Siirry sisältöön
Hybridihakut
Takaisin

Hybridihaku: tehokas tapa etsiä asiantuntijaosaajat – Case Agria

Yritysten menestys riippuu tänä päivänä vahvasti osaavasta ja muutoskykyisestä henkilöstöstä. Siksi oikeiden asiantuntijoiden löytäminen ja rekrytointi on elintärkeää. Onnistunut asiantuntijarekrytointi tukee yrityksen kasvua ja kilpailukykyä, ja tässä rekrytointipalvelut ovat avainasemassa. Ne eivät ole pelkkiä tukitoimintoja, vaan strategisia kumppaneita, jotka edistävät yrityksen pitkäaikaista kilpailukykyä.

Hybridihaku

Rekrytointipalvelun valintaan vaikuttavat useat asiat, kuten rekrytoinnin volyymi ja tavoitteet, kandidaatilta tehtävään vaadittavat kompetenssit ja kokemus, kandidaattimarkkinan tilanne ja rajoitukset sekä yrityksen liiketoiminta.

Hybridihaussa käytetään perinteisen julkaisu- ja verkostohaun menetelmiä sekä suorahakua. Se tarjoaa yrityksille tehokkaan ja taloudellisen tavan löytää parhaat kyvyt. Hybridihaku valjastaa meillä StaffPoint Professionals -tiimissä perinteisen rekrytoinnin sekä modernin suorahakumenetelmän edut yhteen tehokkaaseen prosessiin.

Tämä lähestymistapa antaa rekrytointiin joustavuutta ja mahdollisuuden kohdistaa etsintä erityyppisiin ehdokkaisiin. Kun samalla hyödynnetään teknologiaa, hakuun räätälöityjä kanavia ja verkostoja sekä nykyaikaisia työkaluja, saadaan parhaat kandidaatit hakuun mukaan.

Miten hybridihaku käytännössä toimii

Hybridihaku voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Yleensä hybridihaun aloittaa avoin työpaikkailmoitus, jonka avulla tavoitetaan mahdollisimman laaja hakijakunta. Ilmoitushaun ohella rekrytoija käyttää suorahaun keinoja löytääkseen potentiaalisia hakijoita, jotka eivät ole hakeneet avointa työpaikkaa.

Hybridihaku tarjoaa seuraavat edut:

- Laajempi valikoima hakijoita: Hybridihaku mahdollistaa hakijoiden tavoittamisen laajemmalla alueella, mikä antaa mahdollisuuden löytää parhaat kyvyt riippumatta siitä, missä he ovat.

- Nopeampi rekrytointiprosessi: Hybridihaku voi auttaa nopeuttamaan rekrytointiprosessia, mikä säästää aikaa ja rahaa.

- Kohdennetumpi rekrytointi: Hybridihaku mahdollistaa hakijoiden kohdentamisen tarkemmin, mikä voi parantaa rekrytoinnin tehokkuutta.

Case Agria – hybridihaku vahvistamassa positiivista yritysmielikuvaa

Rekrytointipalvelun käytöllä on merkitystä yritysmielikuvan rakentajana. Se viestii potentiaalisille ehdokkaille siitä, että he ovat erityisesti huomioitu ja heidän osaamistaan arvostetaan. Ammattimainen ja moderni rekrytointipalvelu vahvistaa asiakkaamme mainetta työnantajana, joka arvostaa osaamista sekä panostaa laadukkaisiin työntekijöihin ja ammattitaitoiseen prosessiin.

Asiakkaamme Agria Eläinvakuutus on Suomen ainoa eläinvakuutuksiin erikoistunut vakuutusyhtiö, joka tarjoaa kattavia vakuutuksia koirille, kissoille, pienlemmikeille ja linnuille. Se on ruotsalaisen Agria Djurförsäkringin sivuliike Suomessa. Pohjoismaista vastaava HR ja Suomen liiketoiminnoista vastaava European Business Manager ottivat yhteyttä Professionals tiimin Nina Antinkiin. Agrian Suomen Country Manager oli siirtymässä uusiin haasteisiin organisaatiossa ja edessä olisi uuden Country Managerin rekrytointi vaativaan tulosvastuulliseen tehtävään.

Yrityksen liiketoiminnan, ehdokasmarkkinan sekä kompetenssien analysoinnin perusteella tätä rekrytointia lähdettiin toteuttamaan hybridihakuna, jolla prosessiin saatiin 45 kovatasoista hakijaa. Osa näistä hakijoista oli suorahaun proaktiviisen kontaktoinnin kautta tulleita passiivisia kandidaatteja, jotka hybridihakuprosessissa laajentavat ehdokkaiden joukkoa ja antavat erilaista näkökulmaa hakuprosessiin. Haun näkyvyyden onnistumisesta kertoi laaja joukko osuvia hakemuksia rekrytointialustojen ja sosiaalisessa mediassa jaetun näkyvyyden kautta.

Neljä vahvinta kandidaattia haastateltiin asiakkaalla ja heistä kaksi vahvinta osallistuivat Aon:in henkilöarviointeihin. Tehtävään valittiin Heidi Elomaa, joka kommentoi hakuprosessia näin: ”Rekrytointiprosessi oli avoin ja viestintä selkeää. Arvostin erityisesti sitä, että minut kohdattiin yksilönä eikä vain potentiaalisena työntekijänä. Sain ajantasaista tietoa prosessin etenemisestä ja odotuksista. Konsultin toiminta oli ammattimaista ja jätti positiivisen vaikutuksen. Minuun on pidetty yhteyttä myös rekrytointipäätöksen jälkeen.”

Tarvitseeko sinun yrityksesi osaajia?

Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaillemme kokeneen tiimimme, joka on osoittanut vahvuutensa lukuisissa onnistuneissa projekteissa. Saat käyttöösi myös yhden Suomen suurimman HR-palveluntarjoajan modernit työkalut ja verkostot, joiden avulla löydät juuri tarpeisiisi sopivat asiantuntijat yrityksellesi räätälöidyillä rekrytointiratkaisuilla.  

Asiantuntijarekrytointipalvelumme tarjoavat joustavuutta, tavoittavuutta ja korkean onnistumisasteen. Siksi 92 % asiakkaistamme suositteleekin meitä kumppaniksi! 

Ota yhteyttä! Keskustellaan tilanteestanne, ja mietitään yhdessä, mikä olisi oikea palveluvalinta teidän rekrytointitarpeisiinne sekä miten voisimme kumppanina tuoda arvoa organisaatiollenne.