Siirry sisältöön
Miia Sinisalo nauttii työskentelystä Aurinkorannikolla.
Takaisin

Hetken mielijohde vei uuteen elämään Espanjassa - Miian uratarina

Turkulainen Miia lähti parhaan ystävänsä kanssa Espanjaan kuusi vuotta sitten. ”Se oli ihan mielijohteesta, että katsotaan mitä tapahtuu.” Miia ei ole varma, sopeutuisiko enää Suomen ilmastoon ja elämäntyyliin. ”Täällä on aika erilaista”, hän pohtii.

Miia Sinisalo aloitti StaffPointin palvelukeskuksessa alun perin sairaanhoidon tiimissä. ”Ajatus oli, että teen niitä hommia vuoden. Käväisin sen jälkeen Suomessa, mutta kahden kuukauden jälkeen palasin tänne. En tuntenut sopeutuvani Suomeen enää”, Miia kertoo. Espanjaan palattuaan hän kokeili ensin ravintola-alaa, mutta ystävältään Miia sai suosituksen hakea StaffPointin palvelukeskukseen. Palvelukoordinaattorin paikka aukesikin elokuussa 2018.

Tehtävien monipuolisuus innostaa

Aloitettuaan palvelukeskuksessa Miia on ehtinyt kerryttää kokemusta monenlaisten tehtävien parissa. Palvelukoordinaattorin töiden lisäksi Miia työskenteli pandemia-aikana Telian asiakaspalvelussa sekä sairaanhoidon apuna. Hän on päässyt kokeilemaan myös rekrytointia. Loppuvuodesta 2021 Miia toimi vuorovastaavana muutaman kuukauden, jonka jälkeen hän siirtyi tiiminvetäjäksi. Eteneminen on jatkunut, ja nykyään Miia on palvelukeskuspäällikkö.

Koulutukseltaan Miia on sekä lähi- että sairaanhoitaja. Sittemmin hän on kouluttautunut lisää: ”Minulla on lähiesihenkilön ammattitutkinto, ja nyt suoritan töiden ohella vielä liiketalouden ammattitutkintoa", hän kertoo. Yhdeksi työnsä parhaista puolista Miia mainitseekin juuri opiskelun mahdollisuuden ja sen tukemisen työnantajan taholta.

Etenemismahdollisuudet työn parhaita puolia

Miian työtehtäviin kuuluu nykyään erilaisia kehitysprojekteja ja raportointia. Hän on toimialojen yhteyshenkilö Suomen ja Espanjan välillä, ja vastuussa koko tiimistä. Lisäksi hän avustaa ja neuvoo kaikkialla tarvittaessa. Miia kertoo inspiroituvansa työssään erityisesti sen tarjoamista kehittymis- ja etenemismahdollisuuksista. ”Opin uutta päivittäin”, hän kertoo.

Myös työympäristö, palvelukeskus, on kehittynyt valtavasti siitä, kun Miia aloitti siellä työnsä. ”Oikeastaan kaikki on muuttunut ja kehittynyt parempaan suuntaan”, hän sanoo. Uusien työntekijöiden perehdytys on kehittynyt ja yhteistyö Suomeen on vahvistunut. ”Minnan kanssa rakennettu tiimi on mieletön, ja heidän kasvuaan työssä on ollut ilo seurata. Se saa ihmiset oppimaan ja onnistumaan”, Miia kertoo. Tiimihenkeä hän kehuu mahtavaksi ja on kiitollinen saadessaan olla mukana. Ihmisiä on kaiken ikäisiä, erilaisista taustoista ja erilaisilla persoonilla. ”Kaikille on oma paikkansa”, Miia kiteyttää.

Töiden ohella aktiivista elämää

Vapaa-aikansa Miia viettää padelin parissa, jota hän pelaa liigatasolla asti. Liikuntaa tulee harrastettua myös kuntosalilla. Lisäksi Miia toimii vapaaehtoisena koiratarhalla auttelemassa ja hoitamassa koiria. Omia koiriakin kotoa löytyy kaksi, joiden kanssa on mukava ulkoilla läheisillä vuorilla. Miia mainitseekin ulkoilumahdollisuudet yhdeksi alueen valttikorteista. Eläinten lisäksi Miian elämään mahtuu myös ihmisystäviä, niin paikallisia kuin ulkomailta muuttaneita. ”Pyrin viettämään aikaa kuitenkin myös paikallisten kanssa, jotta kulttuuriin pääsee sisään syvemmin”, hän perustelee.

Espanjasta löytyi myös puoliso. ”Tuli sitten yksi syy lisää jäädä tänne pidemmäksi aikaa”, Miia hymyilee. Aktiivisesta elämästään huolimatta kotonakin ehtii olla, kiitos joustavien etätyömahdollisuuksien. Suomeen on helppo päästä tarvittaessa silloinkin, kun mahdollisuutta varsinaiseen lomaan ei ole: EU-alueen sisällä töitä on mahdollista tehdä kolmen kuukauden ajan etänä Espanjaan.

Suomeen Miia ei toistaiseksi näe palaavansa. Aurinkorannikolla elämäntyyli poikkeaa selkeästi Suomesta, työssä viihtyy, eikä useammin näyttäytyvä aurinkokaan ole lainkaan pahitteeksi. ”Täällä on hyvä olla”, Miia päättää.

Kiitos Miialle tarinansa kertomisesta!