Siirry sisältöön
Minna Teerijoki
Takaisin

Espanjan aurinko houkutteli uusiin haasteisiin - Minnan uratarina

Minna lähti Suomesta Espanjaan noin viisi vuotta sitten. Sitä ennen hän työskenteli Suomessa hammashoitajana sekä laboratoriopuolen tehtävissä. Hän on myös opiskellut biokemiaa Helsingin yliopistossa. ”Täysin uudelle uralle olen täällä päätynyt.”

Kun Minna Teerijoki lähti Espanjan Aurinkorannikolle kesäkuussa 2018, hän aloitti työt vanhustenhoidossa. Melko pian hän kuitenkin ymmärsi, ettei työ tuntunutkaan omalta. Hetken etsikkoajan päätteeksi Minna päättikin hakea muita töitä. ”Kävin StaffPointin rekrytointitapahtumassa. Siellä kuulin, että palvelukeskuksessa voisi olla tarvetta tekijöille”, Minna selittää. ”Seuraavalla viikolla minulle jo soitettiin, että he haluavat palkata minut”, hän kertoo.

Huhtikuussa 2019 Minna aloitti uransa StaffPointilla palvelukoordinaattorina. Alle vuoden päästä tilanne muuttui yllättäen radikaalisti. ”Kerkesin olla töissä vajaan vuoden, kun pandemia iski, ja palvelukeskuksessakin työt menivät aikamoista kuperkeikkaa”, Minna kertoo. Työsuojelukomitean jäsenenä hän jäi palvelukeskukseen ainoana kokoaikaisena työntekijänä toisen osa-aikaisen lisäksi, kun muut lomautettiin. ”Siinä menivät kevät ja kesä aika erilaisissa merkeissä”, Minna kertaa ensimmäisen koronavuoden tapahtumia. Koko maailmaa ravistelleen pandemia-ajan jälkimainingeissa työt ovat nyt alkaneet asettua entisiin uomiinsa.

Uusia tehtäviä ja lisää vastuuta

”Reilu vuosi sitten palvelukeskuksesta sekä palvelukeskuspäällikkö että tiimiesihenkilö lähtivät meiltä uusiin tehtäviin muualle. Sen jälkeen meidät valittiin Miian kanssa vuorovastaaviksi ja aloitimme uudet tehtävät”, Minna kertoo. Nimikkeissä on sittemmin tapahtunut joitakin muutoksia, ja nykyään Minnan titteli on tiimiesihenkilö.

Vastuutehtävissä Minna on toiminut reilun vuoden ajan. Hänen työtehtäviinsä kuuluu lähtökohtaisesti pitää huoli siitä, että hommat hoituvat. ”Vastaan pääasiassa palvelukeskuksen tiimin toiminnasta”, hän selittää. Käytännön tasolla tehtävät koostuvat esimerkiksi päivittäisestä työnjaosta, aikataulujen suunnittelusta, raportoinneista sekä uusien työntekijöiden perehdytyksestä. Lisäksi Minna toimii koordinaattoreiden tukena arjessa. ”Päivittäin tulee uusia keissejä, joiden parissa pääsee miettimään, miten ne ratkaistaan.” Viime keväänä Minna aloitti lisäksi lähiesihenkilön ammattitutkinnon oppisopimuksella. Opinnot hän suorittaa siis töidensä ohella.

Palvelukeskuksessa hoidetaan muun muassa asiakasyritysten vuokratyöhön ja sen tekijöihin liittyvät asiat, kuten kaupan ja horecan keikkavuorot ja niiden koordinointi. Myös vuokratyöntekijöitä palveleva sairaanhoidon tiimi toimii Espanjasta käsin. ”Sairaanhoidon tiimi ei ole paikalla niin suurta osaa vuorokaudesta, joten heidän työaikojensa ulkopuolella me pyrimme hoitamaan sairauspoissaoloihin liittyvät asiat. Etsimme korvaavat työntekijät täyttämään vuorot esimerkiksi sairastumisten sattuessa”, Minna kertoo. Yhdessä Miian kanssa he vetävät 12 palvelukoordinaattorin tiimiä. Puhelimien soidessa he pääsevät vastaamaan esimerkiksi palkkoihin ja työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin. Koordinaattoreiden lisäksi palvelukeskuksessa työskentelee kolme rekrytoijaa.

Vaihtelevuus pitää työn mielenkiintoisena

Minna on työskennellyt nuorempana kaupan alalla kassatyössä. ”Kaupan puoli oli minulle sitä kautta jotakuinkin tuttu, mutta horecasta olin aika pihalla”, Minna nauraa. ”Pikkuhiljaa tässä on opittu koko ajan enemmän ja alkaa olla perillä kuvioista”, hän jatkaa. Työssään Minna kertoo oppivansa uutta joka päivä, ja yllättäviäkin tilanteita tulee eteen. ”Tässä työssä ei ole koskaan valmis”, hän kiteyttää.

Erityisesti uutta on saanut oppia ihmisistä sekä heidän erilaisista tavoistaan tehdä töitä ja toimia erilaisissa, muuttuvissa tilanteissa. ”Niin monen asiakkaan ja työntekijän kanssa ollaan tekemisissä, että uudenlaisia tilanteita tulee ihan päivittäin”, Minna kertoo.

Vahva tiimi, reilu työnantaja

Eniten Minnaa inspiroi työssään hyvä tiimihenki. ”Ei hyvä, vaan mahtava”, Minna virnistää. Hän kertoo työporukan tiiviistä yhteishengestä, johon on helppo tukeutua. ”Välillä työskennellään kovankin paineen alla, mutta kaikki tekevät töitä positiivisella otteella ja hyvällä sykkeellä. Tällä porukalla on myös loistava huumori”, hän kuvailee. ”Ulkomailla työskentely yhdistää, ja se tuo aivan oman vibansa tähän työhön”, Minna lisää.

Työnantajana Minna kuvailee StaffPointia luotettavaksi ja reiluksi. ”Apua ja tukea saa aina, esimerkiksi kaikkien käytännön asioiden, kuten lupien hankkimisen kanssa”, hän kertoo. Työhyvinvoinnin Minna kertoo olevan hyvällä mallilla, ja sitä pyrittävän pitää aktiivisesti yllä. ”En usko, että ketään harmittaa päivän päätteeksi toimistolta lähtiessä. Päinvastoin – kaikki lähtevät hyvillä mielin ja meillä on kivaa töissä”, Minna sanoo. ”Ei tule muuta kuin positiivista sanottavaa mieleen”, hän päättää.

Kiitos Minnalle tarinansa kertomisesta!