Siirry sisältöön
Takaisin

Anu Ahokas uskoo HR:n ulkoistamiseen

StaffPoint-konsernin ja Spring Housen toimitusjohtaja Anu Ahokkaan laaja haastattelu julkaistiin Kauppalehti Faktassa perjantaina 11.5.2018 ja lyhennettynä Kauppalehdessä 13.5.2018.

Haastattelussa Anu Ahokas kertoo oman uratarinansa lisäksi näkemyksensä niin yrityksen johtamista, kasvupalvelu-uudistuksesta kuin henkilöstöpalvelualan tulevaisuudesta. Ahokkaan mukaan hänen työnsä on monin tavoin unelmatyötä, jossa yhdistyy yhteiskunnallinen dialogi, oman strategisen tason ajattelun haastaminen sekä arjen asioiden hoitamisen joukkueen kanssa.

Vuokratyön Anu Ahokas näkee levittäytyvän uusille aloille. StaffPoint työllistääkin yhä enemmän asiantuntijatyöhön, jota 12 000 työntekijästä tekee jo nyt yhtä paljon (900), kuin konsernissa on maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Hän visioi alan kasvavan HR-palveluiden ulkoistamisaaltona rekrytointien monimutkaistuessa ja avainpelaajien löytymisen olevan aiempaakin tärkeämpää.

Ahokas nostaa haastattelussa esiin myös kasvupalvelu-uudistusta, johon hänellä on paljon näkemystä taustansa vuoksi. Tärkeintä Ahokkaan mielestä olisi pystyä poluttamaan työnhakija soveltuvien valmennuspalveluiden kautta kohti työpaikkoja. Tehokas palveluprosessi haastaa palveluntuottajat tekemään uudella tavalla yhteistyötä.

anufaktankannessa

Lue alkuperäisestä Maija Tammisen toimittamasta haastattelusta lyhennetty artikkeli kokonaisuudessaan Kauppalehden sivuilta tästä.