Siirry sisältöön
Takaisin

Työelämäkysely 50 vuotta täyttäneille

työelämätutkimus

Koska StaffPoint on yksi Suomen suurimpia työnantajia, tehtävämme on ymmärtää rekrymarkkinaa ja eri kohderyhmiä. Jotta saavutamme paremman ymmärryksen, teemme jatkuvasti tutkimustyötä esimerkiksi eri ikäryhmien työllisyydestä ja työllistymisestä.

Yleiseen keskusteluun on noussut etenkin yli 50-vuotiaiden työllistymisen mahdollisuudet Suomessa. Keskustelua käydään hyvästä syystä, sillä Tilastokeskuksen mukaan Suomen 55–64-vuotiaiden työllisyysaste oli esimerkiksi vuonna 2019 10 % matalampi kuin Ruotsissa ja noin 6 % matalampi kuin Norjassa ja Tanskassa (Eurostat).

Halusimme selvittää vanhempien ikäluokkien työllistymiseen ja työttömyyteen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, joten avasimme kyselytutkimuksen aiheesta. Kyselytutkimukseen voivat vastata kaikki 50 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

Eri ikäisten ihmisten työllistymisen tutkiminen auttaa ymmärtämään työllistymiseen vaikuttavia tekijöitä sekä tunnistamaan mahdollisia haasteita, joita tietyt ikäryhmät kohtaavat työmarkkinoilla. Lisäksi tutkimustulosten avulla pysytään kehittämään toimenpiteitä, jotka edistävät kaikkien ikäryhmien työllistymistä.