Siirry sisältöön
Takaisin

Ellan uratarina: Nopea työllistyminen auttoi kotiutumaan Suomeen

Ella-Wanczyk final-1024x498
Puolalaisella Ella Wanczykillä oli Suomeen tullessaan työkokemusta hyvin erilaisista tehtävistä; pedagogiikan kandidaattitutkinnon jälkeen hän oli ehtinyt työskennellä risteilyaluksella hovimestarina, Englannissa tiimivetäjänä kuljetusliikkeessä ja Norjassa kalatehtaalla.

Ellalle oli tärkeää päästä nopeasti töihin ja ystävän suosittelusta hän haki töihin StaffPointille. Työllistyminen eteni nopeasti kolmessa viikossa hakemuksesta työsopimukseen. Vaikka työ muuttui pian kokoaikaiseksi, ei työn alkaminen osa-aikaisena häirinnyt Ellaa. Pikainen työllistyminen helpotti asettumista itsenäisesti uuteen maahan ja antoi toimeentulon, jonka ansiota myös vierailut perheen luona Puolassa onnistuvat muutaman kerran vuodessa.

Ellan työpaikka on Kyrössä sijaitseva, etenkin ammattikeittiöille tuoreita kasvistuotteita valmistava Vitario Oy. Ella tekee töitä elintarviketyöntekijänä. Tehtäviin kuuluvat tuotteiden pakkaus ja työskentely tuotantolinjalla. Välillä hän myös auttaa lähettämössä. Aloitettuaan työt Ella pääsi nopeasti sisälle taloon ja oppi sen tavoille. Työkaverit ovat mukavia ja Ella otettiin hyvin vastaan. Työkielinä Ellalla ovat englanti ja auttava suomi, mikä toimii hyvin useista maista kotoisin olevien työkavereiden kesken. Avoimuudella pääsee eteenpäin myös muissa tilanteissa, joita suomenkielikeskeisessä maassa voi tulla vastaan. Ella kertoo, että Vitariolla työilmapiiri on oikein hyvä ja esimiehet ystävällisiä ja avuliaita. StaffPointin kautta tulleet työntekijät ovat tiivis osa työyhteisöä.

Ella on innokas valokuvaaja ja säännöllisen työn jälkeen jää molempiin harrastuksiin; valokuvaukseen ja uimiseen, mukavasti aikaa. Ella haluaa ottaa kuvia, jotka kertovat tarinan. Hänen kuviaan on julkaistu esimerkiksi National Geographic Your Shoot –sivustolla sekä hiljattain paikallislehden kannessa. Seuraavaksi tarinakuvien ohella Ella kuvaa perhejuhlissa.

Lopuksi Ella kertoo olevansa hyvin onnellinen Suomessa! Ja meistä StaffPointilla on hienoa, että pystymme tarjoamaan töitä ihmisille, jotka omassa elämäntilanteessaan sitä tarvitsevat.

Katso Ellan ottamia kuvia ja lue lisää hänen työpaikastaan:
Ella Wanczykin National Geographic –sivu
Vitario Oy