Siirry sisältöön
Loval otsikko
Takaisin

Tetianan ja Mykolan uratarina – Ukrainasta Loviisaan

Tetiana ja Mykola pakenivat Ukrainasta Suomeen reilu vuosi sitten Ukrainan sodan alettua. Tällä hetkellä he asuvat Loviisassa ja työskentelevät vakituisesti StaffPointin loviisalaisen yhteistyökumppani Lovalin tuotantotyöntekijöinä.

Kun Tetiana ja Mykola saapuivat Suomeen vuonna 2022, he halusivat aloittaa välittömästi työnteon, jotta he voisivat turvata oman toimeentulonsa ja pääsisivät nopeasti kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan.

’’Kun tulimme Suomeen, halusimme heti töihin. Jätimme useisiin yrityksiin hakemuksia, mutta kielihaasteiden takia työn löytäminen vieraasta maasta oli aluksi haastavaa’’, muistelee Mykola pariskunnan alun haasteita.

Tetiana ja Mykola jättivät hakemuksensa myös StaffPointille, sillä he olivat kuulleet StaffPointin Työstä turvaa -hankkeesta ja StaffPointin ukrainalaisten hyväksi tekemästä työstä. StaffPointin ammattimaiset rekrytoijat tunnistivat pariskunnan potentiaalin ja heidät esiteltiin Lovalille, joka on Euroopan johtavia putkivastusten sekä lämmityselementtien ja -ratkaisujen valmistajia. Tetiana ja Mykola tekivät vaikutuksen myös Lovalilla, joten molemmille heille tarjottiin työsopimuksia. Pariskunta otti työsopimukset ilolla vastaan ja muutti nopealla aikataululla Loviisaan.

’’StaffPoint kertoi meille Lovalista ja järjesti meille molemmille työhaastattelut sinne. Hetken päästä muutimme jo Helsingistä Loviisaan ja aloitimme työt Lovalilla tuotantotyöntekijöinä’’, kertoo Tetiana.

Loval
Kuva Lovalin tehtaalta Loviisasta.

Apua on saatu aina pyydettäessä

Tetiana ja Mykola ovat erittäin tyytyväisiä StaffPointin rekrytointiprosessiin, sillä he ovat aina saaneet nopeasti apua ja vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Ja vaikka Tetiana ja Mykola puhuvat englantia, heille oli helpotus, että StaffPointin kansainvälisten palvelujen tiimin avulla kaikki työsuhteeseen liittyvät asiat, kuten esimerkiksi palkka-asioissa neuvonta, ovat hoituneet heidän omalla äidinkielellään. Lisäksi StaffPoint auttoi pariskuntaa myös asettautumisessa Loviisaan.

Mykolalla ja Tetianalla ei ole aikaisempaa kokemusta vastaavista tuotannollisista tehtävistä, mutta he ovat oppineet uuden työnsä Lovalilla nopeasti. Nopeaa oppimista on edesauttanut Lovalin kattava sisäinen perehdytys ja kollegat, joilta on aina saanut pyydettäessä apua. Lovalin työhaastattelu ja perehdytys hoidetaan kansainvälisten osaajien kohdalla täysin englanniksi, joten myöskään suurempia kieliongelmia ei ole ollut.

Mykola ja Tetiana
Kuvassa Tetiana ja Mykola Lovalin tehtaalla.

Uusi elämä Loviisassa

Tetiana ja Mykola ovat asuneet ja työskennelleet nyt vuoden Loviisassa, eivätkä he voisi olla iloisempia uudesta elämästään rauhallisessa pikkukaupungissa. Lovalilla työskentelee myös lähes 30 muutakin ukrainalaista, joista pariskunta on saanut ystäviä.

Pariskunta arvostaa etenkin suomalaista työkulttuuria, joka on täysin erilainen, kuin mihin he ovat Ukrainassa tottuneet.

’’Arvostamme Suomessa työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa, sillä olen tottunut tekemään Ukrainassa 15–16 tunnin työpäiviä, kun taas Suomessa työpäivät ovat korkeintaan 8-tuntisia. Lisäksi Suomessa ei ole juurikaan hierarkiaa työpaikoilla, eli esihenkilöille puhumista ei tarvitse pelätä ja tavallisten rivityöntekijöidenkin mielipiteitä kuunnellaan’’, kertoo Mykola Suomen ja Ukrainan välisistä työkulttuurieroista.

Tetiana ja Mykola ovat hyvin motivoituneita työstään ja haluavat myös tulevaisuudessa jatkaa työskentelyä Lovalilla. Heillä molemmilla on suunnitelmissa opetella suomen kieltä, jotta he voisivat edetä Lovalilla esimerkiksi esihenkilötehtäviin.

’’Lovalilla on hieno työkulttuuri, jossa työntekijöitä arvostetaan. Tulevaisuudessa haluan edetä esihenkilöksi ja ohjata uusia aloittavia työntekijöitä’’, summaa Mykola tulevaisuuden suunnitelmiaan.

’’Haluamme kiittää StaffPointia ja Lovalia luottamuksesta. Teette hienoa työtä ukrainalaisten työllistämiseksi’’, kiittelee puolestaan Tetiana yrityksiä, jotka ovat auttaneet pariskunnan uuden elämän alkuun Suomessa.

’’Haluamme kiittää StaffPointia ja Lovalia luottamuksesta. Teette hienoa työtä ukrainalaisten työllistämiseksi.’’

Kiitos Tetiana ja Mykola tarinoidenne jakamisesta ja onnea uuteen elämäänne Loviisassa!

Sinua voisi kiinnostaa myös

NL-17
Asiakascaset
13.4.2023 - Susanna Haapasalmi

Arvot eläväksi ukrainalaisia palkkaamalla

Loval vastaa osaajapulaan työllistämällä Ukrainan pakolaisia.

Lue lisää
Työstä turvaa -hanke rekrytapahtumissa
 
6.10.2022 - Teea Hurme-Rintala

Työstä turvaa -pilottivaihe rakensi uutta

Työstä turvaa -hanke löysi väylän työllistää ukrainalaisia

Lue lisää
Työstä turvaa -hanke Vuoden Rekrytointiteko
 
7.11.2022 - Teea Hurme-Rintala

Työstä turvaa -hanke on Vuoden rekryteko

StaffPointin ja EK:n yhteinen Työstä turvaa -hanke valittiin RekryGaalassa Vuoden rekrytointiteoksi

Lue lisää