Siirry sisältöön
Leena Salo
Takaisin

StaffPoint Executive laajentaa Interim Management -palveluitaan

Talouskasvun hidastuminen lisää vuokrajohtajien kysyntää – StaffPoint Executive vastaa lisääntyneeseen tarpeeseen laajentamalla Interim-palveluitaan.

Interim Management eli vuokrajohtajuuspalvelut ovat olleet maailmalla yleinen trendi jo pitkään. Nyt palvelun tarjoama lisäarvo on alkanut herättää kiinnostusta myös Suomessa. Muutoksen taustalla on talouskasvun hidastuminen ja yritysten tarve hyödyntää joustavasti ulkopuolisia osaajia konsultteina tai vuokrajohtajina.

StaffPoint vastaa kysynnän kasvuun uudistamalla Executive-palveluvalikoimansa Interim-palveluita.

”StaffPoint on joustavien osaajapalveluiden ammattilaisorganisaatio, joihin entistä monipuolisemmat Interim-palvelut sopivat erinomaisesti”, kommentoi StaffPoint Executiven johtaja Pasi Honkalahti.

Interim-palvelulla tarkoitetaan konsulttisopimuksella tehtävää toimeksiantoa, jossa Interim-ammattilainen osallistuu yrityksen johtamiseen määräajan – yleensä 6–12 kuukautta.

Interim-palvelu on yrityksille riskitön ja kustannustehokas vaihtoehto, sillä Interim-ammattilaisen tekemästä työstä veloitetaan vain toteutuneiden päivien tai tuntien mukaan ja palvelu vapauttaa yrityksen työnantajavastuusta.

Interim-palvelun laajentamisesta synergiaetuja

StaffPointin Executive palveluihin kuuluvat Interim Managementin lisäksi Executive Search, johtaja-arvioinnit ja Management Audit.

Honkalahden mukaan monipuolinen palvelutarjoama, ja erityisesti StaffPoint Executiven suorahakuosaaminen, luovat vahvan pohjan uudistetulle Interim-palvelulle.

”Ehdokastietokantojamme ja prosessiamme voi hyödyntää myös Interim-ammattilaisten välittämiseen. Tarjontaa on, ja päivitämme osaajapoolejamme koko ajan”, kommentoi Honkalahti.

Honkalahden tiimin tavoitteena on kasvattaa suomalaisten Interim-ammattilaisten joukkoa tarjoamalle osaajille mahdollisuutta hyödyntää asiantuntijuuttaan ja johtamiskokemustaan yrittämisen kautta.

”Alalla ei ole montaa välittäjän roolissa olevaa toimijaa, joten tilaa meille todellakin on”, Honkalahti arvioi.

Uutta Interim-osaamista Executive-tiimiin

Tuoretta Interim-osaamista tiimiin tuo Senior Advisor Leena Salo (KTM). Muun muassa pitkään CFO-tehtävissä toimineella Salolla on henkilökohtaista kokemusta Interim-ammattilaisuudesta.

”Jaamme Leenan kanssa samat arvot siitä, että haluamme vaikuttaa Interim-markkinan kehittymiseen vielä entisestään. Missiomme on auttaa asiakkaitamme toteuttamaan vaativat muutosprojektit ja vapauttamaan liiketoiminnan kasvupotentiaalia”, kommentoi Honkalahti.

Monille yrityksille Interim-palvelu on vielä entuudestaan tuntematon vaihtoehto. Honkalahti mainitseekin tiiminsä tavoitteeksi kasvattaa suomalaisten yritysten tietoisuutta Interim-palvelun tarjoamista eduista.

”Interim-palvelun käyttö on yrityksille kustannustehokas ja riskitön vaihtoehto, puhumattakaan Interim-ammattilaisen erityisosaamisellaan yritykselle tuomasta lisäarvosta. Yhtä kokenutta asiantuntijaa ei työsuhteeseen samalla hinnalla saa”, summaa Honkalahti.

Interim Management

  • Interim-ammattilainen (vuokrajohtaja) osallistuu yrityksen johtamiseen määräajan – yleensä 6–12 kk

  • Interim-ammattilainen toimii konsultointisopimuksella oman yrityksen tai toiminimen kautta, mikä vapauttaa yrityksen työnantajavastuusta

  • Tehdystä työstä veloitetaan vain toteutuneiden työpäivien tai tuntien mukaan

  • Interim-ammattilainen näyttää yrityksen omalta työntekijältä sekä organisaation sisällä että sen ulkopuolella

  • Interim-palvelun ja määräaikaisen johtajan palkkaamisen kuluissa ei ole merkittävää eroa