Siirry sisältöön
Lila artikkeli
Takaisin

StaffChef-mentori Lila tukee sekä oppijoita, että kumppaniyrityksiä

Koulutuskoordinaattori Lila Hamberg on nähnyt ravintola-alaa ja on tehnyt lähes kaikkea blokkarista ravintolapäällikön tehtäviin. Nyt Lila mentoroi työkseen koulutettavia StaffChef -koulutuksessa ja kulkee rinnalla keittiössä oppijan tukena.

StaffPointin ja Perho PRO:n viime vuonna starttaama StaffChef-kokkien koulutusohjelma oli menestys, joten koulutus saa jatkoa. Haku uuteen koulutusohjelmaan on nyt auki, ja paikkoja on 20 uudelle kokin ammattiin haluavalle. Syksyllä StaffChef-koulutus laajenee myös Tampereelle.

StaffChef-koulutus on täysin uudenlainen eri toimijoiden yhteistyöhön perustuva koulutusohjelma. Koulutusohjelmaan hyväksytyt solmivat kumppaniyritysten kanssa vakituisen ja toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen, ja heille maksetaan palkkaa heti ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Koulutusohjelmaan hyväksytyt voivat myös suorittaa oppisopimuksella Perhossa ravintola-alan tutkinnon.

Mentori auttaa koulutettavia onnistumaan

Uutta koulutusohjelmassa on myös StaffPointin yhteyshenkilö ja mentori, joka tukee sekä oppijoita, että kumppaniyrityksiä kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa. StaffChef-koulutusohjelman mentorina toimii StaffPointin koulutuskoordinaattori Lila Hamberg, jolla on itsellään lähes 30 vuoden kokemus ravintola-alalta. Lilan toimenkuva on laaja, mutta pääosin hän keskittyy StaffChef-koulutusohjelmaan ohjaten koulutettavia paikan päällä ravintoloissa sekä koordinoiden ja tehden kehitystyötä.

Ensimmäisen StaffChef-koulutuksen oppijat ja kumppaniyritykset ovat kokeneet StaffPointin mentorin tuen tärkeäksi, sillä kysyttävää laidasta laitaan on ollut paljon puolin ja toisin. Lila on tehnyt kaikille osapuolille selväksi, että hänen puoleensa voi aina kääntyä.

’’StaffChef-koulutuksen oppijat ja yritykset ovat kokeneet ehdottomasti hyödylliseksi sen, että heillä on yksi ja ainut yhteyshenkilö. Kaikki tietävät kenelle soittaa, oli kyseessä sitten millainen asia tahansa. Minä turvaan oppijan onnistumista ja mikäli matkan varrella ilmaantuu haasteita, niin sitten niitä selvitetään yhdessä’’, Lila Hamberg kertoo.

StaffChef 2.0

Keväällä alkava StaffChef-koulutusohjelma on paranneltu versio ensimmäisestä koulutuksesta. Aikaisemmin kolme viikkoa kestävä intensiivikoulutusjakso on pidennetty neljään viikkoon, jotta käytännön opetusta on voitu lisätä.

Intensiivikoulutuksen aikana koulutettavat ovat sisäistäneet alan keskeisimmät säädökset, sekä laatu-, turvallisuus- ja vastuuvaatimukset. Heillä on valmius valmistaa työvuoronsa mukaisesti erilaisia ruokalajityyppejä ja toimia niin, että palvelukokonaisuudessa onnistutaan. Lisäksi koulutuksen aikana käydään läpi työturvallisuutta, erityisruokavalioita, puhtaanapitoa sekä suoritetaan mm. hygieniapassi.

Koulutusohjelma sisältää 11 kuukauden työssäoppimisjakson, jonka suoritettuaan koulutettavat pystyvät toimimaan itsenäisesti kokkeina ja keittiön tiimin jäseninä.

Lisäksi uutta on, että jo rekrytointivaiheessa kumppaniyritykset pääsevät vaikuttamaan opiskelijavalintoihin, ja mahdollisesti myös itse haastattelemaan hakijoita.

StaffChef-koulutusohjelman avulla uusia ja motivoituneita tekijöitä ravintola-alalle

StaffChef-koulutusohjelman kumppaniyrityksiltä vaaditaan sitoutumista, sillä koulutettavat ovat ensimmäistä kertaa alan työpaikassa, joten he tarvitsevat ohjausta työpaikalla. Sitoutuminen koulutusohjelmaan ja koulutettavaan kuitenkin kannattaa, sillä yritykset saavat leivottua omasta oppijastaan vailla ennakkokäsityksiä olevan, ja juuri oman näköisen työntekijän yritykseensä. Lisäksi koulutusohjelma auttaa houkuttelemaan ravintola-alalle kaivattuja uusia työntekijöitä.

’’StaffChefin suurin onnistuminen on ollut, että olemme saaneet haaviimme todella osaavia ihmisiä, kenellä on valtavan paljon hiljaista tietoa ravintola-alasta. Eli nämä ihmiset ovat todella innostuneita ja motivoituneita oman elämänsä Master Chefejä, jotka ovat haaveilleet alalle pääsystä, mutta syystä tai toisesta ei ole ollut aiemmin mahdollisuuksia, mutta nyt StaffChefin ansiosta ovat voineet vaihtaa alaa’’, Lila Hamberg iloitsee.

StaffChef-koulutusohjelma on saanut hyvää palautetta niin opiskelijoilta, kuin kumppaniyrityksiltäkin

StaffChef-koulutus on ollut tarpeellinen uudistus alanvaihtamisen helpottamiseksi. Koulutus on saanut paljon positiivista palautetta niin koulutettavilta, kuin kumppaniyrityksiltäkin. StaffChef-koulutettava Miko Mattila ei meinannut edes uskoa, että palkallinen koulutus on mahdollista.

Nautin työstä, sekä työympäristöstä ja koen kehittyväni koko ajan - pikkuhiljaa. Tämä on taitolaji ja vaatii toistoja paljon’’, kertoo Miko Mattila, joka työskentelee Hilton Airport hotellin ravintolassa.

Scandic Hotels oli ensimmäisten joukossa mukana StaffChef-koulutusohjelmassa, sillä he näkivät koulutuksen potentiaalin löytää ja kasvattaa uusia ravintolakeittiön ammattilaisia.

’’Näemme MaRa-alalla lukemattomasti mahdollisuuksia erilaisiin urapolkuihin ja kasvutarinoihin, joista tällaisten rohkeiden uusien kokeiluiden kautta yhä useampi henkilö pääsee osalliseksi. Olemme löytäneet ohjelman kautta mahtavia uusia tiimikavereita. Kuten aina uuden edessä, opimme matkan varrella tekemällä. Yhteistyö StaffPointin edustajien kanssa on ollut avointa ja mutkatonta, joka on auttanut eteenpäin’’, kertoo Scandic Hotelsin HR Manager Emilia Sarkia.

HOK-Elannon ravintolatoimialan henkilöstöpäällikkö Satu Vennala pitää eri toimijoiden välistä yhteistyötä tärkeänä ja hänen mielestään StaffChef-valmennus onkin loistava esimerkki ennakkoluulottomasta yhteistyöstä.

”Maailma on muuttunut niin, etteivät vanhat keinot enää riitä. Nyt on hyvä kokeilla uusia tapoja houkutella tulevaisuuden osaajia alalle ja hakijamäärän mukaan tässä onnistuttiin puhuttelemaan kohderyhmää.’’

Oletko oman elämäsi Master Chef, jolla ei aikasemmin ole ollut mahdollisuutta lähteä ravintola-alalle? Nyt on, hae mukaan täältä:

Haluaako yrityksesi olla mukana ennakkoluulottomasti kehittämässä ravintola-alaa ja houkuttelemassa uusia osaajia alalle? Ota yhteyttä lila.hamberg@staffpoint.fi!

StaffChef-koulutus toimi ponnahduslautana alanvaihtoon

StaffChef-kokkien koulutuspolulla kokin ammattiin opitaan työsuhteessa, työtä tekemällä. Palkkaa opiskelija saa ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Starttasimme koulutuspolun elokuussa 2022 ja videolla mukana oleva kokkiopiskelijamme Miko kertoo kuulumisiaan opiskelusta ja työstä. Käynnissä oleva koulutus on toteutettu yhteistyössä Perho Pron, Scandic Hotelsin ja HOK-Elannon ravintoloiden kanssa. Mukana kulkee myös StaffPointin mentori, joka on opiskelijoiden tukena työpaikoilla.

Katso videolta, kuinka Antti on viihtynyt uudessa ammatissaan!

StaffChef-kokkien koulutuspolulla kokin ammattiin opitaan työsuhteessa, työtä tekemällä. Palkkaa opiskelija saa ensimmäisestä koulutuspäivästä lähtien. Starttasimme koulutuspolun elokuussa 2022 ja videolla mukana oleva kokkiopiskelijamme Antti kertoo kuulumisiaan opiskelusta ja työstä. Käynnissä oleva koulutus on toteutettu yhteistyössä Perho Pron, Scandic Hotelsin ja HOK-Elannon ravintoloiden kanssa. Mukana kulkee myös StaffPointin mentori, joka on opiskelijoiden tukena työpaikoilla.