Siirry sisältöön
Kioski, kauppa, ruoka, kuvituskuva
Takaisin

Keikkatyöstä vaihtelua ja lisätienestiä

Uratarina Kuokkanen Kirsi
Kirsi Kuokkanen heittää keikkaa StaffPointin kautta silmin nähden aurinkoisella asenteella.

Kirsi Kuokkanen aloitti Jyväskylässä StaffPointilla joulukuussa 2013. Hän työskenteli R-kioskilla ja halusi siihen oheen jotain uutta ja erilaista. Seurattuaan jo jonkin aikaa StaffPointin työpaikkailmoittelua hän kiinnostui ja jätti hakemuksen. Ryhmähaastattelun jälkeen Kirsi työllistyikin StaffPointin kautta liikennemyymälätyöntekijäksi. Tässä tehtävässä hän ei kuitenkaan jatkanut pitkään, sillä kassaperehdytyksen kautta alkaneet päivittäistavarakaupan työt veivät mennessään Kirsin.

Tällä hetkellä Kirsi Kuokkanen on vakituisessa työssä Jyväskylän kaupungin ruokapalveluissa; Kylän Kattauksella. Ravintola-alan työn ohella Kirsi jatkaa keikkailua kaupan toimialalla. Kiinnostus keikkatyöhän on edelleen kiinnostavaa ja luonteikas vaihtoehto tälle osaajalle, sillä vuosien kuluessa hän huomannut, että tulee tehdä sitä, mistä nauttii!

Parasta keikkailua
Parasta StaffPointilla työskentelyssä on mahdollisuus valita itse omat työvuorot; oman aikatauluun mukaan ja joustavasti. Jyväskylän kaupan tiimin rekrytointikonsultti Terhi Laitinen kertoo, että Kirsin asenne työvuoroissa on positiivinen ja motivaatio ottaa töitä pysyy korkealla vuodesta toiseen. Vastapainoksi Kirsi kertoo yhteydenpidon ja työnantaja-asioiden hoituneen sujuvasti. Keikkailusta ansaitsemansa lisätienestit Kirsi käyttää matkusteluun; seuraava matkakohde on jo valittu.

Kirsi kertoo, että hänet otetaan aina ilolla vastaan Osuuskauppa Keskimaan myymälöissä. Tutuiksi ovat käyneet niin päälliköt kuin muukin henkilökunta. Jutustelu on hyväntahtoista Kirsin tullessa työvuoroon, esimerkiksi ”Ihanaa kun tulit” kuuluu Seppälän Prisman tavallisiin alkutervehdyksiin. Kirsi vinkkaa myös saaneensa lempinimiä keikoilla, vaikka jättääkin Lievestuoreen S-Marketin esimerkin kertomatta.

Terkkuja ja vinkkejä
StaffPointin kautta töitä suunnittelevalle Kirsi vinkkaa, että ilman muuta kannattaa kokeilla. Kirsi suosittelee tekemään hakemuksen, joka erottuu suuresta hakemusmäärästä. Oma aktiivisuus auttaa työllistymisessä; helpointa on soittaa avointa työpaikkaa hoitavalle konsultille tai suoraan toimialan rekrytointinumeroon.

Kirsi lähettää terveisiä entiselle esimiehelleen, Merja Voutilaiselle: ”Tälle tielle minut saatoit -90-luvulla, enkä päivääkään ole katunut!”

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kirsi?
Kirsi Kuokkanen toivoo pysyvänsä terveenä ja jäävänsä sitten eläkkeelle päivätyöstä, kun sen aika koittaa. Mutta StaffPointin työntekijänä hän aikoo pysyä vielä pitkään!

Kiitos tähänastisesta ja jatketaan hyvää yhteistyötä Kirsi!

Kirsiä haastatteli Jyväskylän kaupan tiimin rekrytointikonsultti Terhi Laitinen.