Siirry sisältöön
Seinäjoki
Takaisin

Case Minimani: Uusi toimitusjohtaja

"Saimme prosessin tuloksena hyviä ehdokkaita. Onnistuimme koronan tuomista vaikeusasteista huolimatta valitsemaan meidän nykytarpeisiimme sopivan henkilön ennakoitua nopeammin. Intensiivisen perehdytyksen ja lähes heti alkaneen työskentelyn jälkeen olemme olleet tyytyväisiä valintaamme."

Asiakas:

Minimani on yksityinen suomalainen vähittäiskauppaketju, joka myy kuluttajille päivittäis- ja käyttötavaraa hypermarket-kokoluokan myymälöissä sekä verkkokaupassa. Seinäjoella pääkonttoriaan pitävän ketjun myymälät sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Ideaparkissa Lempäälässä, Seinäjoella ja Vaasassa. Elokuussa 2020 ketju avasi uuden myymälän Rovaniemelle. Minimani Yhtiöiden liikevaihto vuonna 2019 oli 114 miljoonaa euroa ja yritys kuuluu Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon.

Toimeksianto:

Yhtiön toimitusjohtaja oli siirtymässä uusiin haasteisiin ja samalla myös yksi kehitysvaihe yhtiössä saatiin hienosti päätökseen. Hallitus asetti valintaryhmän, joka otti avukseen suorahakuyrityksen. Vaatimuksena konsultille oli kyky ymmärtää retail-liiketoimintaa, yhtiön tilanne ja strategia sekä perheyhtiön arvopohja. Näistä lähtökohdista lähdettiin hakemaan ansioitunutta johtajaa, joka voi sitoutua yhtiön päätoimipaikkaan Seinäjoelle.

Näin onnistuimme:

Prosessin läpivienti korona-ajassa onnistui hyvin ja sijainnin asettama reunaehto ei muodostunut haasteeksi, sillä saimme rakennettua hyvän ehdokasasetelman valintaryhmälle. Dialogi kärkiehdokkaiden kanssa sujui hienosti. Asiakkaan näkemys profiilista säilyi selkeänä loppuun saakka, mikä helpotti konsultin työtä. Työskentelyssä näkyi aidosti ja avoimesti perheyhtiön arvopohja. Valintapäätöksen valmistelussa meillä oli hyvä keskinäinen vuoropuhelu hallituksen ja konsultin kanssa.

Asiakkaan kommentti:

“Valintaryhmä päätyi suorahakuyrityksistä StaffPoint Executiveen, joka tarjousvaiheesta lähtien erottui edukseen. StaffPoint Executiven konsultti Pasi Honkalahti paneutui alusta alkaen tosissaan tehtävän suorittamiseen. Määritettäessä hakukriteerejämme Pasi sai omalla haastamisellaan valintaryhmän panemaan parastaan ja jopa auttoi prosessin aikana meitä uudelleen arvioimaan tarkemmin rekrytointimme vaatimuksia. Pasi ei päästänyt itseään helpolla ja oli heti valmis tiimeineen hakemaan uusia ehdokkaita, kun päätöksentekovalmiutta ei ollut. Keskusteluyhteys Pasin ja valintaryhmän kanssa oli avointa ja systemaattista. Saimme prosessin tuloksena hyviä ehdokkaita. Onnistuimme koronan tuomista vaikeusasteista huolimatta valitsemaan meidän nykytarpeisiimme sopivan henkilön ennakoitua nopeammin. Intensiivisen perehdytyksen ja lähes heti alkaneen työskentelyn jälkeen olemme olleet tyytyväisiä valintaamme.”

Haluatko nähdä lisää casejamme?

Katso videoita asiakascaseistamme ->