Siirry sisältöön
Johanna ja Hanna
Takaisin

Harjoittelu on oiva tie työelämään

Tässä uratarinassa kaksi teollisuuden toimialan rekrytointikonsulttimme, Johanna ja Hanna, jakavat tarinansa siitä, kuinka he päätyivät harjoittelun kautta StaffPointille vakituisiksi rekrytointikonsulteiksi.

Seitsemän kuukauden harjoittelun aikana kokonainen ammattitutkinto

Ennen merkonomiopintoja Johanna Hakalalla ei ollut käytynä muita kouluja kuin peruskoulu. Johanna olikin hieman yllättynyt saamastaan harjoittelupaikasta, sillä usein vastaava harjoittelu suoritetaan ammattikorkeakoulun opintojen yhteydessä.

Johanna toimi teinivuosina tanssin opettajana ja tanssijana, ja hän olikin varma, että tulevaisuudessa hänestä tulisi tanssija. Johannalla ei ollut aikaa koululle, sillä tanssin treenaaminen vei kaiken ajan ja energian. Johannan mieli alkoi kuitenkin muuttua, ja hän päätti luopua tanssijan urasta. Koska tanssijan ura ei toteutunutkaan, hän päätti suorittaa jonkin ammatillisen tutkinnon. Liiketoiminnan perustutkinto tuntui parhaalta, sillä hän halusi HR-alan tehtäviin.

Johanna aloitti harjoittelun Valtti Henkilöstöratkaisuilla. Valtin siirtyessä StaffPoint-brändin alle, myös Johanna siirtyi StaffPointille. HR-harjoittelupaikasta Johanna kuuli oppilaitoksen kautta.

’’Harjoitteluhakuprosessi oli todella nopea ja viikko hakemisen jälkeen olin solminut jo harjoittelusopimuksen’’, kiittelee Johanna prosessin nopeutta.

Tekemällä oppii

Harjoittelunsa alussa Johannalla ei ollut käytännössä ollenkaan kokemusta HR-alan töistä. Hän onkin iloinen, että lyhyen harjoittelun aikana hän omaksui kokonaan uuden ammatin.

’’Koin suurta ahdistusta ja altavastaajan roolia siitä, ettei minulla ollut kouluja käytynä. Minulle toitotettiin kuitenkin jatkuvasti, että ei ne koulut ole niin tärkeitä, sillä työtä tekemällä kyllä oppii! Tällainen asenne on todella hieno ja se on juuri sitä muuttuvaa työelämää’’, Johanna kertoo.

’’Koin suurta ahdistusta ja altavastaajan roolia siitä, ettei minulla ollut kouluja käytynä. Minulle toitotettiin kuitenkin jatkuvasti, että ei ne koulut ole niin tärkeitä, sillä työtä tekemällä kyllä oppii! Tällainen asenne on todella hieno ja se on juuri sitä muuttuvaa työelämää.’’

Johannan työhön rekrytointikonsulttina kuuluu asiakkuuksien hoitoa ja rekrytointia. Hän pitää asiakkaiden kanssa yhteyttä ja selvittää heidän rekrytointitarpeitaan. Rekrytointitarpeiden selvittämisen jälkeen hän luo hakijakannan ja hakuilmoitukset, tekee esikarsinnat ja haastattelut sekä täyttää toimeksiannot. Eniten työ kuitenkin koostuu hakijoiden haastattelemisesta.

Johanna onkin iloinen, että StaffPointilla harjoittelijoita kohdellaan yhdenvertaisina työyhteisön jäseninä. Johanna on kiitollinen siitä, että hän sai kerrytettyä harjoittelunsa aikana tärkeitä taitoja, mitkä näkyvät nyt asiantuntijuutena rekrytointikonsultin tehtäviä hoitaessa.

’’Työharjoittelijana StaffPointilla olemisessa parasta on se, että saat harjoittelusta niin paljon irti, kun itse haluat. Olen kehittynyt etenkin itseni manageeraamisessa ja siinä, että osaan ohjata omaa toimintaani ja työtäni. Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut omassa päässäni, sillä koen itse, että toiminnan täytyy olla aiempaa tuloksellisempaa’’.

Johannaa kiinnostaa tulevaisuuden työelämä ja se mihin tulevaisuuden esihenkilötyö voi kehittyä. Hän haluaa kehittää paremman ymmärryksen hyvään johtamiseen, henkilöstön kehittämiseen sekä työlainsäädäntöön.

’’Minulle annettiin mahdollisuus päästä harjoitteluun ja sen jälkeen vielä työllistyin StaffPointille. Se, että minulle on annettu mahdollisuus, on isompi juttu kuin esihenkilöni edes tajuavat. Siitä olen erittäin kiitollinen’’, kiittelee Johanna.
Johanna

StaffPointilla harjoittelijat eivät kahvia keitä

Hanna Linnas sai oppilaitoksen kautta vinkin HR-harjoittelupaikasta Valtti Henkilöstöratkaisuilla. Valtin ja StaffPointin yhdistymisen myötä myös Hanna siirtyi StaffPointille, joka olikin hänelle jo ennestään tuttu yritys, sillä hän on joskus itse ollut vuokratyöntekijänä StaffPointilla. Kahdeksan kuukauden harjoittelun jälkeen hän jatkoi suoraan vakituisena rekrytointikonsulttina StaffPointilla.

Harjoittelussa Hanna teki samoja tehtäviä kuin nyt työssään rekrytointikonsulttina, eli rekrytointia ja kaikkea rekrytointiin liittyviä toimintoja, kuten työpaikkojen avaamista, hakijoiden haastattelua sekä yhteydenpitoa asiakkaiden ja hakijoiden kanssa.

’’Erona harjoitteluun on oikeastaan vain se, että olen saanut nyt rekrytointikonsulttina enemmän vastuuta ja saan osallistua entistä laajemmin kaikkiin hakuihin. Alusta asti olen päässyt tekemään samoja hommia kuin kaikki muutkin ja siksi olikin helppo sujahtaa suoraan työsuhteeseen, kun oli niin hyvä pohja harjoittelusta alla’’, Hanna kertoo.

’’HR alana oli minulle täysin uusi, joten koko ajan tulee uutta asiaa ja kehitettävää. Eniten olen kuitenkin oppinut ottamaan huomioon tiettyjä asioita, kun rekrytoi ja haastattelee ihmisiä. Lisäksi olen kerryttänyt hyvät tietotekniset taidot.’’

Hannan mielestä parasta rekrytointikonsultin työssä on ihmisten kohtaaminen ja heidän työllistämisensä. Erityisen inspiroivia ovat tilanteet, joissa saa kirjoittaa työsopimuksen hakijan kanssa, ja varsinkin jos saa vielä kuulla, että työt ovat lähteneet hyvin käyntiin.

’’Harjoittelu antaa loistavat mahdollisuudet. Oli todella hyvä päätös tulla harjoitteluun StaffPointille’’, Hanna päättää.
Hanna

Suuret kiitokset Johannalle ja Hannalle tarinoidensa kertomisesta!