Suunnannäyttäjä-palveluilla asiakasyrityksemme ovat todistetusti onnistuneet parantamaan liiketoimintansa tulosta ja tehokkuutta. Kysy lisää!

Asiakkaidemme tarinoita

StaffPoint vastaa autoteollisuuden nopeisiin henkilöstötarpeisiin joustavasti ja tehokkaasti

Valmet Automotive on Uudessakaupungissa sijaitseva autoteollisuuden monipuolinen ja kokenut palveluntarjoaja, joka tunnetaan tuotannon laadusta, toiminnan joustavuudesta sekä asiakastyytyväisyydestä. Tuotantomäärien nopea nousu on tuonut haasteita laadukkaan henkilöstön saamisessa oikea-aikaisesti tuotantoon. StaffPoint on toiminut Valmet Automotiven yhteistyökumppanina syksystä 2013 alkaen ja onnistunut vastaamaan nopeisiin henkilöstötarpeisiin joustavasti ja tehokkaasti.

”Nopeus ja toimitusvarmuus ovat olleet ykkösjuttu yhteistyössämme StaffPointin kanssa. Mainitsematta en voi myöskään olla palvelun joustavuutta, kaikkiin huutoihimme on vastattu empimättä ja nopealla aikataululla”, sanoo Mari Pajunen, Valmet Automotiven HR-koordinaattori.

Valtakunnallisena toimijana StaffPoint etsii sopivia työntekijöitä koko Suomen alueelta. Tarvittaessa StaffPoint järjestää työntekijöille kalustetun vuokra-asunnon Uudestakaupungista. Useita StaffPointin kautta vuokratyöntekijöinä aloittaneita autoalan osaajia on työllistynyt myöhemmin suoraan Valmet Automotivelle.

”Yhteistyössämme on hyvä ja luottamuksellinen side. Kaikki asiamme on hoidettu haluamallamme tavalla ja uusia ideoita yhteistyömme parantamiseksi tuodaan esiin hyvässä hengessä molemmin puolin. Kuvailisin yhteistyötämme sanoilla joustava, (super)nopea, uskollinen, luotettava. Erityisen tyytyväinen olen siitä tunteesta, että pienikin asiamme on StaffPointlaisille tärkeä. Myös yhteyshenkilöiden erinomainen tavoitettavuus on lisännyt tätä tunnetta”, Mari kiittelee.

“Yhteistyössämme on hyvä ja luottamuksellinen side. Pienikin asiamme on StaffPointlaisille tärkeä.”
Mari Pajunen HR-koordinaattori, Valmet Automotive
Lue lisää Sulje
Jokaisen työllä on merkitystä

Pilkingtonilla haluttiin koko henkilöstö mukaan rakentamaan kilpailukykyä, hyödyntämään heidän vahvaa potentiaalia sekä kasvattaa kokemusta, että jokainen tekee merkityksellistä työtä ja on tärkeä osa kokonaisuutta.

"Päätimme Pilkingtonilla toteuttaa valmennusohjelman, jolla voimme korostaa erityisesti nyt näinä vaikeina aikoina, että jokaisen työllä on merkitystä. Yhtä aikaa olemme supistaneet toimintaamme mutta samalla pidämme huolta kilpailukyvystämme", kertoo Tarja Tolonen, viestintä- ja koulutuspäällikkö.

Valmennusohjelmaan valittiin aluksi 20 avainhenkilöä muutostukiryhmään. Heitä valmennettiin uuden ”Jokaisen työllä on merkitystä” ohjelman sanansaattajiksi sekä ennen koko henkilöstön valmennuspäiviä, että niiden jälkeen, jotta haluttu muutos aidosti siirtyy arjen pieniksi teoiksi. Valmennuksessa harjoiteltiin positiivisen ajattelun ja innostuksen voimaa työyhteisön hyvinvoinnin välineenä sekä vahvistettiin ammattiylpeyttä. Sanasaattajat varmistivat, että koko henkilöstön valmennuspäivien jälkeenkin sovitut asiat näkyivät arjen viestinnässä ja tarvittaessa antoivat palautetta, mikäli sopimuksia ei noudatettu.

Pilkingtonilla panostettiin työntekijöiden hyvinvointiin ja tuottavuusajattelun vahvistamiseen. Valmennuksissa pohdittiin käytännönläheisesti positiivisen huomioimisen ja toisen työn kunnioittamisen merkitystä työhyvinvointiin sekä työn tehokkuuteen.

Ihmiset oppivat tuntemaan itsensä ja toisensa paremmin ja nauttimaan toisen menestyksestä sekä kunnioittamaan toisiaan. Yhtenä käytännön parannuksena on, että työvuoron vaihtuessa jätetään työpiste siistiksi ja valmiiksi seuraavaa vuoroa varten. Tehokkuus, avoimuus ja työtyytyväisyys ovat kasvaneet erilaisia pieniä asioita muuttamalla.

”Valmennuksen avulla nostimme henkilöstön ammattiylpeyttä sekä aktiivisuutta. Enää ei odoteta ”huonoja aikoja”, vaan tekemisellämme pidetään huoli, ettei niitä tule. Haluamme myös korostaa, että meillä on hyvä ja kilpailukykyinen liiketoiminta, vaikka jouduimmekin Suomessa supistamaan”, kertoo Tarja Tolonen, viestintä- ja koulutuspäällikkö.

”Olemme uuden ajan kynnyksellä ja halusimme valaa uskoa tulevaisuuteen”, täsmentää Rami Tähtinen, toimitusjohtaja.

“Saavutimme tavoitteemme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja tuottavuusajattelun vahvistamiseen.”
Rami Tähtinen Pilkington
Rami Tähtinen Toimitusjohtaja, Pilkington Automotive Finland Oy
Lue lisää Sulje
Keskitimme henkilöstövuokraustoiminnan StaffPointille

PKC Electronicsin ja StaffPointin yhteistyö alkoi vuonna 2010. Henkilöstötarpeiden kasvaessa henkilöstövuokraustoiminta keskitettiin kokonaan StaffPointille. PKC Electronicsilla oli kokemusta useamman henkilövuokrausta tehneen yrityksen kanssa ja yhteistyön sujuvuus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä. StaffPoint on osoittautunut joustavaksi ja yhteistyökykyiseksi kumppaniksi, joka huolehtii hyvin henkilöstönsä asioista.

PKC Electronicsin ja StaffPointin yhteistyö alkoi vuonna 2010. Henkilöstötarpeiden kasvaessa henkilöstövuokraustoiminta keskitettiin pian kokonaan StaffPointille.

”Meillä oli kokemusta useamman henkilöstövuokrausta tehneen yrityksen kanssa ja yhteistyön sujuvuus oli yksi tärkeimmistä kriteereistämme. Ihmiset ovat suurin voimavaramme, joten yhteistyökumppania valittaessa meille oli tärkeää, että StaffPoint huolehtii hyvin henkilöstönsä asioista, sanoo Timo Soininen, Product Manager, PKC Electronicsilta.

Vuokrahenkilöstön saatavuus on Soinisen mukaan onnistunut StaffPointilta pääosin hyvin.

”Toiminnallemme on tyypillistä, että henkilöstötarpeita pyritään ennakoimaan, varsinkin ennen kesälomakautta. Ja reagointi nopeisiin tarpeisiin on erittäin tärkeää. Näissä tarpeissamme on onnistuttu suhteellisen hyvin, sillä StaffPoint on joustava ja yhteistyökykyinen kumppani”, sanoo Soininen.

”PKC Electronics kehittää innovatiivisia kokonaisratkaisuja testaamiseen ja tehonhallintaan, sekä tarjoaa globaalisti sellaisia suunnittelu- ja valmistuspalveluita, jotka tuovat  lisäarvoa asiakkaillemme läpi tuotteen elinkaaren. Vuosien varrella monet teknologioihin ja toimintaympäristöön liittyvät asiat ovat muuttuneet, ja niin myös meidän toimintatapamme. Asenne ja intohimo on pysynyt – toimimme yhä päättäväisesti ja pitkäjänteisesti jotta voimme tarjota asiakkaillemme parhaita ratkaisuja. Toimipisteemme sijaitsevat Suomessa ja Kiinassa”, jatkaa Soininen.

“Ihmiset ovat suurin voimavaramme, joten yhteistyökumppania valittaessa meille oli tärkeää, että StaffPoint huolehtii hyvin henkilöstönsä asioista. ”
Timo Soininen
Timo Soininen Production Manager, PKC Electronics Oy
Lue lisää Sulje

Asiakkaitamme Teollisuus-toimialalla: