Siirry sisältöön

Vastuullisuutemme työnantajana

StaffPointissa haluamme olla hyvä työpaikka. Siksi olemme vastuullinen työnantaja.

Välitämme työntekijöistämme ja suhtaudumme työnantajavelvoitteisiimme erittäin tarkasti. Teemme päivittäin töitä työntekijöidemme hyväksi. Noudatamme lakeja, asetuksia ja työehtosopimuksia. Arkitoimintaamme ohjaavat StaffPointin eettiset toimintaperiaatteet (Code of conduct):

StaffPoint-konserni Code-of-Conduct

Kohtelemme jokaista staffpointlaista oikeudenmukaisesti ja yhdenvertaisesti. Päämääränämme on parantaa työntekijöidemme viihtyvyyttä jatkuvasti, ja tarjoammekin heille monipuolisia työ- ja kehittymismahdollisuuksia. Mittaamme myös henkilöstömme työtyytyväisyyttä säännöllisesti.

Koska työntekijöidemme hyvinvointi on meille erityisen tärkeää, tarjoamme heille lakisääteistä paremmat työterveyspalvelut. Tuemme lisäksi heidän työkykyään ja työhyvinvointiaan muun muassa työkykykoordinaattorien ja sairaanhoitajien avulla.

StaffPoint Whistleblowing - anonyymi ilmoituskanava väärinkäytösepäilyihin

StaffPoint-konsernissa on käytössä EU-direktiivin vaatimusten mukainen Whistleblowing-prosessi. Anonyymin ilmoituskanavan kautta henkilöstö ja sidosryhmät voivat ilmoittaa anonyymisti väärinkäytösepäilyistään tai yleisten toimintaperiaatteiden vastaisesta toiminnasta.

Ilmoituskanavassa ei käsitellä yleisiä HR-asioita eikä asiakasreklamaatioita.

StaffPoint Whistleblowing -ilmoituskanava