Hyppää pääsisältöön
Vuokratyöntekijät

Vuokratyöntekijä ei ole hätäratkaisu – vaan osa fiksua henkilöstöstrategiaa

03.09.2025
BlogiHenkilöstövuokrausHotelli- ja ravintola

Hotelli- ja ravintola-ala elää sykähdyksittäin. Yhtenä päivänä asiakasvirta kulkee tasaisesti, toisena päivänä ovista ryntää koko kaupunkifestivaali kerralla sisään. Jokainen alan ammattilainen tietää, että ennustettavuus on usein enemmän toive kuin todellisuus.

Juuri siksi vuokratyöntekijä ei ole “hätäratkaisu”, vaan tärkeä osa fiksua henkilöstöstrategiaa.

Ennakoiva resursointi säästää stressiä ja euroja

Usein vuokratyöntekijöitä ajatellaan vain akuutteina pelastajina: joku sairastui, tarvitaan tuuraaja. Mutta parhaimmillaan henkilöstövuokraus toimii toisinpäin – suunnitelmallisesti ja ennakoivasti.

Kun tiedät sesongit, tapahtumat ja kiirehuiput etukäteen, voit mitoittaa vakihenkilökunnan rinnalle osaavia tekijöitä jo valmiiksi. Tämä vähentää kiireen keskellä syntyvää paniikkia, vähentää ylitöitä ja parantaa asiakaskokemusta.

Joustavuus on kilpailuetu

HoReCa-ala vaatii joustavuutta, ei vain työntekijöiltä, vaan myös työnantajilta. Vuokratyön avulla saat käyttöösi osaajia juuri silloin ja siinä mittakaavassa kuin tarvitset.

  • Skaalautuvuus: Rekrytoit osaajia vain todelliseen tarpeeseen.
  • Monipuolisuus: Vuokratyön kautta taloon tulee tekijöitä, joilla on kokemusta erilaisista työympäristöistä.
  • Riskienhallinta: Vakituinen tiimi pysyy sopivan kokoisena, eikä henkilöstökustannukset karkaa käsistä.

Osa vuokratyöntekijöistä on tulevia vakihenkilöitäsi

Moni HoReCa-ammattilainen aloittaa uransa vuokratyön kautta. Tämä tekee henkilöstövuokrauksesta myös luontevan rekrytointikanavan. Saat mahdollisuuden tutustua työntekijään käytännössä ja tehdä pitkäjänteisiä rekrytointipäätöksiä faktojen, ei pelkkien hakemusten perusteella.

Vuokratyön imago päivittyy

Hätäratkaisun leima ei enää kuulu nykypäivän vuokratyöhön. Moderni henkilöstöstrategia yhdistää vakituisen ytimen ja joustavan lisäresurssin. Tulos? Toimiva, kustannustehokas ja stressiä vähentävä kokonaisuus, joka tukee liiketoiminnan kasvua.

HoReCa-alalla pärjää se, joka osaa reagoida nopeasti, mutta menestyy se, joka osaa ennakoida. Vuokratyö on työkalu, joka tekee ennakoinnista paitsi mahdollista, myös kannattavaa.


Haluatko että olemme sinuun yhteydessä?

Täytä alla oleva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.


Tämä toiminto vaatii evästeitä. Ole hyvä ja anna suostumuksesi niiden käyttöön ja yritä uudelleen.

Mirkku Sironen

Mirkku Sironen

Toimialapäällikkö, HoReCa, Uusimaa

044 788 1777

[email protected]

Varaa tapaaminen
Hotelli- ja ravintola
Leeni Kaskela

Leeni Kaskela

Toimialapäällikkö, HoReCa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Varsinais-Suomi

045 636 6765

[email protected]

Varaa tapaaminen
Hotelli- ja ravintola
Asiakkaidemme perusteluita suositteluumme:
Haastavissakin tilanteissa löytyy sopiva työntekijä – joustavuus ja räätälöinti toimipaikan tarpeiden mukaan
Helppokäyttöinen myStaff-järjestelmä – selkeä, simppeli ja vähentää tarvetta soitella erikseen.
Sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä – asiat hoituvat nopeasti ja ilman ylimääräistä vaivaa.