Siirry sisältöön
Picnic Triplan kahvilapäällikkö Tatu Salminen
Takaisin

Rekrytoinnin flow vilkkaaseen Picnic Triplaan

Eväät mukaan Picnicistä ja menoksi! Syksyllä 2019 Pasilaan nouseva Tripla tuo mukanaan soljuvan asiakasvirran, jossa kaikki ovat matkalla jonnekin; moni myös töihin uuteen Picniciin. Vilkas työympäristö on otettu huomioon rekrytointia suunnitellessa.

Matkustamisen teemaan sopii hyvin eväät, jotka napataan nopeasti matkan varrelta mukaan. Uusi Picnic onkin suunniteltu TAKE AWAY-kahvilaksi. Pitkillä aukioloajoilla varustettu kahvila sykkii Triplan hektisessä rytmissä lähestulkoon kellon ympäri.

Koska kahvilasta on tulossa sijaintinsa perusteella todella vilkas, työntekijäprofiilia etsitään sen mukaan. Mukaan on tahdottu erilaisia persoonia erilaisilla vahvuuksilla. StaffPoint on mukana Picnicin yhteistyökumppanina etsimässä suurta joukkoa hyvällä asenteella varustettuja tekijöitä.

Mielekästä ja monipuolista yhdessä tekemistä

Suuren joukon rekrytointi uuteen vasta avautuvaan toimipisteeseen vaatii toimivaa aikataulua. ”Tämä rekrytointi suunniteltiin yhteistyössä Picnicin kanssa heidän aikataulujaan ja työntekijätarpeitaan palvellen”, kertoo rekrytointikonsultti Vilma Lahtinen. Picnic ja StaffPoint ovat olleet yhteistyökumppaneita jo pitkään, joten asiakkaan tunteminen auttaa rekrytoinnissa.

”Se auttaa tietysti, että tunnemme Picnicin brändin ja konseptin. Tiedämme työntekijäprofiilin ja millaisia henkilöitä työhön toivotaan. Tunnemme työnkuvan ja mitä tehtäviä se pitää sisällään. On ollut mukava myös päästä tapaamaan rekrytoinnissa avainasemassa olevia henkilöitä”, Lahtinen sanoo ja lisää: ”Tässä rekrytoinnissa etsimme työntekijöitä, joilla on erilaisia vahvuuksia, jotka tulevat täydentämään tiimissä toisiaan. Kaikkien ei tarvitse olla yhdestä muotista, siksi erilaisten vahvuuksien esiintuominen tässä rekrytoinnissa on ollut hyvin tärkeää.”

Hyvistä tekijöistä tahdotaan pitää kiinni

Koko hakuprosessi on suunniteltu työntekijälähtöiseksi: Hakemuksen täyttäminen, videohaastattelu jatkoon päässeille ja n. 15 minuuttia kestävä henkilökohtainen haastattelu.

Valituille henkilöille tarjotaan töitä jo kesällä ketjun muissa toimipisteissä ennen Triplan avajaisia. Hyviä tekijöitä ei tahdota päästää käsistä. ”Sitä kautta he saavat kattavan perehdytyksen ja ovat valmiina uuteen, kun uusi Picnic Tripla aukeaa”, kertoo Lahtinen.

Picnic Triplan kahvilapäällikkö Tatu Salminen kuvailee näin: ”Tähän mennessä olemme olleet tyytyväisiä koko rekrytointiprosessiin sekä positiivista palautetta saaneeseen rekrytointivideoon. Video on jaettu kaikissa kanavissamme ja tulee näkymään myös Mall of Triplan sivuilla."

Taustalla myös esimiestyön kehittäminen

Picnic toteutti myös laajan esimiesvalmennuksen yhdessä StaffPoint-konserniin kuuluvan valmennusyhtiö Spring Housen kautta. Esimiestyön kehitys luo viihtyisän ilmapiirin henkilöstön keskuuteen ja tunnelma välittyy myös asiakkaille. Hyvä fiilis tulee välittymään myös uudessa Picnic Triplassa.

Lue lisää esimiesvalmennuksesta Picnicillä.

Hyvä meininki välittyy videon kautta

Rekrytoinnin tueksi StaffPoint ja Picnic toteuttivat yhdessä rekrytointivideon. Videolla Picnic Triplan kahvilapäällikkö Tatu Salminen kiertää kuvausryhmän kanssa pääkaupunkiseudun Picnic-kahviloissa ja etsii omaa joukkoaan uuteen kahvilaan. StaffPointin sosiaalisen median kanavien lisäksi video saa näkyvyyttä kaikissa StaffPointin sivuilla olevissa Picnic Triplan työpaikkailmoituksissa. Kuvausryhmään kuului sisältöasiantuntija Heini Laitinen, joka vastasi kuvaamisesta ja editoinnista sekä ohjaajan roolissa rekrytointikonsultti Vilma Lahtinen.