Siirry sisältöön
siivous-geneerinen
Takaisin

Siivousala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja joustavuutta työaikoihin

Siivoustyö tarjoaa monipuolisia ja joustavia työllistymismahdollisuuksia erilaisiin elämäntilanteisiin. Siivousta voi tehdä vakituisessa, kokoaikaisessa työsuhteessa tai vaikka keikkatyönä, sillä ala tarjoaa joustavan työajan ja mahdollisuuden sovittaa työn omiin aikatauluihin. Siivoustyö sopii siten hyvin esimerkiksi opiskelijoille, perheellisille tai eläkeläisille, jotka haluavat tehdä töitä vain tiettyinä aikoina tai tarpeen mukaan.

Siivoustyön monipuolisuus näkyy myös siinä, että sitä voidaan tehdä erilaisissa kohteissa. Esimerkiksi saneerauskohteissa siivous on tärkeä osa rakennuksen valmistumista, kun taas toimistoissa ja päiväkodeissa siivouksen tavoitteena on luoda hygieeninen ja viihtyisä työympäristö. Taloyhtiöissä porras- ja yleissiivous puolestaan auttaa ylläpitämään asukkaiden viihtyisyyttä sekä yhteisöllisyyttä, ja hotelleissa taas siivouksella on tärkeä rooli matkailijoiden viihtyvyyden ja tyytyväisyyden kannalta.

Siivoustyö tuo joustavuutta erilaisiin elämänvaiheisiin

Sofka Könönen muutti Lappeenrannasta Tampereelle 2,5 vuotta sitten ja etsi töitä uudesta asuinkaupungistaan. Hän työllistyikin nopeasti StaffPointin kautta ja toimii tällä hetkellä monipalvelutyöntekijänä ja laitoshuoltajana 140 lapsen päiväkodissa Tampereella.

StaffPoint tarjosi Sofkalle mahdollisuuksia työskennellä erilaisissa vuokratöissä kiinteistöhuollon, siivouksen sekä myymälätehtävien parissa. ’’Tulin Tampereelle ja tarvitsin töitä. Olin yhteydessä StaffPointtiin ja työllistyin aika nopeasti. Tarkoitus oli työskennellä väliaikaisesti, mutta tällä tiellä olen vieläkin’’, Sofka hymähtää.

Sofkan työnkuvaan kuuluu yleisten tilojen siivoustyötä sekä keittiöapulaisen tehtäviä. ”Teen kuuden tunnin työpäiviä neljänä päivänä viikossa. Työmäärä sopii elämäntilanteeseeni loistavasti”, hän kertoo. Sofka suunnittelee palaavansa takaisin koulunpenkille ja opiskelevansa medianomiksi. Mikäli opiskelupaikka varmistuu, suunnitelmissa on jatkaa työskentelyä keikkaluonteisesti opintojen ohella.

’’Työn etuna on ehdottomasti joustavuus. Myös työpaikkaan pystyy vaikuttamaan - jos ei viihdy jossain työkohteessa, voi vaihtaa toiseen kohteeseen’’, Sofka tiivistää siivoustyön plussapuolia.

Monipalvelutyöntekijän työt mahdollistavat perhearjen sujuvuuden

Anne Teerihalme on toiminut puhtaus- ja kiinteistöhuoltoalalla jo 20 vuotta. StaffPointilla hän aloitti työsuhteensa ensin kiertävänä resurssina, jonka jälkeen hän on toiminut pysyvässä kohteessa jo 1,5 vuotta. Tällä hetkellä Anne toimii monipalvelutyöntekijänä noin 50 lapsen päiväkodissa tehden neljän tunnin työvuoroja. Tarvittaessa hän on valmis ottamaan työpäivänsä jälkeen vielä lisävuoroja.

Uransa aikana Anne on tehnyt myös keikkatöitä vaihtuvissa kohteissa. Keikkatyö sopi hänellä sen hetkisessä elämäntilanteessa keikkailun tuoman joustavuuden vuoksi. Kiertäviä vuoroja tehdessä työvuorot sekä loma-ajat ovat itse valittavissa. Tällä hetkellä Anne arvostaa työsuhteessaan lyhempiä työpäiviä, jotka ovat sovitettavissa helposti perhe-elämään.

Anne työtehtävät muodostuvat pääosin yleisten tilojen siivoustehtävistä, mutta välillä hän auttaa keittiönkin puolella, lähinnä tiskaustehtävissä ja tarvittaessa myös tarjoilussa. ”Työpaikallani vallitsee hyvä yhteishenki ja töihin on kiva tulla. Se on ihana paikka!” hän kertoo työpaikastaan ja kehuu vielä StaffPointia: ’’StaffPoint on paras työnantaja pitkään aikaan. Palkanmaksu sujuu eikä työtuntien kanssa ole ollut ongelmia.’’

Annella on korkea työmoraali ja valmis kädenjälki sekä asiakkaan tyytyväisyys motivoivat häntä. ’’Minulle on tärkeää, että asiakas voi ylpeästi todeta: Tämä on just meidän siivoojamme!’’ hän tiivistää.

Kiitos Sofka ja Anne, että kerroitte uratarinanne ja näin autatte myös muita löytämään siivousalan mahdollisuudet!

Voisiko siivoustyö sopia sinulle? Tutustu alan avoimiin työpaikkoihimme ja laita hakemuksesi jo tänään! Tehdään maailmasta siistimpi paikka elää.