Siirry sisältöön
Takaisin

HANNU ROMPPANEN 10 vuotta StaffPointilla

Tarkemmin jos laskee, niin oikeastaan 15 kokemusvuotta onkin lähempänä laskettaessa vuokratyösuhteetkin mukaan. Hannu Romppanen tuli ensimmäiselle keikalleen Pohjanhoviin 20.11.1998 ja jatkoi keikkailua hotelli- ja ravintolaesimiesopiskelujen ohessa tunturissa. 2004-2006 Hannu työskenteli henkilöstökonsulttina Rovaniemen toimistossa ja siirtyi sieltä takaisin Tunturi-Lappiin marraskuussa 2006.

Kymmenessä vuodessa Hannu on nähnyt Lapin matkailukeskusten kehityksen ja saanut Suomen kauneimman työmatkan Ylläksen maisematien ansiosta. Hannu kertoo miten StaffPoint on päässyt tuomaan ja vakiinnuttamaan kehittyvälle ja kasvavalle matkailualalle työelämän pelisääntöjä niin asiakkaan kuin työntekijöiden osalta. Menneisyyttä ovat vuokratyöntekijöiden työskentely 200 h kuukaudessa ja paperisten tuntilistojen faksailu. Tiivis yhteistyö Lapland Hotelsin HR:n tukena on osatekijänä matkailun ja sesongin toimialan onnistumisessa.

Hannu kertoo työntekijöiden hyvän kohtelun olevan hänelle tärkeää. Tässä on varmasti onnistuttukin, sillä toimialalla joidenkin vuokratyöntekijöiden työsuhteet ovat kestäneet jo lähes kymmenen vuotta. Osa tekijöistä on myös töissä ympärivuotisesti; esimerkiksi talven Ylläksen alueella ja kesällä Kilpisjärvellä tai Saariselällä.

Kysyttäessä mikä työssä on hyvää, vastaa Hannu, että jokainen työpäivä todellakin on erilainen. Työntekijä- ja asiakaspalaute vievät työtä eteenpäin ja auttavat kehittämään toimintaa. Hyvä palaute myös motivoi Hannua jatkamaan. Ja Suomen paras tiimi! Seuraavaksi Hannulla&Tunturi-Lapin tiimillä on edessä muutto isompiin tiloihin Äkäslompolon keskustassa.

Hannu kertoo hauskimmasta muistostaan. ”Kaikkea on kokeiltu hyvien työntekijöiden saamiseksi Tunturiin. Ehkä erikoisempana tapana Tunturiveturi –projektiin osallistuminen elokuussa 2008; junamatka Helsingistä Kolariin ja takaisin. Matkan aikana haastattelimme Lappiin hakevia työnhakijoita, seuraavana päivänä oli tutustuminen alueen yrityksiin ja tulomatkalle lähdettäessä osalla oli jo työsopimus kirjoitettu tulevalle talvikaudelle. Konduktöörinä toimi Janne Kataja.”

Hienoa Hannu; upeat 10 vuotta takana ja jatka kohti uusia yllättäviä työpäiviä!