Siirry sisältöön
Anun kuva
Takaisin

Skotlannin vuorilta uravalmentajaksi - Anun uratarina

Tämä on Anun uratarina. Anu kertoo, kuinka hänen urapolkunsa eteni koripallovalmentajasta Skotlannin kautta Spring Housen työnhakumanageriksi sekä mikä tässä työssä häntä motivoi ja palkitsee.

Pidin useamman välivuoden lukion jälkeen ja pohdin mihin suuntaan haluaisin lähteä. Psykologian opinnot olivat olleet kauan mielessäni. Koripallotaustani vuoksi urheilupsykologia alkoi kiinnostamaan, ja lähdin etsimään siihen liittyviä koulutuksia. Tieni vei Skotlantiin psykologian opintojen pariin, ja valmistuinkin viime jouluna maisteriksi, MSc Performance Psychology -linjalta, Edinburghin yliopistosta.

Vuodet Skotlannissa opettivat ja kasvattivat minua paljon. Kielitaitoni kehittyi ja kansainvälinen osaamiseni sekä verkostoitumistaitoni kasvoivat huimaa vauhtia. Yliopiston ohella tein henkilökohtaisen avustajan töitä Scottish Autism -yritykselle, jossa ihmistaitoni kehittyivät entisestään. Opin tunnistamaan ihmisten tarpeita ja vastaamaan niihin.

Olen toiminut myös koripallovalmentajana sekä Suomessa että Skotlannissa usean vuoden ajan. Toimin joukkueeni kapteenina yli 10 vuotta, joten kannustaminen parempaan suoritukseen tapahtuu minulta hyvin luontevasti.

Kannustamalla asiakkaan vahvuudet esiin

Oma urheiluvalmentajan taustani sai minut kiinnostumaan uravalmentamisesta. Kun näin, että Spring House etsii työnhakumanageria tiimiinsä, tiesin heti, että tässä työssä pääsen käyttämään vahvuuksiani. Olen kannustava ja positiivinen urheiluvalmentaja ja osaan houkutella ihmisistä parhaat puolet esiin. Näitä taitoja olen päässyt käyttämään sekä kehittämään nykyisessä työssäni.

Isoimpia onnistumisia työssäni on, kun saan asiakkaan puhkeamaan kukkaan. Mietin aina asiakkaan kanssa yhdessä hänen osaamistaan ja osaamisen sanoittamista. Käytän paljon koulussa opittuja taitoja, kuten positiivisen psykologian työkaluja, joista nautin. Teorian soveltaminen käytäntöön on todella kiinnostava ja opettavainen prosessi. Kehitän osaamistani jatkuvasti erilaisilla avoimen yliopiston ja AMK:n kursseilla, jotka tukevat työtäni. Tällä hetkellä opiskelen ”Vaikuttavan ohjauksen” taitoja. Intohimoni on kehittää itseäni ja oppia jatkuvasti uutta.

Lyhyessä ajassa Spring Housella olen jo päässyt vetämään työpajoja sekä useamman webinaarin suomeksi ja englanniksi opettaen mm. LinkedInin käyttöä asiakkaille teemalla ”Sosiaalinen media työnhaussa”. Olen myös valmentanut uravalmennusryhmiä englanniksi.

Koen, että Spring House mahdollistaa minulle monipuolisen työn joukkueessa, jossa pääsen käyttämään ja kehittämään vahvuuksiani päivittäin.

Anu Liimola
Työnhakumanageri, uravalmentaja
Spring House Oy