Siirry sisältöön
Takaisin

Aurinkorannikon vahvistus: Nico Viklund eteni harjoittelusta hallintopäälliköksi

NicoViklund nelio1
Nico Viklund muutti Espanjaan jo lapsena 90-luvun alussa, joten uran luominen Aurinkorannikolle oli luonteva ratkaisu. Harjoittelu StaffPoint-konserniin kuuluvassa StaffPoint S.L.U:ssa Fuengirolassa johti muutaman vaiheen kautta enemmän kuin mieluiseen työhön yrityksen hallintopäällikkönä.

Koska Viklund on asunut Espanjassa lähes koko ikänsä, sujuu kieli häneltä natiivin taidoilla. Ensimmäinen kosketus StaffPointin toimintaan löytyikin tulkkauskeikan myötä. Erään tulkkauskeikan yhteydessä Espanjan toimintoja silloin johtaneen Tarja Viikin kanssa tuli puhetta työharjoittelusta. Harjoittelu alkoi maaliskuussa 2015 ja sillä tiellä Nico on edelleen.

”Harjoittelun päättyessä oli puhetta, että jos paikkoja aukeaa, niin minuun ollaan yhteydessä. Jo seuraavana päivä puhelin soi, että taloushallinnon assistentin paikka olisi nyt tarjolla”, harjoittelussa johdon assistenttina ja HR-assistenttina toiminut Nico kertaa.

Kehitystä ja kehittymistä

Huhtikuussa 2016 Nico siirtyi assistentin hommista hallintotyöntekijäksi, kunnes seuraavassa vuodenvaihteessa hänet ylennettiin nykyiseen rooliinsa hallintopäälliköksi.

”Sain luvan rekrytoida tiimiläisiä ja muodostaa hallinto-osastoa. HR, palkkahallinto ja taloushallinto kuuluvat myös vastuulleni. Olen siis varsinainen jokapaikanhöylä”, Nico kertoo.

Mielenkiintoinen työ on vienyt täysin mennessään, eikä miehen loppusuoralla oleville yliopisto-opinnoille usein tahdo löytyä aikaa. Ekonomiksi opiskeleva Nico kun on jo löytänyt StaffPointilta koulutustaan vastaavan työn – joka opettaa rutkasti opintojen ohella.

”Monessa liemessä on ukkeli täällä keitetty. Olen saanut kehittää yrityksen toimintaa, mutta kehittynyt paljon myös itse”, Nico summaa.

ME-henki on parasta

Nico kiitteleekin työnantajaansa etenemismahdollisuuksista, joita on ollut tarjolla, kunhan kyntensä on näyttänyt. Paras puoli työpaikassa on kuitenkin ihmiset.

”Työilmapiiri on tiivis ja ME-henki ihan omaa luokkaansa. Töissä on aina hyvä olla. Kaikki ovat työtilanteissa todella ammattimaisia”, hän sanoo.

Suomalaisista työntekijöistä koostuvalla Espanjan toimistolla koti-ikävä on yksi yleisimmistä irtisanoutumissyistä. Moni Espanjasta lähtenyt on kuitenkin jatkanut uraansa StaffPointin palveluksessa Suomessa ja konserni mahdollistaa lisäksi jouston kahden maan välillä.

Nico on saanut mahdollisuuden tehdä kesäisin töitä Suomesta käsin, sillä on hänen mielestään suuri arvo etenkin HR-näkökulmasta. Tulevaisuus Fuengirolassa näyttääkin luonnollisesti aurinkoiselta.

”Niin kauan kun yritys täällä kasvaa ja kehittyy ja antaa minullekin kehitysmahdollisuuksia, minulla ei ole mikään kiire nostaa kytkintä”, hän tiivistää.

Kiitos Nico mainiosta työpanoksestasi, toivottavasti pysyt palveluksessamme vielä pitkään!