Siirry sisältöön
leijona yläbanneri
Takaisin

Isoa valtakunnallista yhteistyötä: Leijona Catering Oy & StaffPoint

Reipasta, sporttista ja maukasta menoa. Sitä on ravintolatyö varuskunnissa ja vankiloissa ympäri Suomen. Tiivis maanlaajuinen yhteistyö StaffPointin kanssa näkyy toimivina henkilöstöpooleina ja työntekijöiden sitoutuvuutena.

Varuskunnissa ruokaa valmistetaan suurella volyymillä: Kun varusmiehet ja
-naiset saapuvat lounaalle, ovat isot padat käytössä. Leijona Catering toimii laajalla alueella ympäri maan ja kumppaniksi sopii hyvin toinen valtakunnallinen toimija, StaffPoint. Toimialapäällikkö Leeni Kaskela on ollut mukana yhteistyössä alusta lähtien: ”Leijona Cateringista erityislaatuisen tekee heidän varuskuntaravintoloidensa valtava volyymi.” Yhteistyötä on takana jo seitsemän vuotta. Varuskuntaravintoloiden lisäksi Leijona Catering:n toiminta kattaa henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita Helsingissä ja Tampereella sekä vankiloiden ravintolat.
Leijona Cateringin Rikosseuraamuslaitoksen ja valtion asiakkuuksista vastaava liiketoimintajohtaja Petri Hoffren näkee kumppanin valtakunnallisuuden suurena etuna: ”Leijona toimii valtakunnallisesti ja monet toimipisteet ovat myös ns. kasvukeskusten ulkopuolella. Mikäli henkilöstövuokrauskumppanimme toimisi ainoastaan kaupungeissa ja kasvukeskuksissa, uskoisin useissa toimipisteissämme olevan merkittäviä haasteita vuokrahenkilökunnan saatavuudessa”, pohtii Hoffren. StaffPoint toimii koko maan alueella ja tuntee eri alueiden erityispiirteet.

Tiivis yhteistyö toimii apuna saatavuusongelmaan

Isossa ympäristössä on tärkeää, että asiat toimivat ja henkilöstöllä on hyvät olosuhteet tehdä työtä. ”Kurkkuakin tuodaan lounaalle rullakolla!” Kaskela kuvaa tekemisen mittakaavaa. Valmistettavat ateriat ovat ravitsemussuosituksiin perustuen terveellisiä ja maistuvia, koska niiden voimalla varusmiesten ja -naisten tulee jaksaa fyysisissä tehtävissään. Myös ravintoloiden työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan, jotta he jaksaisivat omassa työssään mahdollisimman hyvin. Lisäksi työntekijöiden oppimiseen ja kehittymiseen tarjotaan erilaisia polkuja. Liiketoimintajohtaja Petri Hoffrenin mielestä yhteistyö Staffpointin kanssa on ollut alusta alkaen pitkäjänteistä ja kehittävää kumppanuutta. StaffPoint on myös onnistunut löytämään tekijöitä maanlaajuisesti. Hoffren korostaa tiivistä yhteistyötä ratkaisuna sopivien tekijöiden tavoittamiseen: ”Henkilöstövuokrauksessa laaja-alainen yhteistyö ravintolapäälliköiden ja Staffpointin yhteyshenkilöiden välillä on ratkaissut monessa ravintolassamme henkilöstön saatavuusongelmaa. Erityisesti tinkimätön työ työntekijäpoolien suhteen on parantanut useissa toimipisteissä tilannetta”, Hoffren painottaa poolien merkitystä. ”Poolien hyöty asiakkaalle on siinä, että pidämme huolta tehokkaasti poolien ajantasaisuudesta ja tietojen laadusta”, Kaskela lisää.

Toimiva kumppanuus näkyy vuokrahenkilökunnan sitoutumisena

Yhteisiä arvoja Leijona Cateringille ja StaffPointille ovat vastuullisuus ja yhdenvertaisuus. Töihin palkataan sekä vastavalmistuneita että ruoanlaiton ammattilaisia, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) jäsenenä StaffPoint puolestaan on sitoutunut kohtelemaan työntekijöitään oikeudenmukaisesti, vastuullisesti ja yhdenvertaisesti. Hoffren näkee, että toimiva kumppanuus näkyy myös vuokrahenkilöstön sitoutuvuutena: ”Yhteistyö on kehittynyt vuosien saatossa entistä enemmän kumppanuuden suuntaan, jolloin molempien osapuolten tekeminen linkittyy entistä enemmän kokonaisuudeksi. Tällä on mielestäni ollut iso merkitys myös vuokrahenkilökunnan pysyvyyteen ja saatavuuteen koko maanlaajuudessa.”

Työmahdollisuuksia etelästä pohjoiseen

Toimipisteitä Leijona Cateringilla on Dragsvikistä ja Helsingistä Sodankylään. Työpaikkoja cateringtyöstä kiinnostuneille löytyy siis laajalta alueelta. ”Tällä hetkellä etsimme lisää työntekijöitä ympäri Suomen, joten nyt on hyvä aika katsoa kartalta lähin Leijonan toimipiste ja tulla mukaan #TyönOsaajien joukkoon StaffPointille, Leeni Kaskela vinkkaa. ”Tervetuloa Leijonaan luomaan eväitä hyvään elämään yhdessä!” toivottaa myös Leijona Cateringin Petri Hoffren.

Leijona Cateringin avoimia työpaikkoja eri toimipisteissä ympäri Suomen voit tarkastella täältä.

Lisätietoja:
Leeni Kaskela
Toimialapäällikkö
StaffPoint HoReCa
leeni.kaskela@staffpoint.fi

Haluatko nähdä lisää casejamme?

Katso videoita asiakascaseistamme ->