Siirry sisältöön

Vuokratyö - joustoa ja vaihtelua

Henkilöstövuokrauksen suosio työllistämisen ja työsuhteen muotona on viimeiset vuosikymmenet kasvanut. Vuokratyö tuo joustoa ja vaihtelua työsuhteeseen ja on sovitettavissa erilaisiin elämäntilanteisiin. Alla 10 faktaa vuokratyöstä.

1. Henkilöstövuokraus on työntekijän, työnantajan ja asiakkaan win-win-win

Vuokratyöntekijän rekrytoi ja hänet palkkaa henkilöstöpalveluyritys, josta tulee hänen työnantajansa. Vuokratyöntekijä kuitenkin työskentelee työnantajansa asiakkaan palveluksessa ja tiloissa. Työnantaja sopii asiakkaansa kanssa henkilöstövuokrauksesta asiakassopimuksella.

StaffPoint huolehtii työnantajana vuokratyöntekijän palkasta ja työnantajavelvoitteista vastuullisesti ja lakien mukaisesti. Työntekijän työhön ja työyhteisöön perehdyttämisestä ja työnjohdosta vastaa sen sijaan asiakasyritys.

2. Vuokratyö voi olla paljon muutakin kuin keikkatyötä

Keikkatyö ei ole enää pitkään aikaan ollut ainoa mahdollinen työn muoto henkilöstöpalvelualalla. Henkilöstöpalveluyrityksen kautta työllistytään niin koko- kuin osa-aikaisiinkin työsuhteisiin. Työsopimuksemme ovat toistaiseksi voimassaolevia tai määräaikaisia - toki joskus keikkatyö sopii työntekijän tilanteeseen kaikkein parhaiten.

Kauttamme alkanut työsuhde voi myöhemmin vakinaistua asiakkaalle. Kauttamme työllistytään yhä enemmän myös suoraan asiakkaan palvelukseen, eli autamme asiakkaitamme löytämään hyvän työntekijän omille palkkalistoilleen, ilman henkilöstövuokrausta.

3. Palkkaus vastaa aina vähintään toimialan TES-palkkausta

Väitteet henkilöstöpalveluyritysten huijariudesta ovat viime vuosisadalta. Noudatamme aina vähintään toimialan TES-palkkausta. Luotettavana työnantajana noudatamme lakeja, eettisiä sääntöjä ja periaatteita. Olemme myös Henkilöstöpalvelualan Yritysten Liiton jäsen.

4. Myös vuokratyö kerryttää vuosilomia

Vuokratyöntekijöille kertyy lomaa kuten muillekin työntekijöille. Lyhyissä työsuhteissa lomaa ei ehkä ehdi pitää, mutta silloin loma maksetaan rahana kunkin työsuhteen päättyessä.

5. Sairausajan palkka on TESin mukainen

Vuokratyöntekijöillemme maksetaan sairausajan palkkaa työehtosopimuksen tai työsopimuslain mukaan - aivan kuten kaikille työntekijöille.

6. Työterveydenhuolto voi olla lakisääteistä parempikin

Suomessa kaikkien yritysten tulee järjestää työntekijöilleen lakisääteinen työterveyshuolto. Lakisääteinen työterveyshuolto käsittää ennaltaehkäisevän työterveyshuollon, mutta ei kata lääkäripalveluja. Auktorisoidut henkilöstövuokrausyhtiöt ovat kuitenkin sitoutuneet tarjoamaan kaikille yli puoli vuotta yhtäjaksoisesti työskennelleille vuokratyöntekijöille lakisääteistä työterveyshuoltoa paremman työterveyshuollon.

7. Työnkuvasi on meillä hyvin hallussa

Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja tunnemmekin hyvin heidän palveluksessaan tehtävät työt. Pystymme tavallisesti kertomaan työn sisällöstä ja tehtävänkuvasta tarkasti. Usein myös rekrytoivat toimihenkilöt ovat edustamansa toimialan ammattilaisia.

8. Rakennamme urapolkua kanssasi

Uskomme, että hyvin työnsä tehneelle työntekijälle löytyy aina töitä. Suurena toimijana pystymme luomaan urapolkuja toimialan sisällä tai rakentamaan siltoja toisille toimialoille. Lyhytkoulutukset, oppilaitosyhteistyö, StaffPointin Trainee Programme tarjoavat sinulle uusia mahdollisuuksia työelämässä.

14 toimistoamme Suomessa kattavat koko maan, joten työmahdollisuuksia voi löytyä myös muuttaessasi uudelle paikkakunnalle. Kauttamme voit hakea myös etelän lämpimään; Aurinkorannikolle Espanjan Fuengirolaan. Muita työmahdollisuuksia saattaa avautua myös Virossa, Latviassa tai Liettuassa, puhumattakaan strategisen kumppanimme Randstadin tarjonnasta.

9. Vaalimme työsuhdettasi ja palvelemme henkilökohtaisesti

Meille on tärkeää, että työntekijämme voivat luottaa meihin ja ovat meihin työnantajana tyytyväisiä. Palvelukeskuksemme on avoinna lähes joka päivä vuoden ympäri. Rekrytoijamme tavoitat joko puhelimitse tai sähköpostilla. Www-sivuiltamme löydät selkeästi jäsennellyt yhteystiedot, jotka ohjaavat sinut asioimaan nopeasti ja tehokkaasti kanssamme.

StaffPointin oma henkilöstöetuohjelma, StaffSPECIAL tarjoaa vuokratyöntekijöille monipuolisia etuja: merkittäviä tuotetarjouksia ja edulliseksi neuvoteltuja palveluja. Osa asiakasyrityksistämme myöntää myös omat henkilöstöetunsa staffpointlaisille työntekijöille. Etunasi on suuren organisaatiomme vahva tuki koko meillä työskentelysi aikana.

10. Vuokratyö on mahdollisuus!

Vuokratyö on loistava tapa tutustua erilaisiin yrityksiin ja yrityskulttuureihin. Huolimatta työsuhteesi luonteesta pääset näyttämään taitosi! Työntekijänämme pystyt vaikuttamaan omiin työaikoihisi ja -määriisi, eikä muutto uudelle paikkakunnallekaan tarkoita välttämättä uuden työnantajan etsimistä.