Siirry sisältöön
Takaisin

Pasi Kovanen 10 vuotta StaffPointilla

PK-1024x1024
Pasi Kovasella tuli maaliskuussa täyteen 10 vuotta StaffPointin palveluksessa. Käytyään työhaastattelussa Pasi mietti viikonlopun yli, teki valinnan, eikä ole katunut sitä. Työ lähti käyntiin ilman ennakkokäsityksiä, sillä yrittäjätaustasta huolimatta henkilöstöpalveluala ei ollut ollenkaan tuttu.

Pasi jatkaa aloittaneensa kovien toimialojen myynnissä teollisuus- ja rakennusaloilla Vaasan alueella. Muutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen organisaatiomuutos toi Pasin vastuulle sekä Vaasan toimiston kaikkine toimialoineen että aluepäällikkyyden. Myöhemmin Pasin harteille tuli Vaasan lisäksi vielä Seinäjoki ja Kokkola. Ura kehittyi 2012-2013 StaffPointin siirtyessä alueorganisaatiosta toimialaorganisaatioksi. Pasista tuli teollisuuden toimialajohtaja. Seuraava iso askel oli siirtyminen maaliskuun 2017 alusta vahvassa kasvussa olevien kovien toimialojen myyntijohtajaksi. Uuden työnkuvan kovat tavoitteet vievät Pasia eteenpäin – ”Pitää ajatella isosti” kiteyttää Pasi.

10 vuotta mukana muutoksessa

Yritykset, organisaatiot ja pelikenttä muuttuvat ajan myötä. Tietyt lainalaisuudet bisneksessä pysyvät kuitenkin ennallaan tai muuttuvat vain hiukan. Kaikkea ei tarvitse keksiä uudestaan, sillä perusperiaatteet ovat edelleen olemassa. Pasi tietää mistä puhuu. Pitää muistaa vastuut: mikä on minun vastuullani – minun tehtäväni ja hoitaa se.

Pasi toteaa ytimekkäästi, ettei kukaan meistä jaksaa samaa juttua äärettömiin saakka. Niinpä vuosien mittaan tapahtunut työtehtävien muutos voimakkaasti kehittyvässä yrityksessä on hyvä asia, eikä Pasi osaa kuvitella itseään seesteiseen työyhteisöön. Kun tykkää vauhdista, on oikeassa paikassa StaffPointilla. Pasi jatkaa vielä, että kilpailuhenkisyys ja periksiantamattomuus sekä kyky katsoa eteenpäin kovassa vauhdissa ovat olennaisia ominaisuuksia henkilöstöalalla.

Työntekijät ja työkaverit

Pasi muistaa elävästi uran alkuaikojen opin ”Työntekijää ei sitten potkita päähän”. Tähän teemaan nivoutuu myös Pasin kuvailema hyvin hoidettu yritystoiminta. Vuokratyöntekijöistä pidetään huolta ja syy tähän on yksinkertainen – ilman tyytyväisiä työntekijöitä ei StaffPointilla ole toimintaa. Laadukkailla prosesseilla ja hiotulla tavalla toimia työllistämme valtakunnallisesti merkittävän määrän eri alojen Työn Osaajia.

”Joo, totta kai on myös mukavat työkaverit!” huudahtaa Pasi. Kollegat ovat eri-ikäisiä ja erityisesti vanhemmilta kollegoilta saa paljon – sparrausta, näkökulmaa, draivia! Pasi mainitsee erityisesti matkailu- ja sesonkitoimialan toimialajohtaja Kimmo Gauriloffin esimerkkinä näkökulmanantajista.

Huippuhetkiä

Pasi kertoo isoimpien sopimusten ja jatkosopimusten olleen mieleenpainuvimpia, tärkeitä niin toimialalle kuin koko StaffPointille. Kaikki toiminta ei luonnollisesti liity suurimpiin asiakkaisiin vaan Pasi on ollut mukana auttamassa hyvin erilaisissa tilanteissa olevia yrityksiä pienistä keskikokoisiin ja suuriin. Laajasta palveluvalikoimastamme on voinut valita kuhunkin tarpeeseen vastaavan palvelun. StaffPointin kasvaessa kehitetään myös uusia keinoja auttaa asiakkaitamme arjessa. Pasi muuten lienee konsernin ainoa toimihenkilö, jonka rippikuva on jaettu 1500 asiakkaalle – hyvää jutunaihetta siitä Pasin mukaan tulikin asiakastapaamisiin.

Mikä on parasta töissä MEillä?

”Hyvä yhtiö!” aloittaa Pasi ja jatkaa omistajaportaan olevan äärimmäisen hyvä ja toiminnan perusperiaatteiden myös. Työ- ja vapaa-ajan saa soviteltua hyvin yhteen ja työ on sopivan rentoa mukavassa työyhteisössä kun työskennellään. Omasta tekemisestä annetaan itsenäistä vastuuta. Pasi jatkaa StaffPointin olevan dynaaminen, eteenpäinpyrkivä, henkilöstöalan merkittävä tekijä, joka keskittyy tulevaisuuteen ja kehitykseen hyvällä tavalla.

”Voin ylpeänä kertoa, missä yrityksessä työskentelen”. StaffPoint tunnistetaan nimeltä koko ajan enemmän – vaikka myynti-ihmisenä toki haluankin jatkuvasti kasvavaa tunnettuutta,” jatkaa Pasi.

Ole rohkea!

Pasi, mitä vinkkaisit uudelle työkaverille tai uuteen tehtävänkuvaan siirtyneelle kollegalle? ”Ole rohkea! Mielestäni pitäisi olla nykyistäkin rohkea ja antaa palaa. Virheitä voi sattua ja niistä oppii – ne pystyy korjaamaan myöhemmin. Rohkeutta!”, tiivistää Pasi.

Onnea Pasi tehokkaista 10 vuodesta MEillä! Jatka nousujohteista uraasi!