Siirry sisältöön
Falling dominoes
Takaisin

Liiketoiminnan uudelleenvirittäminen disruption jälkeen

Tämän hetkinen näkymä tuleviin kuukausiin pakottaa yrityksien johdon ja hallituksen katsomaan kassavirtaa ja harkitsemaan organisaation skaalaamista niin alas kuin se toimintakyvyn säilyttämisen rajoissa on mahdollista.

Autamme tässä tilanteessa kaikin mahdollisin keinoin löytämään ihmisille työtä sieltä, missä poikkeustilanteessa tarvitaan ylimääräisiä resursseja. Tämän rinnalla autamme yrityksiä katsomaan kohti tulevaa. Uusi nousu tulee olemaan hidas ja monin tavoin haastava.

Tässä viiden kohdan agenda liiketoiminnan uudelleenvirityksen tueksi:

1) Yrityksen hallituksen päivittäminen tai sen rakentaminen tukemaan uutta kehitysvaihetta niin, että tästä syntyvät kustannukset eivät rasita yritystä pitkällä tähtäimellä. Väliaikaisiksi resursseiksi on saatavilla kokeneita henkilöitä, joilla hyödyllisiä liiketoimintasuhteita.

2) Johtoryhmän päivittäminen. Fokus muuttuu monessa yrityksessä: tarvitaan suoraviivaisuutta uusien tavoitteiden saavuttamiseksi. Monelle yritykselle aukeaa tästä kaikesta myös liiketoimintamahdollisuuksia, joiden lunastamiseksi nopeus voi olla valttia – johtajainvestointejakin tarvitaan.

3) Omat resurssit harkitusti uuteen käyttöön. Poikkeustilanne testauttaa kyvyn huolehtia omasta henkilöstöstä ja toivomme, että lomautusten jälkeen kaikki saavat taas jatkaa töitänsä. Muutostilanne tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa, että yrityksessä on oikeat osaajat oikeilla paikoilla.

4) Uskallus tehdä investointeja osaamiseen. Koronaviruksen aiheuttama taloustilanne voi potentiaalisesti olla oikea paikka lähteä toteuttamaan myös sellaisia skenaarioita, jotka ovat odottaneet pöytälaatikossa. Uusilla kompetensseilla kehitys saadaan nopeasti käyntiin.

5) Kustannukset ratkaisevat. Tilapäisiä tarpeita syntyy moneen paikkaan ja toisaalta valmista osaamista on vapaana. Tähän kannattaa tarttua, koska kokenutta johtajaa ei tarvitse perehdyttää ja hän voi auttaa konkreettisesti heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Interim Management -palvelu perustuu joustavaan sopimussuhteeseen. Maksat vain tehdyistä tunneista!