Siirry sisältöön
Helsingin satama banneri
Takaisin

Case Helsingin Satama: Pitkä vuokratyösuhde mahdollistaa liiketoiminnan jatkuvuuden ja antaa työntekijälle työkokemusta

Helsingin Satama ratkaisi akuutin HR-resurssitarpeensa joustavasti, oikean osaajan löytäminen keskiössä.

Helsingin Satama on Suomen suurin ja yksi Itämeren alueen vilkkaimmista satamista. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka kuuluu kaupunkikonserniin, mutta toimii itsenäisenä toimijana. Yhtiöllä on tärkeä rooli Suomen taloudessa, sillä se mahdollistaa kauppa- ja liikenneyhteyksiä Suomen ja muiden maiden välillä.

Helsingin Satama Oy:llä on kaksi liiketoimintayksikköä: rahti- ja matkustajaliiketoiminta. Matkustajamäärillä mitattuna se on Euroopan suurin matkustajasatama jättäen mm. UK:n Doverin taakseen. Liiketoimintayksiköitä tukevat talous, ICT ja kehittäminen, HR, tekniset palvelut sekä viestintä.

Tarve joustavalle resurssille

Matkustajaliiketoiminnan puolella nousi tarve assistentille eläköitymisen takia. Organisaation uudelleenjärjestelyiden vuoksi lopullista roolia ei vielä kuitenkaan pystytty määrittelemään, joten toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi tarve oli paikattava joustavalla resurssilla.

Helsingin Satama oli yhteydessä StaffPoint Professionalsiin ja asia päätettiin ratkaista pitkällä vuokrasuhteella, joka mahdollistaa yritykselle nopean resurssin ja aikaa miettiä kokonaisuus loppuun asti. ’’HR-ratkaisut ovat aikaa vievää työtä, ja oikea henkilö tehtävään piti löytää nopealla aikataululla. Säästimme omaa aikaamme liiketoiminnan pyörittämiseen ja annoimme projektin HR-ammattilaisille’’, Helsingin Sataman matkustajapuolen johtaja Kaj Takolander kertoo.

Miten rekrytointiprosessi eteni

’’Tämän toimeksiannon työnkuva oli erittäin mielenkiintoinen. Tällainen työmahdollisuus on harvinaisuus, sillä Helsingin Sataman tekeminen on hyvin monipuolista ja tarjoaa työntekijälle näköalapaikan satamatoiminnan vaihtelevaan maailmaan. Tehtävänkuva piti sisällään hyvin erilaista tekemistä taloushallinon ja hallinnon tehtävistä markkinoinnin toimenpiteisiin niin digitaalisessa, kuin fyysisessäkin ympäristössä. Myös laaja-alainen sidosryhmätyöskentely kuului tehtävään’’, kertoo StaffPointin rekrytointikonsultti Kristiina Sillanpää, joka hoiti rekrytointiprosessia.

Pitkä vuokrasuhde tulisi kestämään hieman yli vuoden ja tavoitteena oli työllistää valittu henkilö vuokrasuhteen jälkeen. Kristiina alkoi etsimään henkilöä, joka omaa vahvat sosiaaliset taidot ja on hyvä organisoimaan. Lisäksi kriteereinä oli mm. englannin kielen taito sekä aiempi työkokemus vastaavanlaisista tehtävistä. Kandidaattien tiedoista etsittiin haastatteluissa nähtävillä olevan persoonan lisäksi mm. aktiivisuudesta ja organisointitaidoista kertovia seikkoja, kuten opintojen ohella työskentelyä.

Tehtävää hakivat useat pätevät kandidaatit, joista viisi esiteltiin asiakkaalle. Lopulta yksi heistä, Ida Holm, nousi yksimielisesti Helsingin Sataman edustajien suosikiksi ja hänet valittiin tehtävään. ’’Tämä työ on todella monipuolista ja pääsen olemaan laaja-alaisesti yhtiön toiminnassa mukana. Saan todella hyvää työkokemusta uralleni ja olen päässyt näyttämään Helsingin Satamalle osaamiseni. Työporukka on mukava ja työtehtävät ovat kivoja, joten töissä on hauskaa - olen viihtynyt täällä todella hyvin’’, Ida kertoo.

Yhteistyön tulokset

’’Olemme olleet todella tyytyväisiä Idaan. Hän tarttuu pelottomasti toimeen aurinkoisella ja positiivisella asenteella. Uskon myös, että Ida on saanut meillä mahdollisuuden oppia ja kasvaa”, Kaj summaa. ”StaffPoint Professionals hoiti rekrytointiprosessin mallikkaasti. Yhteistyö ja kommunikointi toimivat hyvin ja erityisesti StaffPointin rekrytointikonsultti Kristiinan rekrytointiosaaminen korostui: työpaikkailmoituksen sisältö oli loistava ja ehdokkaiden seulonta tehokasta. Jatkossa henkilöstötarpeiden ilmaantuessa pidämme StaffPoint Professionalsin lämpimästi mielessä’’, hän vielä kiteyttää.

Kristiina kiittelee rekrytointiprosessin sujuvuutta ja asiakkaan ripeää ja informatiivista viestintää, joka mahdollisti ajantasaisen kommunikoinnin työnhakijoihin päin. Myös prosessin loppuvaiheessa, kun valinta oli tehty, Helsingin Satama perusteli selkeästi valintapäätöksensä, jolloin prosessissa olleille hakijoille oli helppo kertoa lopputuloksesta.

Onko sinun yrityksessäsi tarvetta osaajille?

Helsingin Sataman tapauksessa pitkäaikaisen vuokran malli on palvellut niin asiakkaan, kuin työntekijänkin tarpeita. Pitkäaikaisen vuokran malliin päädyttiin, koska resursseja tarvittiin akuutisti mutta joustavasti.

HR-ratkaisut ovat kuitenkin yksilöllisiä ja ne räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Oli yrityksesi henkilöstötarve joko lyhyemmälle tai pidempiaikaiselle vuokralle tai vaikka suoralle rekrytoinnille, StaffPoint Professionalsin avulla löydät sopivimman toimintamallin ja osaajat.

Olethan yhteydessä StaffPoint Professionalsiin, kun yrityksessänne tarvitaan asiantuntijaa!

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!

Jos alla oleva lomake ei lataudu, paina näppäimistöstä F5-näppäintä tai päivitä selaimen näkymä.