Siirry sisältöön
EXE-luontobanneri 1
Takaisin

Senior Advisor Jukka Walliander esittäytyy

Jukka Walliander

Koukeroista musiikkia ja isoja koiria rakastava maallemuuttaja, joka on löytänyt itsensä jännittävistä tilanteista uteliaisuutensa ja ”no varmasti onnistuu” -asenteensa myötä. Hiihto-opas, talonmies, maratoonari, johdon konsultti, iskä, aviomies ja omenan viljelijä.

Ja sitten myös aikanaan ihan maailman parhaanakin palkittu markkinoija ja KTM / HHJ -taustainen liikkeenjohdon konsultti.

Minkälainen on polkusi työelämässä?

Kesäduunien jälkeinen vakavasti otettava työelämäpolkuni alkoi kansainvälisessä megahyperjättiläiskorporaatiossa ja se antoi minulle todella paljon oppia, vaikka pian huomasinkin olevani enemmän kotonani pienemmissä organisaatioissa. Urani kantava teema ovat olleet ihmiset – mitkä ovat heidän motiivinsa toimia kuten toimivat ja miten pystyn parhaiten heitä omalla polullaan tukemaan. Rekrytointipolkuni alkoi jopa ennen opiskeluja ja roolini siinä on matkan varrella muuttunut avustavasta päätoimiseksi jo vuosia sitten, enkä ajatellut tältä polulta poiketa.

Miksi haluat toimia tässä ammatissa?

Olen toiminut nyt konsulttina aika monta vuotta ja tämän roolin paras puoli on päästä tutustumaan aina uusiin organisaatioihin, ja ihmisten erilaisiin tarinoihin koska se on paitsi todella kiinnostavaa, myös erittäin antoisaa.
Advisorin roolissa koen lisäksi pääseväni auttamaan organisaatioita löytämään heille kaikkein tärkeimmät tuloksentekijät joko tilapäis- tai pysyväisratkaisuna.

Mistä asiakasprojektista olet erityisen ylpeä?

En yleensä tyydy ensimmäiseen minulle annettuun vastaukseen, vaan nimenomaan rekrytoinnissa haluan kaivaa asioiden taustoja ja motiiveja vähän syvemmältä ja johtaa valintoja aina organisaation strategiasta saakka. Silloin, kun tällainen hieman syvemmältä kaivelu saa asiakkaassa aikaan ”hmm… aivan!” -reaktion, joka johtaa suunnitelmien uudelleen harkintaan, koen pystyneeni antamaan vähän enemmän.

Mitä uutta olet oppinut viimeksi?

Opettelen parhaillaan perhesyistä ja huvikseni ranskan alkeita ja opin juuri kovin monikäyttöisen fraasin, joten odotan innolla pääseväni käyttämään sitä elävässä elämässä. ”La bebe mange la lire de grand-pere” (vauva syö isoisänsä kirjaa).

Mitä terveisiä haluat lähettää StaffPoint Executivesta yrityksen päättäjille?

Olemme olleet hyvin pidetty salaisuus yritysjohdon kumppaneina, mutta tämä asia muuttuu hiljakseen maineemme kiiriessä ja tiimimme kasvaessa. Me kysymme, mittaamme ja toimimme mitatun datan mukaisesti. Yksi sellainen mitattu data on asiakkaidemme NPS 71, joka on ainakin minusta aika kiva arvosana.

Miten voin olla avuksi? Ota yhteyttä tai varaa suoraan tapaaminen oheisesta linkistä.