Siirry sisältöön
NL-17
Takaisin

Vastuullisuusarvot eläväksi – Loval vastaa osaajapulaan työllistämällä Ukrainan pakolaisia

Ukrainan kriisi on koskettanut koko suomalaista yhteiskuntaa ja on nostanut esiin valtavan auttamishalun. Yksi ukrainalaisia auttavista yrityksistä on Loval, joka on Euroopan johtavia putkivastusten sekä lämmityselementtien ja –ratkaisujen valmistajia.

Ukrainan sodan alettua ja sen vaikutusten alkaessa hahmottua myös Suomessa, StaffPoint-konserni käynnisti Työstä turvaa -hankkeen, jonka avulla on mahdollista tarjota matalalla kynnyksellä työtä Ukrainasta sotaa paenneille ihmisille.

Yksi ukrainalaisia työllistäneistä yrityksistä on Loviisassa sijaitseva Loval, jossa työskentelee tällä hetkellä jo 26 ukrainalaistaustaista henkilöä, joista ensimmäiset aloittivat työnsä elokuussa 2022. Ukrainalaiset työskentelevät Lovalilla tuotanto-operaattoreina valmistaen yrityksen tuotteita, joita myydään maailmalle.

Kumppanuus perustana uusille ja toimiville HR-ratkaisuille

Kansainvälisten osaajien työllistäminen vuokratyöntekijöinä StaffPointilta on turvallinen tapa yrityksille kansainvälistyä ja kasvaa sekä varmistaa kilpailukyky tulevaisuudessakin. Kansainvälisiä osaajia rekrytoidessa StaffPoint ei ole ainoastaan pelkkä kandidaattien välittäjä, vaan on aidosti yritysten tukena heidän sopeutuessa uuteen kansainväliseen työympäristöön ja luodessa uusia toimintamalleja.

Lovalin HR-asiantuntija Aida Jäkkö kiitteleekin StaffPointia tuesta sekä nopeudesta reagoida yhteydenottoihin.

‘’StaffPoint on toiminut loistavana yhteistyökumppanina hoitaen kaikki rekrytointiin liittyvät käytännön asiat sekä ollut tukena uusia toimintamalleja luodessa. StaffPointin ansiosta ukrainalaisten rekrytoiminen on ollut todella helppoa’’, kehuu Lovalin HR-asiantuntija Aida Jäkkö.

Myös StaffPointin kansainvälisten palvelujen johtaja Jenny von Knorring kehuu yritysten välistä kumppanuutta.

’’Lovalin valmius luoda uusia ja ratkaisukeskeisiä toimintamalleja yhteistyössä kanssamme on ollut yksi onnistumisen kantavista tekijöistä. Myös heidän esimerkillinen tapansa valmistella suomenkielisiä työntekijöitään toimimaan kansainvälisessä työympäristössä luo erinomaista pohjaa kestävälle tulevaisuuden muutokselle. Aito kumppanuutemme perustuu juuri siihen, että meidän tiimimme tuottaa jatkuvaa tukea, eikä kukaan jää yksin uudessa tilanteessa. Näin jokainen voi keskittyä siihen mitä tekee parhaiten ja mikä on tuottavinta yritykselle”, kiteyttää StaffPointin Jenny von Knorring.

Kuinka kielihaasteita ratkotaan?

Loval on kansainvälinen yritys, jossa työskentelee useita kansainvälisiä osaajia. Kielihaasteita yrityksessä on ratkaistu muun muassa pohtimalla tarkkaan, kuinka pystytään tarjoamaan parhaiten valmiudet perehdytykseen, mihin osastoihin ukrainalaiset sijoitetaan ja kuka heitä perehdyttää. Lisäksi myös Lovalin suomenkielistä henkilökuntaa koulutetaan työskentelemään kansainvälisten työntekijöiden kanssa.

Myös StaffPointin monikielinen rekrytointitiimi on toiminut tarvittaessa tulkkaajana tai kääntäjänä tilanteissa, joissa siitä on ollut lisähyötyä asiakkaalle tai kandidaatille.

Palaute on ollut loistavaa

Halusimme kuulla myös ukrainalaisten työntekijöiden kokemuksia Lovalilla, joten heille järjestettiin työtyytyväisyyskysely, johon he voivat vastata anonyymisti ja omalla äidinkielellään. Kyselytulosten perusteella uusi työ on ollut ukrainalaisille erittäin mielekästä ja heidät on otettu Lovalilla vastaan avosylin.

Aida Jäkön mukaan myös kollegojen palaute ukrainalaisten työstä ja heidän kanssaan työskentelystä on ollut pelkästään positiivista. Hyvän työjäljen sekä Lovalin toiminnan kasvun ansiosta Jäkkö antaa vihreää valoa kansainvälisten osaajien palkkaamiseen StaffPointin kautta myös lähitulevaisuudessa.

Arvot eläväksi

StaffPointille ja Lovalille on yhteistä, että molemmat yritykset näkevät vahvasti ahkerien ja tunnollisten ukrainalaisten työntekijöiden työllistämisen hyödyt niin yksilölle, yritykselle kuin yhteiskunnallekin. Tästä syystä Lovalilla ei tarvittu kauaa miettiä Työstä turvaa –hankkeeseen mukaan lähtemistä.

Jäkön mukaan yritysten kannattaa ehdottomasti rekrytoida kansainvälisiä osaajia, sillä sen lisäksi että mahdollistetaan vieraskielisille työpaikka, voidaan mahdollistaa myös jo talossa oleville työntekijöille mahdollisuus työskennellä osana monimuotoista ja kansainvälistä työyhteisöä sekä vahvistaa heidän kielitaitoaan.

‘’Koimme asian todella tärkeäksi ja halusimme ehdottomasti mukaan työllistämään ukrainalaisia. Työstä turvaa -hanke tuntui myös Lovalin arvoihin perustuen oikealta ratkaisulta. Lisäksi Lovalin kasvu on ollut valtava, joten tarvitsimme lisää henkilöstöä’’, perustelee Jäkkö Lovalin päätöstä lähteä mukaan Työstä turvaa –hankkeeseen.

Haluatko sinäkin tehdä yrityksesi vastuullisuusarvot eläväksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Jos alla oleva lomake ei lataudu, paina näppäimistöstä F5-näppäintä tai päivitä selaimen näkymä.