Siirry sisältöön
Lautapelit
Takaisin

Case: Lautapelit.fi:n joustavat henkilöstöresurssit

Lautapelit.fi Oy ja StaffPoint ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2013. Yrityksen johtoa lukuun ottamatta kaikki Lautapelit.fi:n työntekijät, 10-15 sesongista riippuen, ovat StaffPointin palkkalistoilla.

Lautapelit.fi Oy on vuonna 1996 perustettu kortti- ja lautapelien maahantuontia sekä tukku- ja vähittäismyyntiä harjoittava yritys, jolla on verkkokaupan lisäksi myymälät Helsingissä ja Tampereella.

Työntekijätarvetta yrityksellä on sekä myymälöissä että verkkokaupan tehtävissä.

”Meillä kaikki tekevät kaikkea. Myyjän toimenkuvaan saattaa kuulua myös varaston järjestelyä, siivoamista ja verkkokaupan ylläpitoa. Tämä on siinä mielessä hyvin monipuolista työtä”, Lautapelit.fi:n toimitusjohtaja Toni Niittymäki kertoo.

Yrityksellä on paljon kansainvälisiä asiakkaita, joten koko henkilöstöltä vaaditaan myös hyvää englannin kielen taitoa.

Joustavia resursseja sesonkiin kuin sesonkiin

Työntekijöitä on sekä kuukausi- että tuntipalkkalaisina, kokopäiväisinä ja osa-aikaisina.

Joustavuus henkilöstön resurssoinnissa koetaan Lautapelit.fi:ssä erittäin tärkeäksi, sillä yrityksen toiminnassa on sesonkivaihtelua. Kiireisinä aikoina lisäkäsiä tarvitaan hetkellisesti paljon, kun taas hiljaisempina aikoina on tarve minimimiehitykselle.

Yhteistyöllä StaffPointin kanssa asiakaspalveluun on saatu lisää tehokkuutta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän henkilöstörakenteeseen. Meillä ei olisi mitään toivoa selvitä esimerkiksi joulun ajan kiireistä, jos emme saisi nopealla aikataululla lisää väkeä”, kertoo myymäläpäällikkö Linda Bremer.

Päätökseen ulkoistaa koko henkilöstö vaikutti myös halu vähentää HR-asioihin liittyvää työtä ja vastuuta yrityksen sisällä.

”Olin vastuussa palkkojen laskemisesta ja sain jatkuvasti vastata erilaisiin palkanmaksuun liittyviin kysymyksiin, joiden perässä oli hankala pysyä. Jossain vaiheessa oli pakko nostaa kädet pystyyn ja siirtää henkilöstöhallinnon työt ja vastuut ammattimaisen tahon hoidettavaksi. Nyt on turvallinen mieli siitä, että kaikki asiat ovat hoidossa”, Niittymäki kertoo.

Kiitettävä arvosana sujuvalle yhteistyölle

StaffPoint valikoitui Lautapelit:fi:n kumppaniksi tutulta kuullun suosituksen perusteella. Yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä.

Yksi merkittävimmistä hyödyistä on Niittymäen ja Bremerin mukaan ollut rekrytoinnista ja muiden HR-velvoitteiden kevenemisestä syntynyt ajansäästö ja lisääntynyt mielenrauha.

”Olemme olleet yhteistyöhön todella tyytyväisiä – antaisin kiitettävän arvosanan. Rekrytointiprosessit on hoidettu jouhevasti ja olemme saaneet hyviä kandidaatteja, joista poimia parhaat päältä”, kertoo Bremer.

”Käytännön järjestelyt ovat StaffPointin yhteyshenkilön avustuksella sujuneet hyvin ja kaikki on toiminut niin kuin kuuluukin toimia. Itselleni on ollut iso helpotus se, että en joudu enää miettimään työnantajavelvollisuuksiin kuuluvia asioita”, Niittymäki jatkaa.

Myös työntekijät ovat olleet työsuhteisiinsa tyytyväisiä, mikä näkyy vähäisenä vaihtuvuutena.

”Se, että työntekijämme ovat StaffPointin palkkalistoilla ei näy asiakkaillemme mitenkään eikä juuri edes yrityksen sisällä. He ovat kuin meidän omia työntekijöitämme, vaikka teknisesti asia ei näin olekaan. Olemme olleet todella tyytyväisiä”, vahvistaa Niittymäki.

Haluatko nähdä lisää casejamme?

Katso videoita asiakascaseistamme ->