Siirry sisältöön
Asiakascase, Caffi
Takaisin

StaffPointilta kahvimaailmaan

Bean&Burner Oy on 2005 kahvialalle perustettu yritys, jolla on Paahtimo- ja suklaakauppa Caffi -liikkeitä pääkaupunkiseudulla. Paahtimo- ja suklaakauppa Caffeissa myydään ja tarjoillaan kahvien lisäksi teetä ja suklaata.

Bean&Burnerilla ei ole omaa HR-osastoa, joten StaffPointin kaupan tiimiä pyydettiin apuun 2015 joulusesongin miehittämisessä. Seuraavana vuonna yrityksessä oli tavanomaista enemmän luonnollista vaihtumaa ja uudet osaajat tulivat taloon luontevasti StaffPointilta. Yhteistyö laajeni siten nopeasti muutamasta jouluapulaisesta joustavasti hoidetuksi HR-ulkoistukseksi, kertoo Bean&Burnerin toimitusjohtaja Mia Nieminen. HR-osaamisen saaminen luotettavalta kumppanilta helpottaa omaa työtä ja auttaa keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen.

Uutta henkilökuntaa rekrytoidaan pääasiassa luonnollisen vaihtuman vuoksi osaajien uran viedessä eteenpäin. Tavallisesti työsuhteet ovat pitkiä ja Caffeissa viihdytään töissä vuosia. Toinen syy rekrytointeihin on ketjun laajeneminen. Erikoiskauppaan hakee töihin myös alasta kiinnostuneita suoraan ja heidät ohjataan StaffPointille.

Bean&Burnerille haetaan kahvista kiinnostuneita henkilöitä, joilla on asiakaspalvelukokemusta. Rekrytoitavat henkilöt työskentelevät barista-myyjä –nimikkeellä. Tärkein erikoisosaaminen on myyjän kahvitietämys yhdistettynä baristataitoihin.

Suomesta ei löydy täysin valmiita tekijöitä ja rekrytoidut työntekijät koulutetaankin tehtävään. Erikoiskaupassa tarvittavat perustaidot omaksuu tavallisesti muutaman viikon perehdytyksessä ja uusi työntekijä pystyy työskentelemään tarvittaessa tämän jälkeen myös yksin. Uusien työntekijöiden osaamiseen panostetaan ja he ovat ensimmäiset puoli vuotta koulutusputkessa, jotta pääsevät kunnolla sisään alalle.

Mia Nieminen kertoo, että kahviala on erittäin kiinnostava, eikä alalla tule ikinä täysin valmiiksi – aina löytyy uusia asioita kokeiltavaksi ja opittavaksi.

Mia Nieminen kuvailee Suomen kahvialaa kasvavaksi. Kyse ei ole kulutuksen kokonaiskasvusta vaan alan eriytymisestä. Koko ajan tapahtuu uutta; uusien makujen uuttamista, uusia löytöjä. Ala on mielenkiintoinen ja Mia jatkaakin, että on hienoa katsoa vierestä innokkaiden nuorten työntekijöiden hurahtavan täysin kahvimaailmaan!

Lue lisää Caffista!

Yksi tärkeimmistä työelämän valinnoista on, kenet valitset yrityksesi palvelukseen. Onnistuneet rekrytoinnit ovat toimintamme ydintä. Lue lisää rekrytointipalveluistamme tästä!